Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Полудявам ли? Помогнете ми


Recommended Posts

Здравейте, искам да ви помоля за компетентно мнение относно състоянието ми. Всичко започна с натрапливи мисли за убиства на детето ми, мъжа ми и случайни хора. Започнах да крия ножове и да държа телефона в едната ръка (което е смешно, но като че ли ме успокояваше). Потърсих помощ при специалист и разбира се ми беше назначена терапия (анафранил, невротоп и халоперидол. По време на лечението в началото всичко като че ли поотмина, но всичко се върна започнаха натрапливи мисли за самоубиство (скачане от терасата) и отново към детенцето ми, че я хвърлям от терасата. Обадих се на доктора и той ми добави още един антидепресант от който се чувствах зле. Последва консултация при друг специалист, която ми назначи съвсем друга терапия (золофт, флуанксол и ксанакс), пих ги 10 дена и реших, че не хапчетата са начина по който мога да се излекувам. Последва , абстиненция, тревожност, страх че не мога да се справя с нещо, депресивни състояния, страх да не полудея пред хората и да се изложа. Сега от 15 дена вече не пия лекарства, но мисля че полудявам, постоянно водя някакъв вътрешен диалог със себе си и мисли като "Браво Мариета, успяваш да заблудиш всички че не си луда" и започвам буквално да си говоря със себе си "Луда си" "Не съм" "Луда си" Не съм" и един страх, изтръпвам цялата, луда ли съм наистина. Имам две прекрасни деца, които искам да си отгледам в спокойствие и любов. В главата ми са само мисли и представи, че съм луда и като включим и агресивните натрапливи мисли направо съм отчаяна.  Вече даже и не мога да се разплача, не ми се свива стомаха като преди от страх, само ми изтръпват краката и главата. Това нормално ли е. Моля ви помогнете ми!

Линк към коментар
Share on other sites

Мисълта,че полудяваш е натраплива мисъл.Нищо повече.

Лекарствата не са трайно решение за ОКР-то.Но след като не си започнала психотерапия, те са ти необходими.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Мариета, такива мисли са ми много познати, както и ритуалите ти, свързани с тях! Аз минах през този ад преди няколко години и искам да те успокоя, че 1. НЕ си луда 2. НЯМА да извършиш нещата, от които се страхуваш! Можеш да ми пишеш на ЛС, ако имаш нужда, :)

Аз също пробвах с лекарства за 2-3 месеца, но не те ми помогнаха, а това, че толкова изчетох по темата и с толкова подобни истории се сблъсках, та започна да ми се струва нещо нормално за човешката психика и сега мога да кажа, че много рядко имам подобни мисли и ако ги имам, отшумяват бързо и не ми пречат както преди. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ви д-р Първанов за бързият отговор. Проблемът е там, че ходя при психолог още от преди да започна лекарствата, но не виждам ефект. Бихте ли ми препоръчали психотерапевт от Русе, който може да ми помогне да се справя с това без лекарства. 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...