vanki4aa Добавено Април 11, 2015 Доклад Share Добавено Април 11, 2015 Здравейте, казвам се Иван на 21 години, хипохондрик съм, но гледам да го владея. Проблемът ми е от 3 седмици 1 ден както си обядвах и изведнъж щях да се задавя, защото трудно преглътнах хапката, от тогава почити винаги когато хапвам и мисълта ми е в яденето дали ще мога да преглътна и ми е трудно, течности пия без проблем, но като стане въпрос за храна и почвам да го мисля и ми е трудно да се храня, все едно нямам сила да преглътна, мисълта ми е постоянно там и гледам да се храня бавно.Мисля, че всичко е на психична основа, но моля ако някой е по запознат да помогна, това е голям тормоз. Когато съм с някой навън и не го мисля толкова и хапвам почти без проблем, но като остана сам и като почна да се храня и мисълта ми отива там и ми е трудно да преглътна.Всяка хапка я мисля дали ще мога да я преглътна и се притеснявам да не се задавя... Моля помогнете, искам да го преодолея Какви съвети ще ми дадете, не искам да пия хапчета, искам сам да се оправя Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Април 11, 2015 Доклад Share Добавено Април 11, 2015 Когато съм с някой навън и не го мисля толкова и хапвам почти без проблем, но като остана сам и като почна да се храня и мисълта ми отива там и ми е трудно да преглътна.Всяка хапка я мисля... Здравей, и без да подчертая думите ти сигурно си наясно какво става с теб - мислиш в резултат на преживян уплах. Стреснал си се и е нормално, попадайки в същата ситуация "да го мислиш". А храненето е ситуация, в която.... се попада по няколко пъти на ден. Но тя не е по-различна от всяка друга ситуация, която се свързва със страх от някаква случка (случила се или очаквана да се случи). Станало е, защото явно имаш нагласата, щом споделяш, че си "хипохондрик". Мислите, както е известно, с хапчета не се лекуват. Един мой стар началник при подобни на твоето изказване казваше така - "хайде без мръсни думички, моля те", визирайки ползването на терминология (а той е професор!). За всички нас, младоците около него, понаучили купища термини беше доста сложно да се научим да си казваме мислите без тях. Свикнахме обаче и се оказа, че чак тогава разбрахме с какво се занимаваме Така че, като за начало не се етикетирай като "(тук седи кой да е термин)". Просто си по-страхлив. Тепърва влизаш в мъжка възраст, храната ти трябва за сила и мощ. Ако проявиш малко смелост с ножа и вилицата сега, никога няма да ти се наложи да трепериш над някой "мисловен" проблем. Понеже ти е съвсем пресно, ако не се справиш сам в осмеляването, потърси психотерапевт - би трябвало проблемът (по-общия) да се реши сравнително бързо. Успех! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vanki4aa Добавено Април 12, 2015 Автор Доклад Share Добавено Април 12, 2015 Благодаря Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts