Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Отново започнаха ПА и натрапливи мисли,които идват в главата ми .Обмислям постоянно това което сам казала или са ми казали.Преди 3 години пих антидепресанти,ривотрил и флуанксол.Спрях ги постепенно и се справях някак с ПА.Но сега след като родих почнаха доста по силно да се завръщат.От стреса и напрежението ли е не знам,и не мога да си събера мислите.. Доста ми е трудно ,какво да правя?

Линк към коментар
Share on other sites

Аз самият съм минал през това и до скоро минавах за около 5 години. Хапчетата наистина помагат до една степен, но след прекъсване всичко се връща понеже мисленето е непроменено. Самата идея е да се приеме това състояние като поучително, а самата тревожност и всички симптоми да се превърнат в смелост. Това не е болест и никой не умира от това, макар че това си мислим когато самата атака ни връхлети. Най-бързия начин да се оправите, както направих и аз е да посетите психотерапевт за който има добри отзиви така най-бързо той ще ви покаже пътя, за да си помогнете сама!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ти ,но няма как да се свържа с психотерапевт и да провеждам терапия.Ще се пробвам пак сама да се справя с проблема .Много е трудно...

Линк към коментар
Share on other sites

,,От стреса и напрежението ли е не знам,и не мога да си събера мислите.. ,,  Това е причината.

 

Концентрирай се върху минимизирането на стреса.Използвай Гугъл и си направи собствена антистресова програма, която спазвай няколко месеца.

Линк към коментар
Share on other sites

ПА ги имам от доста години .След хиляди изследвания чрез които всеки път отново и отново разбирах , че съм здрава и няма да умра , започнах да ги приемам по-спокойно . Нооооо.....когато свиквах с един проблем се появяваше друг ! Минавах през целия кръг на ада - сърцебиене , ексрасистоли , гадене , световъртежи , треперене и втрисане и пак отново въртележката ! Най-лошото е , че годините минават и с ужас пресмятам колко хубави неща съм пропуснала  , лишавайки се от мероприятия и пътувания  от страх да не ми стане лошо ......Тъжно , а съм толкова силна , упорита и борбена .....само с това не мога да се справя ! И това не ми дава мира ! Как да изкореня чудовището , как да го изхвърля ЗАВИНАГИ  от себе си ?

Линк към коментар
Share on other sites

Това не е чудовище, а физиологична реакция на организма при зададен от теб сигнал за тревога.

Понякога става съзнателно и има причина, понякога е несъзнателно.

За да управляваш ти ПА, а не те теб, е необходимо да си запозната с начина по който възникват, и техниките за прекратяване. Това става най - бързо в терапевтичен процес. Доста от тях са описани подробно из темите тук.

Разбира се, виновник за всичко това е твоята мисъл, която храни страха, който пък от своя страна задвижва физиологията. Затова особено важна е и работата по промяна на мисленето ти. Това вече е доста индивидуално и няма как да се случва с общи насоки.

Но за физиологичните реакции, можеш да прочетеш много тук из темите и наученото да ти помогне в някаква степен.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...