Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Букет от проблеми :( Търся специалист - психотерапевт.


Recommended Posts

Здравейте ! Престраших се да се регистрирам , за да пиша и аз с молба за помощ .

 

Надявам се не съм сбъркала като пускам отделна тема  , а е имало такава с проблем подобен на моя.

 

Поста ще е дълъг и най вероятно объркан , но имам нужда да напиша всичко което ме измъчва. Благодаря предварително на този който си направи труда да го прочете .

 

Мисля , че най важното е първо да кажа , че съм на 28 години и съм бременна в 7 месец. :) Бебенцето е планирано и желано и е най голямото чудо което ми се случва !!! ^_^

 

Проблемите ми сякаш започнаха малко след като се преместих да живея от голям в малък град. Срещнах любовта - последвах я ! Нещата обаче в последствие не изглеждат такива каквито си си ги представял... Може би грешката ми бе в това , че имах големи очаквания , че ще водя същия социален живот както преди , а то не се случи . Приятелят ми нямаше много познати тука  / и той е прелетял от друг град / , от сутрин до вечер е на работа и много много не му пукаше за социалния живот.
Да , но аз бях свикнала на съвсем друг живот - а той се промени ...

Времето си минаваше , всеки си ходи на работа и рутината ни завладяваше с всеки изминал ден. 

Това мене ме подтискаше , но си го таях в себе си в повечето случаи и то се трупа трупа , докато не изби в депресия. Ходих при тукашен психиатър , който след описаните от мен симптоми на апатия , често без настроение и гледане в една точка , определи , че страдам от лека до умерена депресия.Изписа ми деанксит и аз щастлива , че съм взела великото хапче продължавам напред . Пих го известно време , сякаш имаше ефект , докато не реших да седна и да прочета листовката . Леелее като прочетох всички странични ефекти на това лекарство веднага си ги преписах , че ги имам. То не бяха мисли за самоубийство и какво ли не. До преди да прочета листовката аз не бях си помисляла за такива лоши неща ! :unsure: И се почна омагьосания кръг , мислите в главата ми идват , аз се плаша от тях и се чудя как да се избавя . Но кой да знае , че една мисъл колкото повече я избягваш тя се връща отново и отново с по страшна сила. Тръгнах пак при същия психиатър да ми изписва по силни лекарства защото 'видиш ли На' положението става по лошо ... изписа ми "Есцитазан" , почнах да го пия като няма да  описвам колко зле се чувствах първите 20 дни . Този път наистина преминах през всичките му странични ефекти... Преминавайки през този период съм си мислила какви ли не неща , че ще се побъркам трайно и няма да съм като всички останали хора  , страхувах се да не нараня себе или някой мой близък. Като чуех някой лоша новина по телевизията изпадах в паника и го мислех с дни. Особено се страхувах като чуя нещо свързано със психично болен човек , че е направил нещо лошо . Мислех си ...  " Ами дали няма и аз да стана такава ? " :unsure:  Почнах да избягвам да слушам новини само заради това да не чуя нещо лошо . Разни филми в които има и най малкото насилие или убийство , също спрях да гледам.

 

По това време брат ми беше в чужбина и един ден се обади с новината , че се прибира ,защото е болен от туберколоза . Тогава каква паника ме тресе , мисълта не ми излизаше от главата за секунди дори . Бях като попарена . За щастие се оказа , че болестта е преодолима и се живвее с нея , но от тогава всеки път когато брат ми ми пише съобщение или ми се обажда сърцето ми почва да тупти и се страхувам дали няма да ми съобщи нещо лошо.

Четейки форуми и статии допълнително подхранвах страховете си и положението се влошаваше. Хапчетата ми помагаха малко , но не беше резултата който аз искам . Никаква емоция не усещах - сякаш бях един робот - гъба , която попива само негативното около себе си .

Няколко пъти се опитах да споделя всичките си тези мисли с човека до мен , така си останаха нещата - само с "опитване". Как да споделя такива неща , толкова е трудно ? Той знаеше , че имам лека депресия и ме успокояваше , че ще ми мине и да не го мисля толкова , да го карам по лежерно.

Реших да опитам да споделя с колежката ми от работа с която съм доста близка . Голяма грешка май допуснах ! Тя в опита си да ме успокои тръгна да ми разказва как някаква нейна позната имала подобни проблеми , ама се оправила . И ми разказва всичко подробно как тази нейна позната си мислила , че я следят и куп други симптоми на психични р-ва,  които аз естествено веднага си приписах и постоянно ми се появяваха като мисъл в главата.

 

 

Всичко това става в рамките на 2 години. Повтарящи се Натрапливи мисли за самоубийства , убийства и психично болни хора.Страх за щяло и нещяло :unsure:  .

 

За щастие се случваха и хубави неща около мене , напук на всичко останало. Май месец тази година разбрах , че съм бременна , много се зарадвах , но в същото време се уплаших дали няма да навредя на бебенцето в мене с моите проблеми. Веднага спрях антидепресанта който пиех . Мога да кажа , че първите 5 месеца се чувствах много добре , най вероятно заради бебенцето което нося в себе си и радостта която изпитвах успявах дори понякога да забравя за натрапливости и всякакви лоши мисли . Сега обаче от месец - два насам нещата почват да се влошават ... натрапливостите ми се връщат , апатията ме наляга и страхът от взевъзможни неща . Спомням си един ден си мислех " ами ако нараня без да искам детето си" :unsure: ? Що за мисъл е това ? Та аз обичам това човеченце още преди да е изкочило на бял свят . Що за мозък е този през който могат да минат подобни страшни мисли ? Какво е това тревожно разстройство ? Депресия и ОКР ?


Искам да ходя на терапия , искам да се спрявя с проблема , за да се чувствам пълноценна , за да отгледам адекватно детенцето си. Не искам моите мисли и настроения по някакъв начин да му повлияят в развитието . Искам да се насладя на майчинството си.

Моля насочете ме към терапевт с който мога да работя. Аз съм от Козлодуй , мога да пътувам до Плевен .

Д-р Първанов знам , че е от Плевен , дали би ме приел? :(

 

 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Това което описвате са симптоми на натраплива невроза.В случая лекарствата не могат трайно да доведат до преодоляването на натрапливостите.

От доста време не приемам нови пациенти.Но вие сте бременна и не мога да не ви помогна.

Имейла ми го има в профила ми.Пишете ми на него.

Линк към коментар
Share on other sites

Това което описвате са симптоми на натраплива невроза.В случая лекарствата не могат трайно да доведат до преодоляването на натрапливостите.

От доста време не приемам нови пациенти.Но вие сте бременна и не мога да не ви помогна.

Имейла ми го има в профила ми.Пишете ми на него.

 

Безкрайни благодарности за отоговора и за желанието да ми помогнете , ще ви пиша днес .

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...