RumianaK Добавено Юни 9, 2014 Доклад Share Добавено Юни 9, 2014 Здравейте, Търся мнение за промяна на името. До колко това може да промени житейския път на човек и взимаме ли част от характера на този, чийто име носим? Благодаря! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Криси Добавено Юни 9, 2014 Доклад Share Добавено Юни 9, 2014 Здравей! Името със сигурност оказва влияние... Не е случайно, че в някои духовни общества хората се сдобиват с ново име, което бележи началото на духовния им път... Познавам хора, които ползват сред приятелите си новото си име, но не са променили името, дадено от родителите им - ползват го за административни цели... В този сайт може да прочетеш за вибрациите на буквите в българската азбука: http://www.temura.net/%d0%b2%d0%b8%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%83%d0%ba%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b0%d0%b7%d0%b1/ http://www.temura.net/%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87-%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b5%d1%81%d0%b8%d1%8f/ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
RumianaK Добавено Юни 9, 2014 Автор Доклад Share Добавено Юни 9, 2014 Blagidarq! Az mislq za smqna na imeto ot izvestno vreme. Kogato nqkoi izricha cqloto mi ime ne yseshtam vruzka s nego. Ako nqkoi me nareche Rumi e ok. No ako mo kajat Rumyana...vse edno ne sum az. Chyvstvam tova ot mnogo vreme.... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Криси Добавено Юни 9, 2014 Доклад Share Добавено Юни 9, 2014 Не се обиждай, но ми звучи незряло... Просто помоли приятелите ти да те наричат Руми и проблемът ти е решен. Ако си смениш името може да се сблъскаш с много повече проблеми (защото във всички важни документи (свидетелство за раждане, дипломи.... и т.н.) си със старото си име и непрекъснато ще трябва да доказваш, че сте едно и също лице)....отколкото ако го оставиш така и се обръщат към теб както ти допада... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
RumianaK Добавено Юни 9, 2014 Автор Доклад Share Добавено Юни 9, 2014 В никакъв случай не се обиждам... Просто никога не съм възприемала името си като красиво. Предполагам и затова се чувствам така. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Юни 9, 2014 Доклад Share Добавено Юни 9, 2014 Има полза от новото име, ако някой много свързан с теб ти го избере и да. Близък роднина и духовен съратник. Сама да си го измисляш си е работа от ума, а там са всички ограничаващи вярвания. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
RumianaK Добавено Юни 9, 2014 Автор Доклад Share Добавено Юни 9, 2014 Най-близките ми хора не могат да си ме представят с друго име. Знам, че такова решение или поне такива мисли са много силно повлияни от "ограничаващи вярвания". В същото време не знам как да преборя ума си... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Юни 9, 2014 Доклад Share Добавено Юни 9, 2014 Когато чуя за смяна на име, винаги се сещам за бащата на моя приятелка, който са го кръстили Гошо. Не Георги, а Гошо, така бил записан в акта за раждане и във всички документи. Не знам защо до към 45-50 тата си годишна възраст, това не му пречеше, но точно тогава реши, че в чест на Св. Георги, ще си смени името и ще се запише Георги. Твърдо беше решил, направил всички постъпления и съвсем внезапно се отказа. Твърди, че сънувал сън, в който му се присънил Св. Георги и му казал в никакъв случай да не сменя името си, защото точно Гошо е неговото име. И така си остана. При теб ми се струва, че чувам обратния вариант. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
RumianaK Добавено Юни 9, 2014 Автор Доклад Share Добавено Юни 9, 2014 Не знам дали е обратния вариант, или факта, че съм кръстена на баба ми, с която по ред причини вече нямаме връзка....Факт е, че човешкото съзнание знае как да си играе с мисълта ни...което понякога ми тежи. Благодаря на всички за коментарите ви! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Юни 10, 2014 Доклад Share Добавено Юни 10, 2014 Искаш да сменяш името си, неизвестно защо. И да попитам други неща. Защо Шопен не е поискал да смени името си, или Бетовен, или да Винчи? Не си спомням и Наполеон да го е поискал или който е да е от великите личности. Или Йонеско, или Вонегът? Във въпросът и отговорът. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Юни 13, 2014 Доклад Share Добавено Юни 13, 2014 Румяна, това е интересно, защото ние носим повече гени наследени от баба и дядо, отколкото от родителите. Има нещо между теб и тази баба, което е хубаво да разрешиш. Или не си й отдала достатъчно почит, или ти е казала нещо важно, което не си чула. Просто прехвърли през главата си всички свои срещи с нея. Ще изскочи нещо Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
RumianaK Добавено Юни 16, 2014 Автор Доклад Share Добавено Юни 16, 2014 Може, да...Въпреки че изпитвах това и докато с нея поддържахме добри отнишения... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
RumianaK Добавено Юни 24, 2014 Автор Доклад Share Добавено Юни 24, 2014 Благодаря на всички за отговорите и мнението! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts