Кон Круз Добавено Март 30, 2019 Доклад Share Добавено Март 30, 2019 (edited) Да се издигне всеки се стреми желае мощ, имущество и слава, да завладее хора и земи и почести светът да му отдава. Това е чест, която уморява, затуй отбягвам всякаква интрига. Животът нека ден за ден минава. Да нямам ядове - това ми стига А хората си пакостят сами един богатство чуждо пожелава, съседски огън по-добре гори и до убийства стига се тогава, а друг лъжец или ласкател става, докато трети с подлост се издига, а суетата пушек представлява. Да нямам ядове - това ми стига. Смъртта кого ли няма да сломи Природата пощада не познава. С куршуми, подлости или ками във гроба всяка страст се прекратява. Защо е нужна пламенност такава, когато краят всекиго достига? Човек дори душата си продава! Да нямам ядове - това ми стига. Приятелю, в света е тъй: ръми, а после грее всичко приеми без гняв като безгрижна чучулига! Не съм завистник, алчността не ми внушава "Чуждия имот вземи". Да нямам ядове - това ми стига. (https://www.tekstove.org/song.16594-Epizod-Da_nqmam_qdove) Редактирано Март 30, 2019 от Кон Круз Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Кон Круз Добавено Април 3, 2019 Доклад Share Добавено Април 3, 2019 Доста силен текст! Това е качествена музика! Текстът е на Стефан Стамболов. Ако не са Епизод може би никога нямаше да разбера за този текст на един от строителите на съвременна България. Добър текст плюс добра музика е чудесно съчетание. Жалко, че подобни песни са в периферията, а на преден план се изтикват други, които стоят по - ниско... Така е главно, защото търсенето определя предлагането. "Време не убивай, време не губи! Сине, прилежавай, здраво се учи! Времето е злато, също и пари, но е то крилато и ще отлети. Нищо без да правиш, ти помни от мен - гладен ще останеш, сам и разорен. Работи, труди се, туй ми е завет, слабите подкрепяй с помощ, със съвет. Хората обичай, те са твой живот. Вярвай и почитай своя мил народ. Родното обичай, родното пази. Ти от него чакай чест и добрини. Родно не изяждай, чуждо не граби. Родният изедник чакат го злини. Да не мъчиш, биеш никой в тоя свят. Хората да лъжеш лош е занаят. Хората са равни, всякога помни, трябва те да имат равни правдини. Тъй ме татко учи, бях тогава млад. Взех, че го послушах - не станах богат. Борих се със злото, падах и ставах, но не се оплаках, не усетих страх. Вече съм останал сетен сиромах. Всичко, братя, дадох - всичко, що имах. Но ще дойде скоро праведният час и тогаз ще видим кой е прав от нас. Ще да видим ние кой от нас е скот, кой от нас човек е, кой е патриот." Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mecholari Добавено Май 9, 2019 Доклад Share Добавено Май 9, 2019 Молитва за благоволението Божие Когато се намирате в нужда, призовавайте тримата Приятели, които са ваши невидими покровители на Веригата. Те носят и името „Все“, което значи: Емануил, т.е. Господ с нас и между нас, който ни учи- Той е Великият Учител и Спасител, а Михаил е военачалникът, Гавраил – вестителят. Обмислете всичко, за което ще се молите, отнасящо се лично до вас, за вашите материални и духовни нужди. Искайте благоволението Божие за отстраняване на всички препятствия, които спъват Неговото царство. Ще се молите да напредвате в избраната ви стъпка (через личен избор, определете се към стъпката на любовта или на мъдростта, или на добродетелта). Молитвата, която ще предоставите, ще подкача така: Господи Исусе Христе, Йехова-Елохим, Утешителю, Дух Святий-Адонай… А пък ще свършва със следните думи: Защото, Господи, в идването на Твоето Царство е нашата радост, в осветяването на Твоето име е нашата слава и в изпълнението на твоята воля е нашата любов. Името Божие е сила, а не само понятие. И който призовава името Божие като сила, той всякога ще има отговор на това, което иска. Единственото място, където Бог говори, е човешкото сърце и душа. От нашето вътрешно разположение ще изберем името. Първопричината, която дава живот на всички същества, определя посоката на тяхното движение, както и техните качества и способности. Тази Първопричина наричаме с различни имена: Бог- когато говорим за Бога, трябва да разбираме единствено число; Господ – когато говорим за Господ, трябва да разбираме колективност от духове; Господ Бог, Отче , Баща , Авва , Вседържащ Отец, Небесен Баща, Господ на обичта , Бог на любовта, Благий Боже , Боже на силите , Бог Промислителя, Създателя на всичко, Творец , Царю на вековете, Господар , Вседържителя , Владико Святий и Истиний, Господ на господарстващите и Цар на царстващите, Цар на светлите духове , Гоаподар на всички светове, Единствен, Безграничен , Безначален , Пастир мой , Премъдрия , Всевишния , Всемогъщия , Всеприсъстващия , Всеистинния , Всеблагия , Всемилосърдния , Вседълготърпеливия , Господ на мира и любовта, Всесилния Господ , Святи Боже , Святи Крепки, Святи Безсмъртни , Безкрайно велико съзнание, Триединния Бог: Отец , Син Божи и Святи Дух, Аллах – Единия Единствен Бог, неуловимата му същност е отразена с още 99 свещени имена, Ишвара – Планина от светлина, блясва , за да освети мрака, тройният лик :творец, съхранител, разрушител, Саваот, Йехова-Елохим, Йова, Мардук – Бога на светлината, Тао – Най-върховния разпоредител на всичко, Началото, което е създало всичко. Айн Соф е кабалистическото подразделение на света, Първоизточникът на цялото мироздание, безкрайният , безграничният , висш аспект на Бога, от който се ражда Бог, творящ всичко останало. Нашият Господ Исус Христос, Син Божи, Спасителят, Избавителят, Изкупителят, Агнец Божий, Син на мира, Син человечески, Богочовекът, Началникът на живота, Животоначалникът, Жизнодавецът, Сладчайшият Исус, Тайновидецът, Великият Учител, Избавител и Ходатай, Виновникът за нашето спасение, Разрушителят на ада , Победителят на смъртта, Избраният Господен цар и свещенник, Покровителят. Из „Молитвена хранилница“. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mecholari Добавено Август 14, 2019 Доклад Share Добавено Август 14, 2019 АлександърТ.А. 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
аз-съм-си-аз Добавено Декември 11, 2019 Доклад Share Добавено Декември 11, 2019 (edited) Редактирано Декември 11, 2019 от аз-съм-си-аз Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mecholari Добавено Януари 6, 2020 Доклад Share Добавено Януари 6, 2020 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Човек_88 Добавено Януари 10, 2020 Доклад Share Добавено Януари 10, 2020 https://www.youtube.com/watch?v=Ryp9FnNGZYI&feature=share&fbclid=IwAR1Se6s12V2ehdWEqjJ5ttJ5MPbcmzfr5TXZLldMEzmPNlEurkfAEKmzOV0 Един по-различен музикален стил, но пък въздействащ, дълбок, чувствен, умерено мрачен. За хора, които имат сетивата да го чуят. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Човек_88 Добавено Януари 25, 2020 Доклад Share Добавено Януари 25, 2020 Ако има фенове на моя стил музика, да пишат, за да обменяме опит и музика. Споделих парчето като специален поздрав за всички, които имат интерес към подобен стил. След втората минута наострете уши. АлександърТ.А. 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Януари 27, 2020 Доклад Share Добавено Януари 27, 2020 (edited) Хубава е , харесва ми . Дори подобно звучене търсех да слушам преди години , когато нямах повече от няколко минури време за удоволствие ...Сега ги виждам , като тонизиращи , само за кратко . Много монотоност . Бих изразил усещането и така . Стъпваш на земята , попиваш сила , натрупваш я . Но няма на къде да я насочиш и ставаш чук . Вибрираш , тропаш на място и лека полека ставаш , скала . Редактирано Януари 27, 2020 от АлександърТ.А. