Emma83 Добавено Септември 4, 2012 Доклад Share Добавено Септември 4, 2012 И аз съм на същото мнение, че трябва да настроим съзнанието си към храната и да ценим всяка хапка, надявайки се, че тя ще ни засити и ще даде нужното на организма ни, за да живеем дълго и здравословно. Молитвата към някоя по-висша сила не вярвам да ни помогне с каквото и да било, освен да изпълни някакъв религиозен ритуал, ако сме чак толкова вярващи. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Септември 10, 2012 Доклад Share Добавено Септември 10, 2012 Повечето хора,най общо казано,имаме маалко съзнание( ежедневното,будно) и огроомно подсъзнание(Всички ,,забравени" спомени,Навици,рефлекси и др.) Молитвата винаги е насочена към интелигентността на тези двете.Първото да се смири и не си въобразява че всичко зависи от него.Второто да помага че без него сме за никъде.На практика,хапката която поднасяме към устата, трябва да бъде одобрена и от тялото.Молитвата с нейната форма-( моля ти се),е много лесен начин за смирение.За подтискане на ежедневния шум в главата.Тогава по лесно се чуват нуждите на тялото. Тя не е само (моля ти се) а най вече (благодаря).Кажи три пъти благодаря...Какви чувства се надигат ,нали.Емоционалната подготовка за правилно хранене е също важна. Диана Илиева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ISTORIK Добавено Септември 11, 2012 Доклад Share Добавено Септември 11, 2012 Бях чувала някъде, че е много добре да се молим не само умствено преди ядене, но също така и да прекръстим храната като събираме заедно палеца, показалеца и средния пръст, да се допрат на върховете си и така правим във въздуха кръст върху храната. Аз също прекръствам и себе си - 3 пъти. Казват, че това прекръстосване на енергията увеличава допълнително доброто действие от храната. Също така и правенето на кръстовиден знак пред нас - кръстене, както се прави в църквата създава енергиен щит, който един вид подсилва аурата ни и спира бактерии, вируси или лоши енергии от други хора да ни атакуват. И аз съм чувал, че молитвата "Отче наш" и кръстния знак преди хранене унищожавали токсините, бактериите и вирусите в храната. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
magov1 Добавено Юни 17, 2013 Доклад Share Добавено Юни 17, 2013 За мен е важна защото е един вид уважение към храната! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Април 13, 2014 Доклад Share Добавено Април 13, 2014 Винаги, когато работейки с някого се появи проблем с овладяване на безконтролното приемане на храна (най-вече, когато става въпрос за хапване на "нещо" пред компютъра или телевизора) съм давал препоръка за молитва преди храненето и изказването на някакъв вид благодарност след като то приключи. Според мен няма значение каква точно е молитвата - какви думи съдържа, колко дълга е и прочее. Молитвата е момент, в който, когато си застанал пред храната се установяваш в момента "тук и сега" и ясно осъзнаваш какво си тръгнал да правиш. Когато това се практикува при безразборното хранене човек с времето добива усещането, че във всяко "тук и сега" просто няма нужда от "натъпкването", което преди е правил до голяма степен несъзнателно. Изразяването на вид благодарност в края на храненето пък е лесен начин човек да се научи въобще да слага край на храненето, а не да продължава с десерти, дояждания, мезета и прочее. От гледна точка на отслабването с диетични програми, молитвата може да е ключов момент, когато контролът върху самия процес на хранене се изплъзва. В такива случаи моят отговор на въпроса, поставен в заглавието на темата е "да". Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
gipsonti Добавено Октомври 16, 2014 Доклад Share Добавено Октомври 16, 2014 Молитвата по всяко време е важна! Вярата крепи човека! Иво 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts