абвгдеж Добавено Януари 16, 2015 Доклад Share Добавено Януари 16, 2015 Здравейте, Дълго време не обръщах внимание на сигналите и случващото се с мен, сега съм ето тук и моля за помощ. Чувам гласове, идват ми много лоши мисли, прихващам чуждите състояния като собствени и не различавам себе си. Страхувам се да работя и от контакта с хора. От разговор с брат зная, че съм отворена. Имам усещания от абстрактен характер, като плъгване в мен. Трудно се заземявам и свързвам със себе си и корените - чувствам нещо като отделяне, а също нещо ми пречи, опитва се да ме овладее в своя орбита и отклонява от това да стоя изправена и свързана. Съзнавам, че до тук се доведох от непослушание, невежество ... много бързане и търсене отвън, вместо да се уча... Благодаря за възможността да споделя. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Януари 18, 2015 Доклад Share Добавено Януари 18, 2015 Хубавото е, че съзнавате, че сте влязла в това състояние. Това говори, че силата му не е толкова драстична. Препоръчваното тук е комбинация от невролептик и психотерапия. Насоките като цяло са заземяване, много здрава връзка със социалната реалност, работа с мисленето на ниво логика, при което се учите да разграничавате усещанията си за влагане (плъгване) и халюцинаторната продукция като част от преживяваното от вас, но без да им вярвате, насочвайки се в здравото стъпване на твърдата логика! Препоръката ми е - обърнете се към психиатър - психотерапевт, който е добре запознат с когнитивно поведенческата терапия! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
абвгдеж Добавено Януари 18, 2015 Автор Доклад Share Добавено Януари 18, 2015 Благодаря! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts