purplerain Добавено Април 5, 2015 Доклад Share Добавено Април 5, 2015 Здравейте Тъй като обичам да чета, искам да попитам специалистите дали могат да ми препоръчат заглавия на книги, които могат да ми помогнат в лечението ми. Опитвам се да се възстановя от дългогодишно тревожно-депресивно разстройство. Всякаква литература, чиято тема са проблемите от тревожно-депресивния спектър, ще ми е от полза. Няма проблем и ако е на по-научен език, с терминология и т.н., тъй като вече понатрупах бая знания и разбирам доста. Благодаря. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Април 6, 2015 Доклад Share Добавено Април 6, 2015 (edited) Здравей, истинско удоволствие е да срещнеш човек, който да пита какво да чете Преди да ти препоръчам нещо, ще си позволя да коментирам готовността ти да се занимаеш дори с нещо по-научно, с термини и прочее. Трябва да знаеш, че не са рядкост случаите, в които човек в подобно на твоето състояние е същински "професор" - знае мнооооого и е способен с часове да води достоен разговор със специалисти, които с години са чели и работили. Но... въпреки знанията си, напредък в собственото благополучие няма, или той е минимален. За това съветът ми към теб е - каквото и да прочетеш, ако ти харесва - прави го, вгради го в ежедневието си - като мислене и действия. Иначе от самото знаене... файда голяма няма. Моята препоръка е автора Морган Скот Пек с тритомното издание "Изкуството да бъдеш Бог". Така се казва на български, но оригиналното заглавие и съдържанието на книгата нямат нищо общо с идеята, която може би се добива от лошия превод на заглавието. Успех! Редактирано Април 6, 2015 от Кермит Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лина Коцева Добавено Април 6, 2015 Доклад Share Добавено Април 6, 2015 Психология и вътрешна свобода - Пиер Дако Отвъд страха - Дон Мигел Анхел Руис Благодарността - начин на живот - Луиз Хей и приятели Разговори с Бога (1, 2 и 3) - Н. Уолш Подсъзнанието може всичко - Джон Кехоу Тайната на истинското щастие - Франк Кинслоу Ако те вълнува темата за смъртта прочети "Пътят на душите" - д-р Майкъл Нютон Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Април 7, 2015 Доклад Share Добавено Април 7, 2015 Тук съм направил списък с някои книги, които за мен са ценни - дръпни надолу след статите! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
purplerain Добавено Април 9, 2015 Автор Доклад Share Добавено Април 9, 2015 Благодаря на всички Орлин Баев 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts