Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Паник Атаки


Recommended Posts

Здравейте искам да попитам понеже имам паническо разтройство от скоро(отново)..2 години нямах симптоми ,но наскоро започнаха пак.Разделих се с приятелката,която ми беше първа откакто съм в София и покрай нея се запознах с няколко момчета с ,които тренирахме и излизахме и си запълвах времето (заедно с нея) ,но откакто се разделихме не излизам с тях понеже ще трябва да се виждам и с нея..а лично на мен това не ми допада в такъв аспект.След това ми изгоря музика(занимавам се с танци)това не за всеки е нещо ,но пак трябва да се мисли почти по цял ден слушам музика.След това се разболях от силен вирус кашлях три седмици ,и започнах да се плаша ,че имам Ебола и такива глупости..ударих си главата на работа отзад..след което Ходех на работа и постоянно усещах напрежение в главата отзад и почваше да ме боли и ми ставаше лошо от това..така 3 дни подред помислих си ,че е от вируса и вдигам температура..След което започна голямото ровене в интернет за сътресение на мозъка и оп веднага реших ,че имам такова!Отидох на невролог той ми предписа 2 хапчета едното за вестибуларния апарат ,а другото за разширение на кръвоносните съдове..хубаво почнах да ги пия..каза ми и личният лекар да ми следи кръвното.Отидох при него казах му да ми го премери ,обаче стегне ли ми се ръката от апарата и усетя ли си пулса ме хваща лек страх(не знам защо)..беше ми 142/89 нещо такова..Каза ми следи си кръвното 10 дни и си го записвай ,ако го държиш така значи имаш хипертония...Това засили паниката повече почнах да чета за хипертония как да се справя с нея и така..Страх ме е от това да не ме наливат с хапчета безпричинно и да ми няма нищо...след самият удар на главта не усетих да ми се вие свят просто ме заболя и ми беше кофти няколко минути ,но после нищо..докато не си втълпих ,че имам нещо и сега напрежението в главата е постоянно и само се концентрирам в тази точка и се напрягам...Днес както си седят на стола говорех с един приятел по скайпа, имах напрежение в тила отзад и изведнъж ми заглъхнаха и двете уши и имаше нещо като пищене в главата, пулсът ми се ускори и усетих страх в гърдите..това е от паник атаката нали?
Веднага се опитах да се самоуспокоя и след малко се оправих..Преди 2години+ когато получих паник атака ми предписаха атаракс..но нямам намерение да се тъпча с антидепресанти,2 години нямах пристъпи мисля ,че с помоща на психотерапевт(които вече ми препоръчаха от форумът Ви ,за което съм благодарен) ще се справя завинаги с този проблем..и ще мога да си танцувам до живот!

Иии още нещо последно 4 месеца тренирах набирания на лостовете и когато правя примерно 3-4 упражнения и се натоваря малко получавам симптоми от паническото разтройство (иглички по тялото,изтръпване на двете ръце , сърцебиене) беше ме страх да правя коремни ,заради самото въртене с моралната подкрепа на приятели и хора с които тренирах ме надъхаха и го направих и ми мина страхът!

 

Благодаря за отделеното време и се надявам ,че съм Ви допринесъл доза смях,защото на мен ми става смешно като си чета глупостите ,просто напълно осъзнах в какво състояние съм и ми трябва подкрепа за да мога да го преодулея! :thumbsup:

Редактирано от IvanG
Линк към коментар
Share on other sites

Всъщност ти си наясно и си взел добро решение.

Работата със страха е ключовата при това състояние, тъй като човек трудно може сам да се измъкне от капана му, особено ако се е оставил да го завладее, помощта на специалиста е добър вариант.

Имаш и избран специалист, освен, успех в справяне със състоянието не знам какво друга да кажа.

Всички симптоми които изброяваш са следствие на активиран от теб физиологичен процес свързан с адреналина, който вероятно ще ти бъде добре обяснен или тук из темите можеш да проследиш.

Важно е да знаеш, че си здрав и щом не си взимал до сега медикаменти излизането от състоянието би трябвало да се случи в рамките на няколко месеца.

Успех!

Редактирано от didi_ts - Диляна Колева
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за бързият отговор!
Искам да попитам възможно ли е паническото разтройство да е отключено от пушене на трева?

Вторият и последен път ,когато пуших трева беше пред 3 години и от нея сърцето ми заби много ускорено , започнаха да треперят краката(по-скоро самите бедра ми се стягаха и отпускаха) отидох да пийна малко вода ,защото почувствах ,че имам нужда излязох и сложих ръка на сърцето си толкова силно биеше след което ми причерня вече направо имах чувството ,че ще ми се пръсне доста се бях уплашил,а другите ми се смееха и ми викаха ,че съм в параноя..излязох малко разходих се,все още бях оплашен ,върнах се изпих 2 кафета и се оправих след малко..

Линк към коментар
Share on other sites

Кафето и кока-колата се отразяват много негативно на сърцето и аз лично усетих много голямо подобрение в спокойствието ми когато спрях да ги консумирам изобщо. 

Нали знаеш какво е усещането когато изпиеш повече от 4-5 кафета в рамките на един ден? Започваш леко да потреперваш, става ти неспокойно, много по-лесно се плашиш. 

Може да пробваш да направиш някакъв лек пост и плодово пречистване. Знам, че звучи странно но много хора (аз съм сред тях) са споделяли че опростяването на храните, или някакво временно хранително прочистване много подобрява тяхното психическо и емоционално състояние. Пробвай. Със сигурност е по-добре от колкото да вземаш анти депресанти и всякакви такива... отрови.

Всъщност, тежките медикаменти би трябвало да са последния вариант за един млад човек в разцвета на силите си.

Линк към коментар
Share on other sites

Кафе,сигурно пия по 2-3 на година камо ли 4-5 на ден.Кока-кола и нея вече почти не пия а за антидепресанти не искам и да помислям :)
Иначе да ще се стремя да си правя по-здравословна храна понеже откакто си живея сам по-често съм на закуски отколкото да си готвя,,

Линк към коментар
Share on other sites

"Искам да попитам възможно ли е паническото разтройство да е отключено от пушене на трева?"

 

Много често ганджата е отклюващият стимул за тревожно разстройство, да! 

Линк към коментар
Share on other sites

Добре ,това поне ме отказало от наркотиците има и добра страна
Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Има много добри страни, ще го разбереш като започнеш терапията.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...