Jump to content
Порталът към съзнателен живот

паник атаки и болки в сърдечната облст


Recommended Posts

Здравейте,

Имам паник атаки със силен световъртеж от близо 2 години. Ходила съм на невролози, които насочват вниманието ми към голямото притеснение и страх, което изпитвам от симптомите които споделям с тя. Казват, че решението ми е антидепресанти. Не съм вземала такива, но състоянието ми не се подобрява. Опитвам се да мисля поло ително и да ангажирам мисълтта си с други неща, но се получава много трудно. Сутрин ми се гади. Дори повръщам понякога. Разтрепервам се и сякаш не ми съига въздуха. Сърцето ми се разтуптява и сякаш ми омвкват краката и ще падна. Страха да падна и да не умра е огромен. От 2 седмици получих болки в сърдечната област и сякаш сърцето ми спира. Тежест в гърдите и липса на въздух. Ходих на кардиолог, но казаха, че нищо ми няма -най ввроятно притеснение.... плача и ме е страх да не се случи най-лошото. Моля за съвет и специалист?

Линк към коментар
Share on other sites

Нищо лошо няма да ти се случи.Най-обикновено притеснение -стрес.Потърси някой психолог или  психотерапевт за да ти помогне, да се справиш със стреса си.

Линк към коментар
Share on other sites

Съжалявам за състоянието в което си, защото и аз съм в същото положение, но от месец. И аз ходих на кардиолог и невролог и ми казаха, че ми няма нищо. Знай, че има и други като теб и трябва да се справим!

Линк към коментар
Share on other sites

 

плача и ме е страх да не се случи най-лошото.

 

То вече се е случило - в хватката на страха си. Няма накъде по-зле освен това да продължи вечно, което няма как да стане. Оттук насетне можеш само да си подобриш състоянието, нищо повече. Довери се на опитен специалист и някой ден ще повярваш на парадоксалното ми изказване, защото сега съм сигурен, че не му вярваш много :)

 

И, да, помага включването на petyamitkova - да знаеш, че не си сама в проблема си е в голяма степен успокояващо. По-добрата новина обаче е, че са мнозина онези, които са се справили. Да станеш част от този отбор е истинското предизвикателство за теб, а не да устискваш на някакво предполагаемо "най-лошо". 

 

Темата би се разводнила ако ти дам най-пресния си пример, тъй като е от съвсем друга област, но ми се случи тази вечер - разбрах за пореден случай, че нещо, което смятах за много лоша случка всъщност е било истинска благословия. Знай, че винаги става така!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...