Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте, имам проблем, но ме е срам да отида на лекар за него. Около ануса имам топче колкото грахово зърно, причинява ми болка и парене...... Преди време при изхождане имах кървене... не обърнах голямо внимание, но вече взех сериозно да се тревожа Какво може да е?   :(

Редактирано от Донка
Линк към коментар

Не виждам нищо срамно в това да се ходи на лекар за какъвто и да е проблем. Както лекарите казват "те всичко са виждали". Симптомите много приличат на хемороид, но последната дума имат лекарите все пак. 

Това, което можеш да направиш за личната хигиената - баня с тетра (смрадлика)  и много добра хигиена и подсушаване на мястото. Внимателен подбор на храната така, че да изключиш лютиви и други дразнещи храни, пържено, месо, алкохол също. Важно е да се освобождава червото редовно и да не се изискват напъни, за да не се дразни раната. Това означава повече течни храни и прясно изцедени сокове (моркови и червено цвекло са отлични). Също фини овесени ядки с плодове - по-добре сварени - действат добре на изчистването на червата. Много е важно да не се седи повече от 3-4 часа на ден - движение и спорт са много важни. Хемороидите са професионални заболявания на "седящи" професии като шофьори например. 

Добър препарат е Хемогел, Ползвала съм и съветите тук.. Доволни сме от един крем за вени с конски кестен 

Все пак е добре освен хигиенните мерки непременно да си каже думата и личният ти лекар! 

Линк към коментар

• 7 months later...