Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Моят син


Recommended Posts

Открих сайта може би в изблик на нужда от помощ , няма  да описвам емоционалното си състояние в момента ,иска ми се да съм единствения който е попадал в такава ситуация ,от която се чудя как да изляза  и как да помогна на синът ми Трудно ми е и не знам какво да направя   Надявам с помощта на специалисти да намеря правилния начин 

Като малък беше затворено в себе си дете ,нямаше много приятели ,като по голям контактите бяха в рамките на нормалното ,но пък имаше проблеми с държането си в училище ,често беше агресивен и избухлив макар,че рядко стигаше до физически конфликт Трудно сядаше да учи ,запомняше уроците в час ,като слушаше учителите ,както и да е общо взето завърши основното училище с нелош успех .После продължи в гимназия по негово желание .Проблемите бяха много ,основно поради непосещаване на занятията и бягство от часовете ,понякога употреба на алкохол и цигари .Накрая на гимназията с негов приятел извършиха няколко дребни кражби за което получи условна присъда ,преодоляхме и това .Записа се да учи висше ПО НЕГОВО ЖЕЛАНИЕ ,много държах изборът да е негов защото смятах ,че трябва да се научи да носи отговорност за действията си и .Това ВИСШЕ започна в далечната 2010 г. ......Днес съвсем случайно  разбрах,че моят синковец е успял да завърши само един семестър в рамките на тия ЧЕТИРИ години и то не напълно ,от 5 изпита има още два за взимане .Четири години ни е лъгал ,без значение са парите ,но ни е лъгал ,че учи ,...............Какво да направя ,как да му помогна ??????

Линк към коментар
Share on other sites

Човек лъже или от страх или от глупост.Много често и от двете.Ако е от страх, това означава,че взаимоотношенията в семейството ви трябва да се променят.Ако е от глупост......това си е вече Божа работа.Както казва един прочут социолог ,, Здравият разум не се придобива, човек или го има или не,,.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

...............Какво да направя ,как да му помогна ??????

Когато прочетох поста, веднага в спомените ми изникна един познат от студентските ни години.

Когато моят съпруг записа висшето си образование, онзи вече беше студент от пет години в 2 курс, заемаше общежитие безплатно и лъжеше родителите си, че учи. Майка му и баща му работеха тогава в Гърция при безумни условия, и се стремяха да не му липсва нищо. Нашия студент си харчеше доволно парите, в университета не се появяваше, но поддържаше някак статуса си , за да си запази общежитието. И така след 7 години родителите му разбраха всичко и отрязаха приходите. И........ познайте, до ден днешен поредната жена в живота му заема това място на носител на приходи. Родителите му отдавна се отказаха да му съдействат за каквото и да е , по какъвто и да е начин. Човекът се справя, бизнес далавери, жена, която го издържа докато и писне, някой приятел, който все още се полъгва по жалбите му и така. 

Финансирането на подобно поведение е наливане от пусто в празно. Синът ви е голям, нека сам се погрижи за себе си.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...