Shakti Добавено Август 31, 2014 Доклад Share Добавено Август 31, 2014 Аз съм млада жена. В началото на миналата година изживях дълъг стресов период, свързан с кариерата ми, гонех срокове, от които зависеше бъдещето ми и го преживях нелеко, имах няколко кризи, при които лежах на земята, плачех с болки в корема и паника. Мисля, че това ме травмира както на психическа така и на неврологична основа. Имам чувството, че в тялото ми се изляха отровни коктейли от стресови хормони, от които още не мога да се изчистя. Вече повече от една година съм в депресивно настроение, нямам интерес към нищо, което преди ми е доставяло удоволствие, занемарих социалните си контакти,постоянно съм уморена, в лошо настроение и с негативни мисли, най-вече свързани с хората, всички ме дразнят и виждам само недостатъците им. Реагирам много чувствително на дребни стресови моменти. Партньорът ми ме подкрепя, но и с него постоянно се караме, имам чувството че изплуват ситуации и потиснати емоции от миналото ми, които чак сега излизат на повърхността. Понякога плача с дни за някаква дреболия, сякаш изпадам в някакви черни дупки, които от тъга преминават в чувство на страх, безпомощност и безнадеждност. Нямам мисли за самоубийство, но някакъв вид примирение, че животът ми ще продължи до края в това състояние. Искам да помоля някой от специалистите да сподели дали е имал подобни случаи и каква диагноза би се поставила при такива симптоми. Мисля, че е време да отида при специалист, но за сега не съм си взела час. Имате ли някакви други съвети към мен? Благодаря предварително. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Септември 2, 2014 Доклад Share Добавено Септември 2, 2014 Всичките сме имали подобни случаи. Избягваме поставяне на диагнози, особено по нета.Да,ти имаш проблем-личи си че си в повишен стрес и настроението е депресивно, но това е решим проблем, не е болка за умиране.Съвета ми е да потърсиш психотерапевт. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts