Слънчева Добавено Септември 22, 2014 Доклад Share Добавено Септември 22, 2014 Мисъл за деня-22.09.2014г Човек трябва да започне с това, което е вложено в неговата душа, да бъде верен на онези дарби, сили и способности, вложени в него. Това значи да носи в себе си вътрешна наука, вътрешно знание и с това знание ще изучава себе си, Живата природа и Любовта. Който учи по този начин, той е на правия път. Кажи само реч Молитвен наряд за всеки ден:Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото Братство...– формулаМолитвен наряд за понеделник:Благославяй - №8 от "Духът Божий"Молитва на царствотоПсалом 143 Донка, Розалина и Рассвет 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Септември 23, 2014 Автор Доклад Share Добавено Септември 23, 2014 Мисъл за деня-23.09.2014г. В Природата съществува един език, аз го наричам Живия език на Битието, или Живия език на нещата. Той има особена граматика: глаголите му имат особен строеж; съществителните, прилагателните, причастията, съюзите му не следват законите на обикновената реч. По своята звучност този език е един от най-красивите. Той е писмен, но не се пише на книги, защото книгите в Природата са живи. Животът на шестата раса Молитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог... - формулаМолитвен наряд за вторник:Ще се развеселя - песенПътят на живота - молитваПсалом 27 Розалина, ivan76 и Донка 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Септември 24, 2014 Доклад Share Добавено Септември 24, 2014 (edited) Мисъл за деня - 24.9.2014 ...за Слънцето и Луната, в първа глава от "Битие" се казва, че Бог създаде тези две начала и че в тях се крие цялата истина – Луната е процес на слизане към Земята, а Слънцето е процес на възкачване към Бога. Залязването на Слънцето подразбира също слизане, а изгряването му подразбира процес на нова еволюция. И затова Луната на всеки двадесет и осем дни ви разказва историята на вашето падане. Ако се запитате защо сте паднали, защо не можете да мислите, защо нямате воля, Луната ще ви каже. Всичките нейни фази ще ви разкажат причината на вашето падане. И тогава някой ще попита как може да се повдигне и да отиде към Бога. – Ставайте сутрин, когато Слънцето изгрява, наблюдавайте Бога и ще намерите пътя. В начало бе Молитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формулаМолитвен наряд за сряда:Песен за светлия път - от "Песен на Ангелите"Молитва на братствотоПсалом 19Псалом 103 Редактирано Септември 24, 2014 от Розалина Слънчева, Донка и Рассвет 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Септември 25, 2014 Доклад Share Добавено Септември 25, 2014 (edited) Мисъл за деня - 25.9.2014 За да прощаваш, изисква се да си силен човек. Да прости може само силният, човекът с воля, а да не простиш – това и бабите могат. Какви са признаците на прощаването, по какво се познава, че съм простил? Вече имам връзка с Бога– нищо повече. Щом простя както Бог иска, веднага в ума и сърцето ми ще дойдат светлина и топлина и в душата си ще се усещам силен и мощен. Колко пъти да прощаваме? Молитвен наряд за всеки ден: Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог в Бялото Братство.... – формулаМолитвен наряд за четвъртък:Той иде Молитва за плодовете на ДухаПсалом 112 Редактирано Септември 25, 2014 от Розалина Рассвет, ivan76, Донка и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Септември 26, 2014 Автор Доклад Share Добавено Септември 26, 2014 (edited) Мисъл за деня-26.09.2014г. Ние казваме: „Времето ще изправи живота, Господ ще изправи живота”. Не, нито Господ ще изправи живота, нито времето ще изправи живота, а ти ще си кажеш: „Аз ще изправя живота си съобразно Божиите закони! Аз зная какво иска Господ от мене”. Всеки ден трябва да туряте в ума си тази мисъл. Пожелание Молитвен наряд за всеки ден:Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формулаМолитвен наряд за петък:Фир-фюр-фен – песенМолитва на Триединния БогПсалом 44 Редактирано Септември 26, 2014 от Слънчева Розалина, Донка и Рассвет 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Септември 27, 2014 Автор Доклад Share Добавено Септември 27, 2014 Мисъл за деня-27.09.2014г. Аз обичам следната черта в човека, тя е Божествена: като направим най-хубавото, да кажем: „Аз можеше още да направя, сега малко направих“. Всякога, като направим някому нещо, у нас трябва да остане туй чувство, че още можехме да направим. Колко пъти да прощаваме? Молитвен наряд за всеки ден:Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формулаМолитвен наряд за събота:Бог е любов – песенМалката МолитваПсалом 25 Донка, ivan76, Розалина и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Септември 28, 2014 Автор Доклад Share Добавено Септември 28, 2014 Мисъл за деня-28.09.2014г Какъв е съзнателният живот на обществото? – Да се обичат хората, да не се ражда никаква омраза между тях, това аз наричам съзнателен живот на обществото. ...Често слушам някои българи, казват: „Аз да стана министър, ще избеся всички!“ Всичко хубаво, но нима светът с бесене се поправя? Това са стари методи. Светските хора имат право да се бесят, но умните хора, хората, които са тръгнали по стъпките на Христа, който проповядва Любов, тия методи не са за тях. Царството Божие се благовества Молитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото Братство... – формулаМолитвен наряд за неделя:В начало бе Словото – песенДобрата МолитваПсалом 61 Донка, ivan76 и Розалина 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts