momchebezime Добавено Януари 26, 2015 Доклад Share Добавено Януари 26, 2015 (edited) Здравейте, имам проблем, но ме е срам да отида на лекар за него. Около ануса имам топче колкото грахово зърно, причинява ми болка и парене...... Преди време при изхождане имах кървене... не обърнах голямо внимание, но вече взех сериозно да се тревожа Какво може да е? Редактирано Август 29, 2015 от Донка Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Януари 26, 2015 Доклад Share Добавено Януари 26, 2015 Не виждам нищо срамно в това да се ходи на лекар за какъвто и да е проблем. Както лекарите казват "те всичко са виждали". Симптомите много приличат на хемороид, но последната дума имат лекарите все пак. Това, което можеш да направиш за личната хигиената - баня с тетра (смрадлика) и много добра хигиена и подсушаване на мястото. Внимателен подбор на храната така, че да изключиш лютиви и други дразнещи храни, пържено, месо, алкохол също. Важно е да се освобождава червото редовно и да не се изискват напъни, за да не се дразни раната. Това означава повече течни храни и прясно изцедени сокове (моркови и червено цвекло са отлични). Също фини овесени ядки с плодове - по-добре сварени - действат добре на изчистването на червата. Много е важно да не се седи повече от 3-4 часа на ден - движение и спорт са много важни. Хемороидите са професионални заболявания на "седящи" професии като шофьори например. Добър препарат е Хемогел, Ползвала съм и съветите тук.. Доволни сме от един крем за вени с конски кестен . Все пак е добре освен хигиенните мерки непременно да си каже думата и личният ти лекар! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Януари 28, 2015 Доклад Share Добавено Януари 28, 2015 По 1 -2 таблетки витамин Е на ден Донка 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Август 29, 2015 Доклад Share Добавено Август 29, 2015 Змийска хурка - билка, използвана за лечение на хемороиди Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts