mn21 Добавено Октомври 2, 2014 Доклад Share Добавено Октомври 2, 2014 Добър вечер на всички! Имам проблем от доста дълго време. Сега съм на 20 години, стремя се да стана професионален футболист тренирал съм като малък, но в момента нямам големи възможности в България. По тази причина ще уча и ще пробвам себе си в Англия, но чак другият септември. Проблема ми е, че още от малък не съм себе си, все искам да подражавам на другите по властни хора, спортисти и т.н. И във спорта имам такъв проблем, постоянно мисля докато играя, качествата ми идват когато си поискат и когато най-малко очаквам.Постоянно се сравнявам с класните футболисти и ме е яд, че не съм като тях. Когато бях на 7-8 години бях се записал в един от двата отбора в градът ми, но тогава първата тренировка паниката ме парализира и треньора ме обезкуражи психически, 1-2 години след това се записах в другия отбор и там нямаше такива проблеми. Не знам какво да правя вече, имам качества които не мога да покажа на другите и не мога да се развия. Живота минава и аз не живея по начина, който искам, Моля помогнете ми да не съжалявам после, да се откажа е най- лесно но няма да го направя. Благодаря предварително. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Октомври 4, 2014 Доклад Share Добавено Октомври 4, 2014 Проблемът ти , не е със спорта, а животът ти не минава, той сега започва. Най - напред и преди всичко е добре да си отговориш на един важен въпрос. какво точно ти носи спорта и каво го прави толкова специален за теб? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mn21 Добавено Октомври 4, 2014 Автор Доклад Share Добавено Октомври 4, 2014 Прави ме по-жив и по-силен. Също така манталитета ми е такъв, че обичам съревнованията и в спорта искам да побеждавам. Още като малък висях в съблекалните на професионални футболисти, които свършваха мачове и исках да съм като тях. Да стана човек за пример и да покажа, че с воля и труд мога да направя някакво име. Това е просто. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Октомври 6, 2014 Доклад Share Добавено Октомври 6, 2014 ,,,И във спорта имам такъв проблем, постоянно мисля докато играя, качествата ми идват когато си поискат и когато най-малко очаквам,,, Да, това е огромен проблем, мисленето.Всичко което правим добре е атоматично.Ти не мислиш как да държиш вилицата или лъжицата докато се храниш, не мислиш как ще пишеш думите на листа, не мислиш колко е пет по пет и т.н.. Не си автоматизирал процеса на играта няма как да успееш. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mn21 Добавено Октомври 6, 2014 Автор Доклад Share Добавено Октомври 6, 2014 ,,,И във спорта имам такъв проблем, постоянно мисля докато играя, качествата ми идват когато си поискат и когато най-малко очаквам,,, Да, това е огромен проблем, мисленето.Всичко което правим добре е атоматично.Ти не мислиш как да държиш вилицата или лъжицата докато се храниш, не мислиш как ще пишеш думите на листа, не мислиш колко е пет по пет и т.н.. Не си автоматизирал процеса на играта няма как да успееш. Имах такава теория, но така не усещам контрол върху топката. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Октомври 7, 2014 Доклад Share Добавено Октомври 7, 2014 Това е същото като да караш кола, първите месеци, следиш всяко движение на крака към съединителя и спирачката и се стремиш да не объркаш газ и спирачка, след достатъчен брой повторения, движението се автоматизира и ти просто караш и вече следиш повече за пътя и това, което се случва там, от колкото къде се намират краката ти. Това е техническата част. Зад нея стои ли: Ако не вкарам гол...., ако не подам добре......ако се изложа с играта......? Футбола ти е важен заради самото удоволствие от играта футбол или защото имаш авторитети сред футболистите и според теб, чрез футбола ще докажеш, че си добър и важен-- за себе си, за приятелите си, за родителите си? Кон Круз 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Октомври 8, 2014 Доклад Share Добавено Октомври 8, 2014 http://chitanka.info/text/8848/13 Прочети и тази книга. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mn21 Добавено Октомври 8, 2014 Автор Доклад Share Добавено Октомври 8, 2014 http://chitanka.info/text/8848/13 Прочети и тази книга. Добра книга, даде ми няколко урока. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
M.Nickolov Добавено Декември 29, 2014 Доклад Share Добавено Декември 29, 2014 Това е същото като да караш кола, първите месеци, следиш всяко движение на крака към съединителя и спирачката и се стремиш да не объркаш газ и спирачка, след достатъчен брой повторения, движението се автоматизира и ти просто караш и вече следиш повече за пътя и това, което се случва там, от колкото къде се намират краката ти. Това е техническата част. Зад нея стои ли: Ако не вкарам гол...., ако не подам добре......ако се изложа с играта......? Футбола ти е важен заради самото удоволствие от играта футбол или защото имаш авторитети сред футболистите и според теб, чрез футбола ще докажеш, че си добър и важен-- за себе си, за приятелите си, за родителите си? Да,но ако искаш да играеш по определен начин с определни движения как човек може да се остави на инерцията? Не трябва ли да ги насилваме? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Декември 30, 2014 Доклад Share Добавено Декември 30, 2014 Не. Или харесваш играта "Футбол" и я играеш с цялото си същество, заради самата нея. Или мислиш за образите, които имаш в главата си за правилни, красиви, успешни - които НЕ СИ ТИ - и не играеш, а правиш опити за това. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
M.Nickolov Добавено Декември 30, 2014 Доклад Share Добавено Декември 30, 2014 Не. Или харесваш играта "Футбол" и я играеш с цялото си същество, заради самата нея. Или мислиш за образите, които имаш в главата си за правилни, красиви, успешни - които НЕ СИ ТИ - и не играеш, а правиш опити за това. Какво правим в случай, че желанието ти освен да изпитваш удоволствие от играта то и да станеш някой в спорта пречи? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Декември 30, 2014 Доклад Share Добавено Декември 30, 2014 Можеш да станеш велик в спорта, само ако цялото ти същество работи за това, а то работи, най - силно когато го прави за удоволствие. От там нататък, ако имаш и талант ще се получи, ако нямаш талант ще остане удоволствието от играта. Не можеш да станеш добър в нещо, само защото искаш да си добър в това нещо, в най - добрия случай се получава посредствен играч. Д И А Н А 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
M.Nickolov Добавено Декември 30, 2014 Доклад Share Добавено Декември 30, 2014 Можеш да станеш велик в спорта, само ако цялото ти същество работи за това, а то работи, най - силно когато го прави за удоволствие. От там нататък, ако имаш и талант ще се получи, ако нямаш талант ще остане удоволствието от играта. Не можеш да станеш добър в нещо, само защото искаш да си добър в това нещо, в най - добрия случай се получава посредствен играч. Мисля, че сте права. От прекаленото желание да стана много добър изгубих чувството да играя играта и резултата е да съм 2 пъти по-зле отпреди. Все си мисля трябва задължително да вкарам много голове, да стана по-бърз и т.н. Много ми е интересно как футболистите на най-високо ниво се справят под напрежение, фенове,заплати,победи и т.н. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Декември 30, 2014 Доклад Share Добавено Декември 30, 2014 На терена играчите са като фигурите в шаха .Различават се по игралните си качества , но не са личности .Личностите са извън играта .С личностите се занимава публиката . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
M.Nickolov Добавено Януари 7, 2015 Доклад Share Добавено Януари 7, 2015 Няма ли начин да си кажеш на себе си (подсъзнанието), че сега ще играем футбол и всички паметови следи да се заредят т.е опита? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Януари 8, 2015 Доклад Share Добавено Януари 8, 2015 Няма ли начин да си кажеш на себе си (подсъзнанието), че сега ще играем футбол и всички паметови следи да се заредят т.е опита? didi_ts - Диляна Колева, on 07 Oct 2014 - 19:10, said: Това е същото като да караш кола, първите месеци, следиш всяко движение на крака към съединителя и спирачката и се стремиш да не объркаш газ и спирачка, след достатъчен брой повторения, движението се автоматизира и ти просто караш и вече следиш повече за пътя и това, което се случва там, от колкото къде се намират краката ти. Това е техническата част. Зад нея стои ли: Ако не вкарам гол...., ако не подам добре......ако се изложа с играта......? Футбола ти е важен заради самото удоволствие от играта футбол или защото имаш авторитети сред футболистите и според теб, чрез футбола ще докажеш, че си добър и важен-- за себе си, за приятелите си, за родителите си? Да,но ако искаш да играеш по определен начин с определни движения как човек може да се остави на инерцията? Не трябва ли да ги насилваме? За това са тренировките . С насилие може да се нараниш или играеш лошо .Нали знаеш , таланта е семе , което ако го работиш , ще се развие .Професионалист, не значи само , че от това зависи хляба ти . А и , че си тренирал достатъчно , за да играеш професионално . С други думи ,,човек може да е велик художник , но трябва да убеди ръката си в това " .За това , работа и търпение , няма друг начин . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts