Иво76 Добавено Март 22, 2015 Доклад Share Добавено Март 22, 2015 (edited) Здравейте! Може би някъде е дискутирана тази тема, но поне аз не съм чел нищо по въпроса. Става дума за следното. Лично на мен ми звучи логично човешкия дух да има свое вечно име, различно от това, което получава във всеки живот. Става дума за име неподвластно на време, религия, човешки възприятия. Име с което го възприемат духовните учители и същества, име с което се представя пред Бога. Редактирано Март 22, 2015 от Иво76 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Март 22, 2015 Доклад Share Добавено Март 22, 2015 (edited) Име не, но има идентификация, с която може да бъде идентифициран всеки дух. Непроизносима и неосъзнаваема е. Най-общо представлява траекторията измината от него във Вселената от Началото. Редактирано Март 22, 2015 от Божидар Цендов-БожидарЗим Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Март 22, 2015 Доклад Share Добавено Март 22, 2015 Идентификацията пак е има и обратно. В това с траекторията има логика, но според мен всеки си има и друго име, което не е свързано с изминатия от него път. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Март 22, 2015 Доклад Share Добавено Март 22, 2015 (edited) Е да, но това име е по-скоро енергийна връзка с нещото. Или си му дал име и си изградил връзката, или връзката я наричаш по някакъв символичен начин. В този смисъл името може и да не се изразява с думи от човешкия език. Може да е символично във всеки смисъл - напр. подреждане на камъчета и пръчици. Децата, с които имаме енергийна връзка им даваме човешки имена. Ако им даде име т.н. кръстник енергийните връзки ще са съвсем различни. Ако детето е кръстено на някого, енергийните връзки пак са различни. В името невидно се включва и името на Източника ни (16 са те за хората). А един близък белег за името по траектория е датата, час и мястото на раждане. Редактирано Март 22, 2015 от Божидар Цендов-БожидарЗим Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Глупакът Добавено Март 24, 2015 Доклад Share Добавено Март 24, 2015 Здравейте! Много интересен въпрос, за мен. Клоня към ''да'', защото за мен светът е магически, създаден с магия, със Слово, не е иззидан с тухли и хоросан. Още от ''Лявата ръка на мрака'' ''знаем'', че можеш да убиеш някого, ако му знаеш истинското име. Вероятно и така можеш да го създадеш. Смятам, че такова знание е мистерия, окултна тайна, но ако душите са създадени различни, би трябвало да си имат и име, тяхното първо име. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Март 24, 2015 Доклад Share Добавено Март 24, 2015 Здравейте! Много интересен въпрос, за мен. Клоня към ''да'', защото за мен светът е магически, създаден с магия, със Слово, не е иззидан с тухли и хоросан. Още от ''Лявата ръка на мрака'' ''знаем'', че можеш да убиеш някого, ако му знаеш истинското име. Вероятно и така можеш да го създадеш. Смятам, че такова знание е мистерия, окултна тайна, но ако душите са създадени различни, би трябвало да си имат и име, тяхното първо име. Ако живеем във фентъзи романите на Урсула ле Гуин, да може и да ги "знаем" тези неща. Но мен ме съмнява, че някой освен теб и мен е чел тези книги, хах. Поздрави! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Кон Круз Добавено Октомври 18, 2018 Доклад Share Добавено Октомври 18, 2018 Да. Моето е Амет. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Кон Круз Добавено Октомври 19, 2018 Доклад Share Добавено Октомври 19, 2018 преди 19 часа, Кон Круз каза: Да. Моето е Амет. Шегата настрана. Чел съм, че съществуват духовни имена и в голяма степен вярвам, че е така. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts