Nasi Добавено Март 15, 2015 Доклад Share Добавено Март 15, 2015 (edited) Здравейте, Понеже приятели евангелисти хвърлиха камъни по учението на Учителя ,че предбрачните сексуални връзки с партньора били разрешени и дори май ми прозвуча като стимулирани ,исках да намеря нещо за това. Среща ли ли сте нещо по въпроса от Учителя? Само да поясня говорим за брак, отбелязан в регистрите на държавните инстуции (законен). Чел съм от Учителя ,че когато мъж или жена се обичат небето вече ги е оженило, но ми се стори твърде силно обвинението и ме жегна от вътре. Споменаха и нещо като кланене на слънцето, но за това намерих материали. Мисля, че се осланят на Писмо до Евреите 13: "4Бракът трябва да се почита от всички и брачното легло да се пази неопетнено, защото Бог ще съди сексуално неморалните и прелюбодейците." Благодаря Редактирано Март 15, 2015 от Nasi Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Март 15, 2015 Доклад Share Добавено Март 15, 2015 Когато някой твърди нещо, би следвало да намери къде точно и как "обвиняемият" е казал това, за което го съдят. Учението е било хулено от самото начало от кого ли не - особено от хора, на които учението подкопава финансови интереси - парите от десятъка - членски внос, приходите от свещи, ритуали и пр. Особено са преследвани свободата на мисълта и на душата, пряката връзка с Бог - без посредничеството на земни наместници (самонаместили се), както и отричането на измислени от хора забрани и канони, в които да бъде вкарана и така обезсмислена Любовта. Но по темата - тук имаме събрани мисли за семейството и женитбата - може би ще намериш нещо подходящо и ще сме благодарни на всеки, който продължи да попълва подборката. Аз лично досега никъде не съм срещала текст, в който Учителя изобщо да коментира сексуалните връзки. Това съвсем не означава фалшиво благоприличие и благопристойност. Аз лично си го обяснявам по два начина: - това е много интимен момент в отношенията между двама души, в който всякаква намеса под всякакъв вид е агресивност и омърсяване на връзката. Каквато и да е била сексуалната връзка, тя е решение и деяние, за което всеки участник сам си поема отговорността за последствията. - коментар може да се прави на отношенията от по-висок ранг - любовта между душите. Тя може да включва, но може и да НЕ включва сексуални отношения. Колкото до връзката на сексуалните отношения с официалната женитба по документи - за първото вече казах мнението си, за второто - в посочената по-горе подборка мисля ясно личи отношението на Учителя към формалното сключване на брак на хартия и истинската женитба. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Април 9, 2015 Доклад Share Добавено Април 9, 2015 (edited) Евангелистите са част от християнското семейство . Нали и така можем да се изразим , търсейки изходната точка на любопитните критики . Каква християнска стойност имат думите на човек погазващ десетте Божи заповеди . Христос , ни е казал да обичаме всички хора , като божие творение . Къде е този християнин обичащ безапелационно съседа си . Няма такъв . Може да обичаш някого с когото си пил кафе , но непознатия мръщещ се насреща ти , не . Значи днешните християни , са нещо друго , не и истински християни . Защо пиша тези неща? Защото е интересен смисъла зад думите . И в древните писания и сега , думите са само отражение на реалността . Редактирано Април 9, 2015 от АлександърТ.А. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts