Candy Добавено Март 26, 2015 Доклад Share Добавено Март 26, 2015 Здравейте, Бих искала да ме насочите дали има психотерапевт в Плевен? Самата аз съм практикуващ психолог, но от няколко месеца имам дискомфорт, с който не успявам да се справя сама. Предполагам става дума за паническа атака, но не съм посещавала психиатър. Лични лекар каза нервно напрежение и да, възможно е да е паническо разстройство. Отказа да ми изписва лекарства, заложи на Бах-ови капки при самата паника. За около 2 месеца тези неприятни състояния бяха отминали и скоро ме връхлетяха отново. Ще съм благодарна за контакт с психотерапевт в Плевен. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лина Коцева Добавено Март 29, 2015 Доклад Share Добавено Март 29, 2015 (edited) Candy, в Плевен има психотерапевт и то един от най-добрите в България. Нужно е да прегледаш само няколко теми за да разбереш. Това, което ме притесни в поста ви и поради което пиша е, че сте действащ психолог, което предполага 5 годишно обучение в тази специалност, но вие: 1. Не можете да установите сама,че сте в стрес и имате остра стресова реакция. 2. Смесвате в едно изречение думите паническа атака и психиатър, което говори, че или сте "спала" като студент или не правите разграничение между психиатър и психотерапевт. Една от учебните дисциплини по Психология в Университета е "Психология и здраве" (може и по друг начин да е формулирана). Там подробно се разгръщат разбиранията за здраве и болест в здравната психология, етиологичните и обяснителни модели на разстройствата, и т.н. Извинявайте ако съм по-остра. Не ме разбирайте погрешно - не ме притеснява факта, че не можете да се справите сама. Притеснява ме факта, че поста ви все едно е писан от човек, който е далеч от дисциплината "Психология" Редактирано Март 29, 2015 от lind Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Март 29, 2015 Доклад Share Добавено Март 29, 2015 lind, разбираемо е възмущението ти, но мисля, че като колеги можем да дадем работещ съвет. Образованието по психология в повечето университети е пропито от психоаналитичната парадигма. При разбирането и положителното повлияване на тревожни разстройства тя не работи, освен ако не е приложена от самия Фройд, но отдавна вече по обясними причини това е твърде невъзможно. Съветът ми, Candy, е да разгледаш състоянието си от гледище на когнитивната парадигма и хуманистичното направление. Тогава, ползвайки знанията си ще съумееш да си помогнеш доста добре. Разбира се, че няколко сесии при опитен терапевт ще те ориентират много бързо, така че е правилно решението ти да не се консултираш с психиатър. Помниш от психопатологията, че тревожните разстройства се лекуват с медикаменти с "оф лейбъл" действие, което е крайно неприемливо. Има една хубава източна приказка - "Учителю, трябва да научиш онова, което преподаваш". Е, приложи я. Поздрави! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Март 30, 2015 Доклад Share Добавено Март 30, 2015 (edited) Здравей! Канди, бях началник на отделение, с основна функция психотерапия на тревожни разстройва - отделението беше в ШЗО-то. Аз не приемам клиенти, но на лични ти оставям името на колега, с който съм работил повече от десет години и е един от най-опитните в страната терапевти. Успех! Редактирано Март 30, 2015 от д-р Тодор Първанов Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Candy Добавено Април 11, 2015 Автор Доклад Share Добавено Април 11, 2015 Благодаря! Весели празници! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts