Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Преди 6 години с приятелки,започнахме да се шегуваме с хората онлайн и се преструвахме на момчета,в началото беше за да дразним някои определени момичета,бяхме направили един профил в сайт за запознаства и се шегувахме.Всичко мина за няколко седмици,но веднъж реших да погледна дали някой е писал и имаше някакво момиче,започнахме да си пишем,а аз се представих за въпросното момче,това продължи повече от година.През това време си имах приятели,излизах,но когато се прибирах в къщи се превръщах в Георги и нещата започнаха да се объркват,харесваше ми да си говоря с това момиче и с още други.Беше от друг град настояваше да се видим,а аз избягвах винаги си намирах оправдание,не можех да кажа на никого,но след още една година се съгласих да се видим и се облякох като момче и отидох в нейния град,бях си сложила шапка и всичко,не знам дали тя разбра или не,бях изключително притеснена.Прекарах деня с нея,след това тя ме целуна и ми хареса,но бях в паника от всичко,което се случваше.Приключих всичко това,защото ми идваше твърде много,до след няколко месеца когато отново започнах,но този път беше по-сериозно,нещата се промениха,беше друго момиче,което ме разбираше,харесваше ми да говоря с нея,тя също искаше да се видим и аз се съгласих,направих същото нещо ОТНОВО,но този път започнахме да се виждаме по-често,защото беше лято и не бяхме на училище,отново беше от град на 400км от мен,но все пак се видяхме около 7-8 пъти и тя така и не разбра или не исакше да признае,че съм момиче."Връзката ни" продължи около 2 години,през което време имах приятел,спях с момчета и всичко беше тотално объркано.От тогава не знам какво става с мен,не съм същия човек като преди,знам че нещо не е наред с мен,имам някакво подобрение за няколко месеца,но след това пак започвам с тези неща,до преди 4 месеца,когато ми писна и казах на всички замесени всичко,но изкарах нещата така,че всичко е било шега и не е означавало нищо за мен,всичко е било забавление.А не знам дали беше сега съм на 23 години,от 4 месеца не правя това нещо вече и е по-добре,но се чувствам празна,нищо не ми е интересно,дори напуснах работа,не ходя в университета,искам само да спя и всички сънища са ми някакви измислици с това,което правих последните 6 години.Не мога да кажа на родителите си или на приятелите си,звуча като някоя луда,даже ме питаха дали харесвам момичета,а аз не знаех какво да отговоря,да целувала съм момичета,но никога не съм правила секс с тях,само с мъже,но пък съм имала доста по-емоционална връзка с жени отколкото с мъже.Помогнете ми не знам какво ми има.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей!

Има едно американско предаване, което върви по MTV, базирано на филм от 2010. И филмът и предаването са със заглавия "Catfish". Предаването вече има четири сезона. Водещият Нив е главно лице във филма. Той се запознава по интернет с момиче, като се оказва в последствие, че всъщност разговаря с майка й през цялото време. Накрая все пак стават приятели. Тази негова история подтиква много хора да му споделят своите подобни изживявания и така се ражда предаването. Ако имаш възможност гледай го. Там ще видиш,че никак не си единствена. Много хора с години се представят за някой друг (фалшива снимка, различен пол от.н.). Имало е идентични истории на твоята. Това засяга много наболелия въпрос за ролята на социалните мрежи в реалния живот. Почти винаги този тип "връзки" са бягство - от себе си или ежедневието си и запълва празнина. Прегледай предаването, може да намериш там отговора за себе си. Но аз мисля, че трябва да се съсредоточиш в реалния си живот. Ако ти харесва да имаш емоционални връзки с момичета, чудесно! Завържи приятелства или пробвай дори и любовни отношения, ако мислиш, че това търсиш, но го прави истински и открито. Едно, че социалните мрежи са огромен консуматор на време, второ, идея си нямаш за мащабите на последствията за потърпевшите от твоята "шега" , както я наричаш. Гледай предаването и ще се убедиш.

Линк към коментар
Share on other sites

но пък съм имала доста по-емоционална връзка с жени отколкото с мъже.Помогнете ми не знам какво ми има.

Нищо ти няма, просто си лесбийка. След като изчетох всичко, но особено заради това, което си написала накрая става ясно, че е именно така. Не е била добра идеята да се представяш за човек от другия пол, но си го правила в продължение на много дълго време, защото си чувствала емоционална връзка и симпатия към това момиче. Ако беше хетеросексуална щеше отдавна да си зарязала тази игра с представянето за друга личност. Не си искала да изгубиш приятелството на момичето. Никой от моралистите на форума не се е намeсил вече трети ден в темата, може би просто защото представите му по темата не сработиха с реалния случай от живота и няма какво да каже. Разбирам ги, че няма да могат да те разберат никога. Нищо ти няма, не се притеснявай, просто бъди себе си. ;-)

Редактирано от Максим
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей independent

Това, което описваш е характерно поведение за тийнеджърите.

Между 12 и 18 тата година, започва оформянето на идентичността. Тялото се развива бързо и настъпва рязкото разграничение на половете. Вече не говорим толкова за Деца, а за момичета и момчета. Различните потребности, задачи, сексуални нужди. 

Като повечето тийнеджъри и ти си започнала с безобидните игри. Това се случва най - вече, когато детето няма други начини за изява и търсене на собствената си идентичност. Не случайно предупреждаваме родителите, че възрастта след 12 е много важна да бъде насочено детето в дейност или изяви, в които да се чувства част от общество, група, място на което да се идентифицира, кой е, какъв е, какви цели гони. Това е възрастта на най - бърза смяна на интересите, желанията, спортовете, клубовете. Възрастта, в която родителя трябва да насърчава и насочва търсенето на младия човек.

Когато наставника или авторитета липсва в този период, започва голямото лутане. Намирането на среда в неподходящи групи и неподходящи занимания. Там често се случват объркванията, както на моралната и ценностна система, така и на половата идентичност. 

Нещо подобно се е случило и с теб. 

Невъзможността да разговаряш с някого за това и да добиеш ясна представа, какво компенсираш с подобна игра, какво ти носи това, каква е липсата, емоцията, усещането, което си познала само по този начин, е предизвикало в теб объркване. 

Когато тийна е наясно, че това е игра с която си доставя кратка емоция и веселие, той няма проблем. Когато неусетно е започнал да ползва играта за донор на липсваща емоция, спира да разграничава ситуациите и се изгубва в тях. 

Това се е случило с теб.

Това което наричаш депресия, по - скоро е реакция на раздяла, ти си в състоянието на човек изгубил нещо или някой, който му е доставял удоволствие. Реакцията  ти е подсилена от силно чувство за вина и неумение да стигнеш до себе си и да осъзнаеш, какво стои зад целия театър.

Първо е необходимо да се справиш с вината и срама. А това със стоене в къщи и затваряне не става. Хубаво е, че си го споделила тук, но това е само началото на пътя към себе си. 

 

Категоризации свързани с хомосексуализма са напълно неуместни в случай, че не се познава човека и неговото преживяване!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...