Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте. Скоро се случи нещо с мен и исках да споделя с вас. 
Преди 2-3 дни гледах "От местопрестъплението", случаят беше самолетна катастрофа, беше вечерта и докато гледах бях заспал. По-късно се събудих, точно след катастрофата и имах чувството, че аз съм ги убил тези хора. Станах, уплашен, отидох да се наплискам, дишах дълбоко и не можах да заспя цяла нощ :D . Въпроса ми е на какво се дължи това? Съвсем случайно попаднах на този сайт и знаех, че ще получа отговори. Затова споделям. Просто интерес. Мерси 

Линк към коментар

Здравей,

случилото се с теб е напълно обяснимо и логично. Уплашил си се, защото заспивайки, човешкият мозък преминава в друг "режим" на работа. В този режим, характерен за прехода между будното състояние и съня, възприятията са малко парадоксални - смесват се сън с реалност. И всъщност това е приятно изживяване, когато човек заспива спокойно. В случая обаче ти си заспал "съвместно" със страховити сцени, което е довело до смесената представа - че си "участвал във филма".

Състоянието е временно и няма какво да задълбаваш в анализи. Вземи довечера заспи на хубава музика или на романтичен филм и ще видиш, че ако се събудиш ще си много по-спокоен от обичайното. Докато състоянието на блаженство и спокойствие не ни прави толкова впечатление, по-извънредните състояния на страх ни карат да търсим причините. Затова си и писал тук и след като знаеш какво се е случило и колко преходно е това, темата ще стане неактуална за теб :)

Линк към коментар