Слънчева Добавено Април 20, 2015 Доклад Share Добавено Април 20, 2015 Мисъл за деня-20.04.2015г Казано е в писанието: „Отец люби Сина си.“ Това значи – Бог вложи живота си в Христа и се пожертва чрез Него. Христос е отражение на Бога, затова Бог Го познава. Бог е Любов, която се проявява чрез Сина. Бащата познава любовта, която е вложил в сина си. Затова Христос казва: „Както ме познава Отец, така и аз Го познавам.“ Не може синът да не познава любовта, която бащата е вложил в него. Великите условия на живота Молитвен наряд за всеки ден:Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото Братство...– формулаМолитвен наряд за понеделник:Благославяй - №8 от "Духът Божий"Молитва на царствотоПсалом 143 Рассвет, Розалина, ivan76 и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Април 21, 2015 Автор Доклад Share Добавено Април 21, 2015 Мисъл за деня-21.04.2015г Христос казва: „Идете, известете на братята ми да идат в Галилея, и там ще ме видят“. Галилея е мястото на ума, дето нещата се разбират правилно. За да отиде в Галилея, човек трябва да бъде високо благороден и интелигентен... „Идете, кажете на братята ми да идат в Галилея, там ще ме видят.“ Това са последните думи, които Христос отправя към вас, да отидете в Галилея, да Го видите, да познаете Любовта, която Той носи. Той иде сега да ви възкреси. Този е последният ден! Възкресение на Любовта Молитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог... - формулаМолитвен наряд за вторник:Ще се развеселя - песенПътят на живота - молитваПсалом 27 Донка, Розалина, ivan76 и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Април 22, 2015 Доклад Share Добавено Април 22, 2015 (edited) Мисъл за деня - 22.4.2015 Казвате, че зад смъртта няма живот. Питам: Преди да се е разложила, светлината не е ли съществувала? Преди смъртта, светлината имала ли е енергия? Имала е, разбира се. Защо тогава след смъртта да няма енергия? Енергията съществува преди и след смъртта на съществата. Да се говори за живот след смъртта, това значи, да се говори за продължаване на Божията дейност, като вечна и непреривна. Като го видя Петър Молитвен наряд за всеки ден: Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формулаМолитвен наряд за сряда:Песен за светлия път - от "Песен на Ангелите"Молитва на братствотоПсалом 19Псалом 103 Редактирано Април 22, 2015 от Розалина ivan76, Рассвет, Донка и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Април 23, 2015 Доклад Share Добавено Април 23, 2015 Мисъл за деня-23.04.2015г „Ако ме любите, ще опазите моето Слово“, казва Христос. Аз ви казвам: Любите ли Христа, ще опазите Неговото Слово. А Неговото Слово носи в себе си великата Мъдрост, която въздига и укрепява човешкия дух, просвещава човешкия ум, облагородява човешкото сърце и усилва човешката воля, която прави хората свободни, щастливи и блажени. Там е всичкото. Който люби Молитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог в Бялото Братство.... – формулаМолитвен наряд за четвъртък:Той иде Молитва за плодовете на ДухаПсалом 112 Слънчева, Рассвет и Розалина 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Април 24, 2015 Доклад Share Добавено Април 24, 2015 Мисъл за деня-24.04.2015г Как можем да се разговаряме с душата си? – Това е най-великата наука. Ако можеш да се разговаряш с душата си, ще научиш велики неща. Ако не можеш да се разговаряш, ще останеш невежа. Душата е майката на човека. Майката означава „мая“ – това, което е облякло човека в материя. Всъщност, човек има две майки: едната е от духовен произход, а другата – от материален. Първата майка се нарича Божествена душа, а втората – материя. Тя създава за човека всички противоречия и заблуди. Под „Божествена душа“ разбираме състоянието нирвана. Живата енергия Молитвен наряд за всеки ден:Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формулаМолитвен наряд за петък:Фир-фюр-фен – песенМолитва на Триединния БогПсалом 44 ivan76, Слънчева, Рассвет и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Април 25, 2015 Автор Доклад Share Добавено Април 25, 2015 Мисъл за деня-25.04.2015г Кое е качеството на човека? Какъв трябва да бъде човек? Първото нещо за съзнателния човек: той трябва да бъде благодарен. За какво? – За всичко, което му е дал Бог. А за да дойде тази благодарност, непременно Любовта трябва да бъде едно от качествата. Аз говоря за Любовта в ограничен смисъл, като качество на човешкото сърце, на човешкия ум, на човешката воля. Каквото чух Молитвен наряд за всеки ден:Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формулаМолитвен наряд за събота:Бог е любов – песенМалката МолитваПсалом 25 Розалина и Донка 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Април 26, 2015 Автор Доклад Share Добавено Април 26, 2015 Мисъл за деня-26.04.2015г Сега аз искам да ви обърна внимание на следующето: вие искате вашият живот да се измени. Трябва да се измени, и ще се измени! Не само това, но ще се измени животът ви и във вашите желания и мисли. Питам сега: Каква искате да бъде следната фаза на туй изменение, нагоре или надолу? Изпитвали ли сте онази дълбока мисъл в себе си, да чувствате в душата си, че имате подкрепата на Бога? Чувствали ли сте в действителност подкрепата на Любовта? То е едно мистическо преживяване вътре, като че ти си в съгласие с целия свят и с всичките велики мисли, нагоре и надолу, ти едновременно присъстваш и на небето, и на земята. Каквото чух Молитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото Братство... – формулаМолитвен наряд за неделя:В начало бе Словото – песенДобрата МолитваПсалом 61 Розалина и Донка 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts