Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Помощ от психотерапевт

Recommended Posts

Здравейте,

От 5 години съм на антидепресанти. Сега съм на 30 г. Причината да ги почна бяха ПР. Спрях ги докато бях бремена и след това отново ги почнах заради ОКР. Миналата година ги спрях за близо 2 месеца, но се появи депресията и една тежка операция през която минах и така.

Искам да ги спра. Да се науча да се справям със страха и тревожността без тях.

Аз се притеснявам на моменти от това, че няма да се справя с отговорностите в работата (макар, че винаги съм се справяла); че няма да мога да се справям с трудностите в живота ей такива абсурдни неща. Майка ми в момента е в много тежка депресия и не може да се оправи - хапчетата не й помагат, психотерапевтът при които ходи също. И аз много се притеснявам за нея. Страх ме е да не стана като нея. Тя изпада в такива състояние през около 10 години. Аз не искам да съм така.

Ето вчера толкова се притесних за нея, заедно с това че няма да се справя с работата в службата и почнаха едни топли и студени вълни, цялото тяло ме тресеше, повръщане и липса на апетит.

Искам да посещавам терапевт или да чета нещо за да мога сама да ги превъзмогна тези неща.

Препоръчайте ми терапевт в Сливен.

Ходих два пъти при един терапевт в Свищов, но той ме обърка още повече и се чувствах по зле след това.

Линк към коментар

Работи върху себе си, за да бъдеш творец и съзидател на съдбата си, вместо да повтаряш модели! Видяла си, че хапчетата нищо не решават, само хронифицират. Това е добър старт! Оттук нататък: 1) Осъзнаване, постигано през анализ/ самоанализ, но още повече през редовна практика на медитация. Така се научаваш с лекота да регистрираш автоматизираните си мисли, вярвания зад тях, което ти дава шанс да ги дезавтоматизираш. 2) Промяна на мисленето и въпросните вярвания - чрез премахване на изкривяванията и невротичните защити в тях: чрез логика и връзка с реалността, молитва, визуализации, нлп разобуславяния, тес закотвяния, психотерапевтичхни техники, парадоксално намерение, психотеатър, променено поведение, съзерцание... 3) Пренасяне на наученото и променената психика в работа в група и все повече, в самия живот! 

За терапевт от Сливен си нямам представа...

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар