Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Неадекватна на целия свят


Recommended Posts

Здравейте ! Напоследък не се чувствам много добре , затова пак пиша . 1) В работата си имам постижения , но не се чувствам оценена и призната , а напротив имам чувството че отношението на другите към мен се е променило , но негативно . Мисля все по често за смяна на работата , въпреки че самата работа ми харесва , но колегите не . Действат ми свръх натоварващо и незнам как да се абстрахирам от тях , от техните действия , мнения и т.н . 2). В личния си живот въпреки, че съм сама се усещам , че имам нужда да се затварям все повече. Не ми се излиза и на моменти не ми е до нищо и до никой . Много повече предпочитам спокойствието и тишината пред компанията на някой . 3.) В отношенията си с мъжете съм 0 . Предпочитам да не се срещам , чувствам се наранена и това все още не съм го преработила . Мога да поддържам трайни отношения , но сякаш без истинско обвързване , което да ме радва истински . Чувствам че подтискам себе си , но незнам защо го правя . Иска ми се да се чувствам малко по свободна в отношенията . Мисля , че слагам бързо етикети и бягам . Има страници в живота ми които трябва да затворя , но не намирам подходящия начин по който да го направя . Изтощена съм за още борби , а незнам как да приема обстоятелствата . Бих искала по добре да опозная себе , да бъда по уверена и да намеря верния път за себе си , който да ме направи една идея по щастлива . Можете ли да ми помогнете ?

Линк към коментар
Share on other sites

За този проблем би могло да ти се помогне много, но наистина не знам как да го постигнем през форума.

Ти сама си ги определила доста добре основните проблемни места - ниска самоувереност, проблем със самооценката, от там самочувствието пада. 

Това става проблем за теб, тъй като пречи на социалните ти контакти и води до изолация.

За съжаление в тези състояния не се вкарваме сами. Това се случва с помощта на средата, родителите, ученическия живот и т.н. Всеки човек има в живота си водещи събития, които са определящи за посоките, които ще поеме неговия емоционален свят. Така наречените макротравми. Всяка една от тях е допринесла за изкривяването на светоусещането, поставила е рамки, в които пребивава личността, блокирала или попречила е да бъде изразена определена емоция и тя се е "изкривила" в проявление, което пречи на човек да се чувства добре. 

За да може да се стигне до качествена промяна е необходимо да се разгледат тези травми, да се освободят емоции, да се работи с нови поведенчески стратегии и всичко това е много индивидуално.

Да, може да ти се помогне, но не тук.

Редактирано от didi_ts - Диляна Колева
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...