Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Какво ми е?


Recommended Posts

Здравейте. Благодаря предварително на отделеното от специалистите внимание.

Проблемът ми е следния. През август 2012 получих нервна криза. Тя се състоеше в изтръпване на главата от към тила, треперене на крайниците, усещане че нещо ме бута и ще падна от прозореца. Ужасът ми трудно можеше да се опише.

След няколко успокоителни последва среща с психиатър, който ми предписа Есцитазан. Пих го 1 година и 10 месеца и тъй като се чувствах добре, докторът каза да го спираме по схема. По време на намаляването пак ме беше страх, но си казвах, че това е самовнушение.

Без хапчета изкарах два месеца докато на морето усетих, че нещата се завръщат. Един ден на плажа ме обзе паника, че съм сама, без телефон и цигари и се разтреперих, сърцето ми заби лудо и нещо ме стегна в гушата. Започнах да надувам една плажна възглавница и така се успокоих докато дойдат близките ми. Но след този случай, около седмица по-късно започна отново да ме задушава, пих няколко дни успокоителни и след седмица изпитвайки адски страх, че ще полудея и че нещо лошо ще се случи с мен отново започнах антидепресанта.

Страхът обаче още си го има, в по-малка степен разбира се. Докторът ми каза че имам нервна депресия. Тъй като онзи ден получих отново малка паник атака, лекарят ми каза да си увелича хапчетата на 20мг. 

На мен обаче не ми се иска да увеличавам дозата.

Моля Ви да ми помогнете, като ми обясните какво е това което ми се случва. Нормално ли е при паник атаки да имаш усещането, че нещо ще те бутне през прозореца и да го избягваш. Да не би да имам нещо по-страшно

Линк към коментар
Share on other sites

Моля Ви да ми помогнете, като ми обясните какво е това което ми се случва. Нормално ли е при паник атаки да имаш усещането, че нещо ще те бутне през прозореца и да го избягваш. 

 

Да, когато си в стрес е възможно да имаш такива усещания. Според мен, е време да разбереш, че с лекарства ПР не се лекува. Докато ги пиеш ще си горе-долу добре , но след спирането им страхът се връща.Започни психотерапия.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря Ви много д-р Първанов. Свързах се с психотерапевт, довечера ни е втората среща. За съжаление има възможност само един път седмично, но дано ми помогне да превъзмогна преживяното.

Приятен ден!

Линк към коментар
Share on other sites

Един път седмично е напълно достатъчно.  Проявете търпени е и нещата ще се получат.

 

ПП. Виждам един проблем, ако терапевта не е психиатър, кой ще контролира спирането на антидепресанта?

Линк към коментар
Share on other sites

Аз още поддържам контакт с психиатъра, просто не ми се иска да увеличавам дозата а за спирането пак ще се допитам до него.....след като се престраша

Линк към коментар
Share on other sites

Ами тогава ще го коментирам с него,т.е. с психотерапевта. Той предполагам, че ще може да установи готовността ми за намаляването и спирането на лекарството.

Много Ви благодаря за отделеното време.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...