goshkoto Добавено Май 20, 2015 Доклад Share Добавено Май 20, 2015 Здравейте,Снощи се замислих върху мисленето, как мислим, как взимаме решение, наум си говорим с образи или съвкупно и съвсем се опетлах. Зададох въпрос на няколко приятел замисляли сте се как мислите, как си казваш да отида в другата стая, казваш ли си го или не и ми стана каша. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Май 21, 2015 Доклад Share Добавено Май 21, 2015 (edited) Оууу, какъв въпрос... Отговор: прочети всички будистки, хиндуистки, джайнистки, християнски, мюсюлмански, шинтоистки, теософски, езотерични книги по въпроса, успоредно с 50-на години практикуване на медитация. успоредно с това, разбира се, завърши докторат по когнитивна невронаука. Мини през тежки житейски опитности, преодолей ги, като стигнеш до висока позиция на възприятие и благодарност за ставащото. Така създаваш подходящ контекст за отговор на въпрпса си. В процеса на лична практика, житейски провали, сривове, загуби и възходи, четене и научно корелиране, направи паралели, стигни до личната си опитност и си готов - елементарно, нали!? Редактирано Май 21, 2015 от Орлин Баев Desy_V и Лина Коцева 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
goshkoto Добавено Май 21, 2015 Автор Доклад Share Добавено Май 21, 2015 Хахах, по-скоро проблема ми е, че опитвайки си да си обясня механизма се вкарах пак в някакво ОКР. Как се мисли, ама да не би да спра да мисля разумно, след като не мога да си обясня как точно мисля. Въпреки че пишейки го това аз пак мисля ... побъркана работа. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Май 21, 2015 Доклад Share Добавено Май 21, 2015 В окр посока се питаш, да. Тоест, отговорът е да си позволиш да не знаеш, да не си отговаряш. Тогава посрещаш страховете зад натрапливата нужда от отговор. Лина Коцева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Май 21, 2015 Доклад Share Добавено Май 21, 2015 Те мислите 99% са несъзнавани. Чудя се защо хората не се замислят над преживяванията си, а не над мислите? Ти как се замисляш над преживяванията си? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
goshkoto Добавено Май 21, 2015 Автор Доклад Share Добавено Май 21, 2015 Замислям се, как де не се замислям и им се наслаждавам. Просто с тея мисли всичко почна от чисто любопитство и прерастна в едно объркване. Като малък имах такова подобно, тъй като спортувах и при всеки удар трябва да издишаш, бях изпаднал в една дупка как си казваш кога да издишаш Сега малко по интересно, но всъщност хубавото е че се замислих колко сложен процес е мисленето и мозъка и как за да направиш нещо използваш мозък, очи, уши, чувства .... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Май 22, 2015 Доклад Share Добавено Май 22, 2015 тц, за да направиш нещо свястно трябва да забравиш ума и мислите. Това в спорта е трябвало да стане навик на тялото. Ограничил си тялото, а можеш да постигнеш много повече. Остави дишането на тялото. То си знае кое как Орлин Баев 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
goshkoto Добавено Май 23, 2015 Автор Доклад Share Добавено Май 23, 2015 Опитвам се да се хвана как точно мисля с образи е ясно, дали си говоря, като мисля за нещо или взимам решение казвам ли си го наум? Това ме не мога да се хвана какво точно правя ме хваща страх някакъв и се опитвам пак и пак да си обясня. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Май 24, 2015 Доклад Share Добавено Май 24, 2015 Ти си блокирал в мисленето. Нищо не можеш да постигнеш блокирал така Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
goshkoto Добавено Май 25, 2015 Автор Доклад Share Добавено Май 25, 2015 Тъй като разпознавам ОКР в това постоянно желание да си обяснявам как мисля и страх, че като не мога точно да си го обясня може да не мога да се накарам да мисля. Смятам да подхождам към това като към натрапливи мисли, а именно да не им се връзвам и обяснявам. Всъщност аз не мога да си обясня и как вървя, но това не означава че ще спра да вървя. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Май 25, 2015 Доклад Share Добавено Май 25, 2015 Това са натрапливи мисли. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts