Galinah Добавено Февруари 4, 2015 Доклад Share Добавено Февруари 4, 2015 Здравейте,пиша тук за да задам няколко въпроса и съответно ако получа отговор,ще бъда много благодарна.На кратко на 26 год съм,от 5 пия ривотрил,преди година го намалих,сега го спирам(тъйкато го спряха по аптеките а и вече не искам да пия никакви медикаменти,мисля че и сам човек може да се справи със тези проблеми стига да има някой който да го насочва как по бързо да стигне до изхода от тях)Та от 4ри вечери вече не съм спала,със всеки ден ставам все по зле,по точно изтръпнали ръце крака стягане в гърлото,нервност сърцебиене,тикове,проблеми със зрението и най ужасното психическо неразположение(тъйкато сякаш губя връза с ръце крака и изобщо тяло).В момента пия ламиктал 50мг сутрин 100мг вечер(от можеби година го пия)и вчера си взех неолексан(изписано ми е по 1т след опбед),и сутринта или когато вече започне да ме души много пия Неуропан,но за вечерта не знам с какво да си помогна(не че в момента нещо от изброеното ми помага,или ако е така определено не се усеща)за вечерта.Не мога да заспя въобще,снощи прибегнах към половин атаракс,но след половин час просто започнаха отвратителни усещания и отново не заспах.Преди време си бях взела алора таблетки,но тъй като в листовката пише че не се препоръчва за лица приемащи средства за лечение на алкохолизъм депресии или подтискащи централната нервна система средства,не го пих и незнам дали мога да го пия и дали е съвместимо с ламиктала и неолексана.Та ако може някой да ми отговори ще се радвам много Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Февруари 4, 2015 Доклад Share Добавено Февруари 4, 2015 (edited) Да ти отговори просто някой, не ти върши работа. Спирането на ривотрила не става изведнъж и напълно нормално са се получили всички симптоми. Да изпробваш лекарства на принципа проба - грешка е най - малкото безотговорно към твоя организъм. Посети психиатър и там ще ти дадат алтернатива според дозата ривотрил, която си приемала досега и в зависимост от другите медикаменти които взимаш. Ако искаш трайно подобрение на състоянието е необходимо да проведеш психотерапия. Насоките са добър вариант, в този форум и темите има много такива, но да ти помогнат до там, че да спреш сама медикаменти, които взимаш от години не знам дали ще успеят. Редактирано Февруари 4, 2015 от didi_ts - Диляна Колева Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
moridin Добавено Февруари 5, 2015 Доклад Share Добавено Февруари 5, 2015 Има много теми за ривотрил,споделил съм и моя опит с това лекарство. Ако се изписва за тревожни състояния и то за повече от един -1 месец,то лицето,което прави това е или некомпетентно,или има друга причина да го прави. А тя не е здравето на пациента. В чужди сайтове има тонове информация по тези въпроси. Психотерапията е задължителна. Тук има изключителни специалисти. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Февруари 5, 2015 Доклад Share Добавено Февруари 5, 2015 Привет и от мен, и аз не съм сигурен какъв е точно въпросът ти, затова ще те попитам - искаш да замениш ривотрила с друг медикамент или е дошъл момента да спреш окончателно лекарствата и да станеш независима от тях? Ако е първото - психиатъра е твоя човек - вариантите са много, но... си е легална наркомания. Ако е второто - тогава вече можем да опитаме да ти дадем някои гледни точки така, че да затвърдиш желанието си да правиш психотерапия. След успешна такава би трябвало да гледаш на подобни хапчета като примки, които се стягат с времето и задушават личността и потенциала на приемащият ги. Та, какво е желанието ти? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts