Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Големи планове. Много говорене


Recommended Posts

Здравейте, синът ми е на 32 г.  След 2 години работа в чужбина е в България от м. ноември 2014 г в очакване на нов проект (той е инженер). Не е много притеснен с парите, може да изчака нов проект без да започва работа. От м. ноември 2014 г. пие фолиева киселина (витамин В9), 1,2 г. на ден (по препоръка на лекар да се пие поне 3 м. преди жена му да забременее). Пиша за фолиевата киселина, защото четох за последствията от предозиране (раздразнение, възбудимост, внезапни промяни на поведението).

До началото на м. март всичко беше наред. През м. март заедно с жена му (преди 1,5 година жена му загуби бебето, когато беше бременна в 6-ти месец) отидоха на семинар за застахователни брокери. Веднага след този семинар започнаха проблемите. Започна да говори много (това не е характерно за него), да прави планове за много неща едновременно, беше в приповдигнато настроение. На всеки разказваше за плановете си. Имаше чувство, че може да промени много неща в работата си. Скачаше от тема в тема. До началото на април поведението му беше доста странно, но не съм го свързвала с нещо психическо. На 12 април замина за Белгия за да работи по нов проект за 2 седмици. Там е имал много работа, не е спал достатъчно, надул се е от зъб, едва е намерил зъболекар, имал е  температура, изобщо за 10 дни е имал много голям стрес. Прибра се по-рано, 4 дни преди да приключи проекта, защото сам не се е чувствал добре. И след като се върна нещата започнаха да се влошават. Аз разбирах, че има нещо, но не живеем заедно и промяната в поведението му отдавах на промяна в характера. Започна отново да прави голями планове, започна да скача от тема в тема, последните дни забелязах, че забравя някои от нещата, които говорим, доста е разсеян.  Пак говори за големи планове, не всички от тях ми изглеждат осъществими. Непрекъснато търси "приятели" с които да говори за плановете си. Мисля, че харчи пари с по-лека ръка от преди. Предполагам, че го осъзнава, защото казва, че жена му отговаря за финансите.Стана и доста раздразнителен. По някога е неумесно закачлив. Когато кара кола много се ядосва на другите шофьори - явно го осъзнава и по някога пътува с такси. Ядосва се когато му се каже, че трябва да е по-спокоен.

Много четох в интернет през последните дни. Понякога предполагам, че пуши марихуана - той категорично отрича, а и зениците му са нормални. Четох, че може да е от повишени показатели на хормоги на щитовидната жлеза. От 8 юни не пие фолиева киселина. Предполагам (аз не съм специалист, инженер съм), след като от 5 дни чета , че е хипомания, не зная. Знам, че ни трябва помощ. Днес сме записали час при психолог, с негово съгласие, надявам се да отиде. Предполагам, че трябва и на психиатър да отидем. Той  и жена му ще ходят на почивка в Гърция от петък (12 юни) и той казва, че ще ходи на лекар след като се върне. Той не обича да пие лекарства, но се съгласи да пие валериян (по 2 таблетки 1-2 пъти на ден) и сироп Алора (билков за успокоение). Сега правят опити за бебе и жена му се притеснява, че ако той пие лекарства това е опасно за бъдещото бебе. Това така ли е? Ако той пие лекарства това ще повлеяе ли лошо на бебето?

Моля, напишете какъв според вас е проблема, препоръчайте ми психоаналитик, психиатър или невролог. Ако има нещо, което може да се направи, за да е по-добре, преди да отиде на лекар моля напишете.

Благодаря Ви!

 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

Това което описвате е, маниакално състояние.Правилното решение е, да се потърси веднага психиатър.Не психолог или психотерапевт.Това състояние се повлиява най-добре с лекарствена терапия.

Няма смисъл да отговарям на другите ви въпроси, психиатъра, при кого ще отидете, ще ви даде подробни отговори.

Успех!

ПП. Не пишете в кой град живеете, за да мога да ви препоръчам колега.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...