Слънчева Добавено Септември 29, 2014 Доклад Share Добавено Септември 29, 2014 Мисъл за деня-29.09.2014г Великият закон, който действа в света, е Архангел Михаил - той иде със своя нож. Бог разгръща Книгата на живота и отдава всекиму заслуженото. Желая Архангел Михаил да е на ваша страна, а не против вас - ако той извади ножа си да воюва за вас, никаква контрибуция няма да ви се налага, никакво зло няма да ви сполети. И Бог ще бъде на ваша страна. Ще управлява всички народи Молитвен наряд за всеки ден:Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото Братство...– формулаМолитвен наряд за понеделник:Благославяй - №8 от "Духът Божий"Молитва на царствотоПсалом 143 Розалина, Надеждна и ivan76 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Септември 30, 2014 Автор Доклад Share Добавено Септември 30, 2014 Мисъл за деня-30.09.2014г Вие още не познавате себе си. Вие досега още не сте били щастливи, не сте имали още нито един момент от истинска радост. Целият живот, който сте живели досега, той е написан, представлява само една драма или една трагедия. Той е живот само на падания и ставания. И от единия край до другия вашият живот е изписан само от скърби и страдания. И нека, като хора, да се попитаме: „В края на краищата какво остава у нас от живота ни като хора? Кое е онова, което може да ни отличи като души?“ – Единственото нещо, което може да ви остане в живота в дадения случай, това са само вашите разумни отношения към Бога. Отношенията към Бога са отношения към Любовта; отношенията към Любовта са отношения към живота; отношенията към живота са отношения към движенията; отношенията към движенията са отношения към растенето, развиването и т.н. Това са скачени живи сили в природата. Хванете ли едно от тези положения, този живот се нанизва в правилния път на своето развитие. Родени изново Молитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог... - формулаМолитвен наряд за вторник:Ще се развеселя - песенПътят на живота - молитваПсалом 27 Надеждна, ivan76, Рассвет и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Октомври 1, 2014 Доклад Share Добавено Октомври 1, 2014 (edited) Мисъл за деня - 1.10.2014 Сега, ако аз ви кажа, че идвам в името Божие да проповядвам, според мене това е едно тщеславие. Аз трябва да ви проповядвам така, че да не считате какво съм направил много нещо за вас. Да ви проповядвам, да дойда тук при вас, да ви кажа няколко благи думи, това е една приятна работа! Родени изново Молитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формулаМолитвен наряд за сряда:Песен за светлия път - от "Песен на Ангелите"Молитва на братствотоПсалом 19Псалом 103 Редактирано Октомври 1, 2014 от Розалина ivan76, Слънчева и Рассвет 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Октомври 2, 2014 Доклад Share Добавено Октомври 2, 2014 (edited) Мисъл за деня - 2.10.2014 Думите, че ние трябва да се усъвършенстваме, че трябва да се посветим, всички тия думи, сами по себе си, са празни, ако не бъдем свързани с живия Господ на Любовта. ... Някой може да философства, да минава за много учен, за адепт, но не му ли е говорил Господ, това слово не е вярно. Там, дето Господ не говори чрез душите, чрез умовете, чрез сърцата на хората, това учение не е вярно. Когато Бог говори за своето учение, Той го оправдава. Той казва и прави. Той не казва, че туй ще стане за в бъдеще. Не, казва и става! Родени изново Молитвен наряд за всеки ден: Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог в Бялото Братство.... – формулаМолитвен наряд за четвъртък:Той иде Молитва за плодовете на ДухаПсалом 112 Редактирано Октомври 2, 2014 от Розалина Слънчева и Рассвет 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Октомври 3, 2014 Автор Доклад Share Добавено Октомври 3, 2014 Мисъл за деня-03.10.2014г И тъй, това, което може да подобри живота ви, то е да изучавате Евангелието. Изучавайте Го дълбоко! Ще отделите особено време за изучаването на Евангелието. Вие ще Го изучавате не когато сте в най-доброто настроение на духа си, но когато имате най-голямото страдание, каквото светът не може да си въобрази. Тогава ще прочитате по една глава и ще видите как добре ще я разбирате. Родени изново Молитвен наряд за всеки ден:Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формулаМолитвен наряд за петък:Фир-фюр-фен – песенМолитва на Триединния БогПсалом 44 Розалина, Рассвет и ivan76 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Октомври 3, 2014 Доклад Share Добавено Октомври 3, 2014 (edited) Мисъл за деня - 4.10.2014 Сега, каквото и да ви говоря, вие ще си кажете: „Това не се отнася до мене“. – Всичките неща се отнасят до всеки едного от вас. Всеки един от вас тази сутрин може да се запита: „Аз прогледал ли съм, добил ли съм онова знание, което внася светлина в ума? Добил ли съм онази свобода на моя дух, онова благородство, онова нежно чувство, онова снизхождение, та да имам към всички същества наоколо си такива правилни отношения, каквито Бог има към мене?“ Господи, да прогледам! Молитвен наряд за всеки ден:Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формулаМолитвен наряд за събота:Бог е любов – песенМалката МолитваПсалом 25 Редактирано Октомври 3, 2014 от Розалина Рассвет и Слънчева 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Октомври 5, 2014 Доклад Share Добавено Октомври 5, 2014 (edited) Мисъл за деня - 5 октомври 2014 Нека кажем на всеки човек Истината. Ще му кажа: Приятелю, туй, което вършиш, не е по Бога, не е право, то спъва твоето развитие. Въпросът не се отнася до вашия личен живот, той не ме интересува. Но ако тези хора, чрез тия лъжи, искат да спънат другите и не дават възможност на тази Истина да проникне в сърцата на тия, у които трябва да проникне, които я търсят, те носят отговорността за това. Не е въпросът нито за моето лично благо, нито за вашето. Когато Христос проповядваше, Той казваше: „Не дойдох да сторя моята воля, но волята на Тогоз, Който ме е проводил“. Господи, да прогледам! Молитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото Братство... – формулаМолитвен наряд за неделя:В начало бе Словото – песенДобрата МолитваПсалом 61 Редактирано Октомври 5, 2014 от Розалина Слънчева и ivan76 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts