Didito12 Добавено Май 19, 2014 Доклад Share Добавено Май 19, 2014 Незнам точно от къде да започна, но преди няколко месеца се престраших да отида на лекар и споделих какви симптоми имам, а те са следните от време на време виене на свят, сърцебиене, огромен вътрешен панически страх, безпокойство,тревожност, понижено настроение и обилно потене на ръцете, мишниците и краката което всъщност най-много ме тревожи и притеснява защото така не се чувствам пълноценен човек.Понякога чак ми се подуват пръстите, ръцете ми стават студени и потни и ме побиват тръпки. Адски много ми е неудобно когато се наложи да се здрависам примерно с някого и си мисля че този някой като усети, че ръката ми е много потна му става неприятно а на мен още повече и също така понеже се потя и под мишниците все гледам да съм така облечена че да не си личат мокрите петна под мишниците ми и това направо ме убива.Когато трябва да подписвам примерно някакви документи също се притеснявам защото остават мокри петънца по тях, или пък като боравя с мишката на компютъра, прахосмукачката или когато любимият ми мъж посегне да ме хване за ръката направо изпадам в ужас че може да се отврати от това, много ми е неприятно така. Тогава когато ходих на преглед ми пуснаха изследвания на щитовидната жлеза, оказа че всичко е наред. Докторката ми каза, че най-вероятно имам идиопатична периферна вегетативна невропатия, изписа ми да пия алора таблетки но няма ефект от тях. Доколкото разбрах, тази вегетативна дистония се получава при хора които са много чувствителни и са били под голям стрес, имали са тежки емоционални моменти, загубвали са близки и т.н. А аз мисля че за годините си доста съм страдала и може би в резултат на това се е отключила и при мен, не мога да се преборя с големия вътрешен страх който имам, нуждая се от помощ,незнам какво да правя. Когато бях малка,ученичка в седми клас посред зима пред очите ми стана пожар и къщата ни изгоря и всичко в нея и докато си стъпим на крака горе-долу беше много трудно, след това почина баща ми малко, по-късно майка ми, две неуспешни връзки и от двете по едно дете. Бащата на първата ми дъщеря почина от рак и ми се насъбра много...Най-много се страхувам от това че съм сама нямам родители и нямам сигурна почва под краката си, нямам опора на която да се опра, немога да преодолея това... Моля ви кажете как да се справя с този страх и това потене на ръцете, мишниците и краката защото се чувствам много зле! Има ли лечение,какво трябва да направя? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Май 20, 2014 Доклад Share Добавено Май 20, 2014 За потенето--виж в психология онлайн . Мисля че ще ти допадне нещо . Didito12 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Didito12 Добавено Май 20, 2014 Автор Доклад Share Добавено Май 20, 2014 Благодаря за съвета! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Май 20, 2014 Доклад Share Добавено Май 20, 2014 Здравей, погледни тази тема http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=15311&page=2#entry199530 и други подобни. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
zilevw Добавено Май 20, 2014 Доклад Share Добавено Май 20, 2014 Ако обичаш да четеш '' Диагностика на кармата''С. Лазатрв там ще намреиш отговори, и помощ най вече за проблема си. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Didito12 Добавено Май 21, 2014 Автор Доклад Share Добавено Май 21, 2014 Благодаря сърдечно за съветите! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Май 21, 2014 Доклад Share Добавено Май 21, 2014 Има техники за справяне със стреса. Например Методът Силва, Лечение с прана. Покрай справянето с проблема чрез тях човек си обяснява много явления в живота и израства, гледа философски и спокойно на нещата. Опитай. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Didito12 Добавено Май 21, 2014 Автор Доклад Share Добавено Май 21, 2014 Благодаря и на теб Креми Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mvm Добавено Май 21, 2014 Доклад Share Добавено Май 21, 2014 е, като благодари толкова много пъти на всеки поотделно, какво започна да правиш за справяне със стреса ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Didito12 Добавено Май 22, 2014 Автор Доклад Share Добавено Май 22, 2014 Здравей mvm! Уцели ме почти, сега тепърва започвам да се интересувам как мога да се справя със стреса и набирам информация, разбирам и осъзнавам че ключът е в мои ръце, но незнам какво точно още не ми достига и от къде да започна как да преразгледам всичко и какво точно трябва на направя, кои са първите стъпки, защото ми е много трудно в момента а и положението в което се намирам...Благодаря на всеки поотделно защото, за мен това че някой е отделил време и е прочел проблема ми и се опитва да ми помогне и насочи по някакъв начин значи много! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Май 22, 2014 Доклад Share Добавено Май 22, 2014 Като сме почнали с общите напътствия погледни и в : за Учителя и учението , там в упражнения за укрепване психиката и тялото . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Didito12 Добавено Юни 3, 2014 Автор Доклад Share Добавено Юни 3, 2014 Здравейте, мога ли да помоля някой да ми обясни с по прости думи какво по точно означава обективното състояние на тази диагноза: Основна диагноза - Генерализирана тревожност Анамнеза: Психотравмени преживявания по повод на които се чувства напрегната, не може да спи, минават и мрачни мисли. Оплаква се от силно изпотяване. Обективно състояние: Напрегната суитивно.Цялостно опиентирана.Критиична към споделеното- оплаквания в тревожно- депресивен стил.Емоционално - дистимно - тревожна. Мотивирана за лечение. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts