Кон Круз Добавено Февруари 12, 2015 Доклад Share Добавено Февруари 12, 2015 "Нито хвалете хората, нито ги укорявайте" - стр. 51, из "За добродетелите и успеха". Разбирам, че прекаленото хвалене на човека е опасно..., но не би ли било жестоко въобще да не го хвалим, ако той ни дава много поводи за това и жадува да получава похвали? Да не би тези правила да са важали само за учениците на Петър Дънов? Той е казал и ако обичаме някого, да не му казваме. По - лесно изпадате в хвалене или в укоряване? Опитвате ли се да се въздържате от това да хвалите хората? Донка 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Февруари 13, 2015 Доклад Share Добавено Февруари 13, 2015 До сега не съм срещал абсолютни забрани . Всичко е препоръка , за постигане на нещо . Всяко напътствие е добре да го разглеждаме обстойно с цялостния човек (, от абстрактната мисъл до интуицията) . Да , и аз мисля че е за учениците . Но нали всички трябва да напредваме . Сега много хора говорят добре . Може би , им е време да насочат усилията си , по високо от чакрата отговаряща за смисленото говорене . Да наблегнат на интуицията . : хваленето и кавгата , имат значение заради резултатите --основен манипулативен метод . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts