Jump to content
Порталът към съзнателен живот

панически атаки, постравматично стресово разстройство, сърдечна дистония


Recommended Posts

Здравейте, преди около 5 месеца започнаха и моите проблеми, първоначално със гадене и повръщане сутрин, с болка в сърдечната област и гърба и висок пулс. След като посетих сърдечен лекар, ендокринолог, гастроентеролог и не се установи никаква конкретна причина за тези симптоми, отидох на невролог, който ми постави диагноза сърдечна дистония. Изписа ми грандаксин и тритико, но една седмица след приема им състоянието ми се влоши, не можех да ям, бях замаяна и уплашена с вариращо кръвно налягане. Консултирах се с психиатър, който ми изписа ксетанор и ривотрил, но пак не се чувствах добре, само ривотрила ме успокояваше и можех да спя, сменихме ксетанора с есцитил и вече 3 месеца пия есцитил и римотрил при нужда, само дето това при нужда си стана всеки ден по 0,5 мг ривотрил, защото пак усещам как сърцето ми препуска и кръвно ми пада, и оттам ужасен страх да не ми стане нещо. Не знам какво да правя, пия антидепресанта сутрин, а се чувствам най-добре вечер. Вече си задавам въпроса нужен ли ми е този антидепресант? А по принцип съм от хората които много се тревожат за близките си и това да са здрави. Моля зя компетентно мнение.

Линк към коментар
Share on other sites

 ,,кръвно ми пада, ,,

 

Пояснете, как разбирате,че кръвното ви пада.

Защото, ако то наистина пада, сърцето ви задължително трябва да ускори пулса, така ще компенсира недостига на кръв която отива към мозъка.Тоест, вие се плашите от нещо, което ако не стане, ще има лоши последици за мозъка ви.Винаги повтарям на клиентите си, да се радват когато сърцето има ,,бие,,. Другото е неприятно, когато спре да ,, бие,,.Тогава най-вероятно ще сме умрели.

Неприятно,  но не за нас, за близките ни, на които ще липсваме.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Относно кръвното, някак си се чувствам странно, замаяно и нестабилно, измервам го и апарата показва стойности от порядъка на 90/70 или 90/60, а по принцип кръвното ми е 110/70, разликата не  е голяма , но мен ме плаши, и не знам дали не е от антидепресанта. Струва ми се че нямам нужда точно от антидепресант. Плашат ме физическите усещания, които имам, като болка и сърцебиене, не съм в депресия, или поне така си мисля.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Здравейте,

Минаха няколко месеца, а при мен нещата са си все на същото положение. След седем месеца прием на ривотрил всеки ден от 0,5 мг, една сутрин се събудих с гадене и ужасен страх, изпих си дозата ривотрил, и поспах още около един час, като се събудих , нищо не се беше променило, пак се чувствах така зле. Направих си  извода че тази доза ривотрил не ми помага вече, и реших че трябва да го спра. Една седмица се мъчих с гадне и повръщане сутрин, сърцебиене, плачех почти непрекъснато и тревожността ми беше огромна. Не можах да издържа и пак взех ривотрил. Сега от вече четри дни не го взимам, замених го с кнакас от вчера, трябва ми нещо което да намали тревожността и сърцето ми да се успокои. Не знам дали не греша с тези успокоителни, но се чувствам ужасно несигурна. Взимам и деанксит сутрин по една таблетка. Не мога да убедя себе си че съм здрава и всичко е само в главата ми. Тъкмо се поуспокоя и се случва така че  хора които познавам умират внезапно от инсулт или инфаркт, това ме стряска още повече и пак започвам да мисля че ще се случи и на мен. Какъв е този страх от лоши болести  и смърт не знам. Помогнете ми. Живея в малък град и колкото и да търсих освен психиатър, не намерих психотерапевт.

Линк към коментар
Share on other sites

Потърсете  някой който работи по скайп.  Скоро разглеждах обявата на българка, която живее в Германия и дава он лайн консултации.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...