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mecholari Добавено Март 25, 2020 Доклад Share Добавено Март 25, 2020 (edited) https://www.metacafe.com/watch/308944/ruff_ryders_ryde_motorcycles_for_life/?fbclid=IwAR3-j14jwIplBVao0vgLWrcs4cAGh6poU-NHPKPUuwuWloAVwF47HG5IicY Редактирано Март 25, 2020 от mecholari Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mecholari Добавено Март 25, 2020 Доклад Share Добавено Март 25, 2020 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mecholari Добавено Март 26, 2020 Доклад Share Добавено Март 26, 2020 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mecholari Добавено Март 26, 2020 Доклад Share Добавено Март 26, 2020 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mecholari Добавено Март 27, 2020 Доклад Share Добавено Март 27, 2020 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mecholari Добавено Март 27, 2020 Доклад Share Добавено Март 27, 2020 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mecholari Добавено Март 27, 2020 Доклад Share Добавено Март 27, 2020 https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/2886-парче-тоалетна-хартия/?fbclid=IwAR3VqUSyM8O-2Lzplk6x-lvhMcmbqwh_WshOyow2bA2FyHPwwOl9vtfBLD8 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mecholari Добавено Март 30, 2020 Доклад Share Добавено Март 30, 2020 https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/14674-пеперуда/ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mecholari Добавено Март 31, 2020 Доклад Share Добавено Март 31, 2020 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mecholari Добавено Март 31, 2020 Доклад Share Добавено Март 31, 2020 (edited) – Носи винаги маска. – Не посещава роднините си. – Социално и емоционално дистанциран. – изпълнява заповеди. "И ви предупреждавам да пазите това, което градя, да го не съборите, защото е свято; и ако се опитате да светотатствате, три злини ще ви допусна: глад, мор и разорение; и няма да ви пощадя, но ще се съдя с вас и ще помните винаги, че Бог е говорил. Пазете думите Ми. В тоя Залог, който Съм ви поверил, почива бъдещето ви, той е скрижалът на дома ви, надежда и живот за рода ви. Слушай Ме, доме славянски, да сте Ми свидетели, че Съм ви говорил." "Призвание към народа ми” Тримата апостоли: Дяволът спусна черна пелена, скривайки Светлината на Слънцето. И черен плъх прати в главите на хората, да присвятка в костите на техните черепи. Две моми чувстваха в тъмното и хванаха се за ръце от далече. И едната протегна ръка, и откъсна черен гарван от мрака. И Сам дойде до нея огромен черен Вълк. И хвръкна гарванът. Другата мома вдигна глава и появи се огромна Луна. И нарисува върху нея Кръст. И роди се в небето дъга, а момата облече червена дреха и сложи искрящо виолетова корона, превръщайки се в Тайната на новия свят. И заизпълва дяволът момък. И момъкът се тресеше под напъна на смъртта. И молеше се с „Отче наш“, защото друго нищо нямаше. Кацна гарван и момъкът протегна ръка, и извади от гърлото му златна огърлица. И сложи на гърдите си Огнен кръст. А Господ написа молитвата на челото му и в ръката му пламна меч. Облече се в искрящо синята дреха на Смъртта, както първата мома ,и вдигайки глава видя Луната. И сълзи дъжд заваляха от безоблачното небе, благодарящи на Господа! https://www.kaldata.com/forums/blogs/entry/9511-tримата-апостоли/ Редактирано Март 31, 2020 от mecholari Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
kipenzov Добавено Април 4, 2020 Доклад Share Добавено Април 4, 2020 Поздрав за любителите на солата на ел.китара И пак от Тестамент поздрав за "завръщане към спокойствието и тишината" За да може наистина да се "наслаждаваме на тишината" Words like violenceBreak the silenceCome crashing inInto my little worldPainful to mePierce right through meCan't you understand?Oh my little girlAll I ever wantedAll I ever neededIs here in my armsWords are very unnecessaryThey can only do harm Vows are spokenTo be brokenFeelings are intenseWords are trivialPleasures remainSo does the painWords are meaninglessAnd forgettable Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Октомври 7, 2021 Доклад Share Добавено Октомври 7, 2021 Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts