Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Психотерапевт в Хасково

Recommended Posts

Здравейте. Реших да потърся психотерапевт в Хасково понеже живея наблизо. Разрових в нета и попаднах на Кремена Станилова /не считам за нужно да крия името й/ . Разгледах й сайта, на пръв поглед доста ме дръпна и ми хареса. Почти бях решила да се обадя и да си запиша час, когато попаднах на условието й, че преди да се запиша трябва да прочета информираното съгласие и хонорари. Това, което ме шокира е следното ... копирам го дословно :

Пакети 

При предплатени 10 сесии по банков път се ползва отстъпка и хонорарът за единична сесия е 40 лв. При предплатени 20 сесии – 35 лв.

Та само да попитам. Лоялно и правилно ли е да се предплаща нещо, което не знаеш колко ще продължи и дали изобщо ще продължи ?  

Линк към коментар

Да, но само при условие, че има клауза за връщане на хонорара, при липсата на предварително определения резултат.

Без тази клауза, предложението е доста ,,неизпипано,,.

Не мисля, че горното трябва да ви възпре да я посетите.Повярвайте ми, не рядко,  съм правил  прибързани негативни заключения за хора, но, когато съм се запознавал лично с тях, съм променял мнението си.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар

Клауза за връщане на хонорара няма, а дори ако не успея да отида на записана сесия без да съм се обадила 24 часа предварително то следващия път ще трябва да си платя и пропуснатата. Знам, че времето и труда са ценни за всички, но за Бога хора сме, всичко може да се случи в последния момент. Лично за мен е доста не етично. Благодаря Ви за отговора. 

Линк към коментар

Снощи видях страницата с въпросният текст.Това са условия, с които работят повечето психотерапевти, в страните ,в които услугата е популярна.Например, ако в сте в Америка и ходите всяка седмица при психотерапевта си, най-нормално е, тази клауза да се предложи.Въпроса е, че за нашата страна тя звучи странно.След 30 -40 години няма да е така.

Не виждам и проблем със заплащането на пропуснат час.В този час, терапевта е можел, да си назначи  сесия  с друг пациент и неявяването човека ангажирал часа е  загуба за него. Не мисля, че има психотерапевт, който да не поставя това условие, на пациентите си..

Линк към коментар

С това, че може да приеме друг пациент през това време съм напълно съгласна и за това трябва да има лоялност и от двете страни. Но мисълта ми беше, че ако не поради моя си някаква прищявка, а наистина се наложи нещо, което да възпрепятства отиването ми в последния момент и то наистина належащо естествено, че ще уведомя, но няма да е 24 часа предварително. Това ме притесни. Все пак сесията е 50 лв. за час. Колкото и да е жалко, но наистина голям процент от хората не могат да си позволят терапия поради финансови причини. Благодаря все пак за изказаното мнение.

Линк към коментар

• 2 weeks later...

Здравейте, д-р Първанов. Аз съм момиче на 27 год, от Хасково. Имам натрапчива мисъл от няколко год. Правите ли конслутации по скайп или моля Ви да ми препоръчате психотерапевт от Хасково или околността? Благодаря!

Линк към коментар

• 1 year later...

Здравейте, казвам се Кремена Станилова, случайно попаднах на тези коментари относно моята работа и начините, по които аз съм регламентира финансовата част. Уважавам правото на човек да не харесва условията за работа и да избере да не работи с мен, ако те не го устройват, и затова има публикувано информирано съгласие, с което всеки се  запознава преди да започне продължителна терапия. В информираното съгласие са ясни както моите права и задължения, така и  правата и задълженията на клиентите ми. Ако се чете внимателно, а не избирателно, може да се види, че всеки мой клиент има избор - да избере да заплаща всеки час, или да избере да заплаща предварително определен брой сесии, ползвайки  отстъпка. В първото интервю ние договаряме, евентуалната продължителност на работа и условията за продължаване или прекратяване. Тъй като психотерапията е процес на дълбинна работа, не е възможно да приключим работа за един или два часа. И това се изяснява в първичното интервю.

Относно предварителното заплащане, ясно е казано кога и как се спира терапията и при какви условия, както и възстановяването на заплатени предварително часове. Цитирам: "В случай, че на първа среща договорим продължителна терапия, имате възможност за предплащане. При предплатени 10 сесии по банков път се ползва отстъпка и хонорарът е 40 лв. Ако пожелаете да прекратите терапията, е нужно да дойдете на една сесия, за да обсъдим мотивите и причините ви за отказа. След това, след удържане на хонорар за още една сесия, която да компенсира дадената ви отстъпка, ви се връща остатъка от внесената сума." 

А относно, пропуснат час, Да! има правило за заплащане на часа, както и има отстъпки  от това правило по моя преценка за всеки отделен случай, но това зависи от начините, по които човек заявява себе си, нуждите си и как поема отговорностите за поведенията си към своите задължения като страна в терапевтичния процес.

Цялото информирано съгласие се намира в личния ми сайт: http://www.kremenastanilova.com/rea_20.html#.WQbb30V97IU

Както и информация за мен и работата ми, може да намерите в двата сайта: www.kremenastanilova.com

onlinelifeacademy.com

Поздрави,

Кремена Станилова

Линк към коментар

Поздрави!

Познавам Кремена Станилова лично. Бих препоръчал работата ѝ на всеки нуждаещ се. Това, че работи в провинцията, я прави още по-ценна за хората от града и околностите му. Защото е професионалист с високи умения и качества. Както разясни д-р Първанов по-горе, това че Кремена ясно е заявила условията си за прием, единствено ѝ прави чест. 

Респект, Кремена! 

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар