Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Любимите Ви животни?


Аделаида

Recommended Posts

Домашните любимци лекуват

Открай време докторите обвиняват домашните любимци за всякакви грехове - алергии, астма, тении. Все повече научни изследвания обаче показват, че кучето или котката вкъщи държат настрана болестите и понякога дори лекуват. С 15 до 20 процента по-рядко ходят на лекар хората с четирикраки приятели у дома в сравнение с тези, които си нямат.

......

Малчуганите, които живеят с животинче у дома, имат много по-силна имунна система, сочат проучванията на специалистите. Това пък води и до по-редките случаи на настинки, астма или алергии към животни. Освен това четириногите питомци са най-доброто оръжие срещу стреса. Първенството в тази област държат котките, категорични са стопаните им. По този начин те помагат на хората в борбата с високото кръвно и възстановяването след инфаркт.

.....

Доказано е, че кучетата намалят безпокойството у хората, гонят самотата и депресията, категорични са учените. Ритуалите им при посрещането на стопанина си и начинът, по който му се радват пък, увеличават чувството за значимост на човек. Кучетата обаче имат и някои изключителни диагностични способности, смятат специалистите. Тези животни са в състояние да усетят началните форми на някои видове рак у стопаните си. В това няма нищо чудно, защото туморните образувания миришат по различен начин от останалите човешки тъкани. Ароматът се отделя чрез дъха и потта.

Линк към коментар
Share on other sites

ето място, където да споделя нещо, за което съм се чудела като гледам как повечето хора край мене примират за котки: аз не обичам котките. в смисъл не, че имам нещо против тях, освен че не бих имала котка в дома си. а там където гостувам и има, не ми е приятно да ми скачат по вещите, има нещо нехигиенично не мислите ли, да щъпуркат по тоалетната чиния, по собствената си също, после на масата при храната да се качват и др.подобни.

с една дума - предпочитам да ги избягвам.

пък на улицата разминем ли се - не ме стряска цветът им, :D

никое животно не бива да бъде държано/измъчвано в кутийките, в които и ние се измъчваме, мисля.

Редактирано от lilid
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

По-горе в темата съм споделяла схващането, че животните са души, изостанали в своето развитие. Когато не сме изчистили нещо във взаимоотношенията си с един човек в минал живот, често в сегашния сме в по-близки връзки с него - например роднински (родители, деца). Мислила съм си, че и с животинките, за които се грижим има някаква такава зависимост. Според някои схващания когато е болен или умре домашен любимец, той е приел върху себе си нещо лошо (карма), което е трябвало да се случи на нас. В този ред на мисли дали не е по-правилно да казваме, че те се грижат за нас? И ако споделяте едно такива схващане, следва ли, че с това си действие те изкупват по-бързо кармата си? :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

Асе, за кармата не зная, но за отрицателната енелгия и болестите съм убедена.

Имах 13 г. кралски пудел - черен. Невероятна душица. Такова куче не познавам друго, винаги игрива, любвеобвилна, изпълнена с енергия, адски добра, никога не е ухапала и изръмжала през живота си, много забавна и много сладукусна. Обожаваше хората, хич не обичаше да е сама. Почина от тумор. Може би спаси някой от нас, а може би не?

Мъжа ми има белгийска овчарка -мъжка. Невероятен сладур, никога няма да ти досажда, много кротичък и адски умен. Голям сладур.

С него сме гледали зайче, което намерихме в едни парк, много малко и изоставено, намери го кучето ни, взехме го докато порасна и го пуснахме пак там, хранехме го с капкомер, голям сладур и дивак.

Приютявали сме в банята в една от квартирите 6 малки кученца, при един зверски двудневен порой. Пдсушихме ги и ги нахранихме, когато се оправи времето ги върнахме пак там.

Спасихме едно нефеливо коте преди 3 години като го закарахме на село и го отгледахме с любов, то пък се оказа страхотна котарачка. Иначе е дребничка но майка геройня, два път вече ражда по огромни и красиви котки. А това лято и тя роди и нейната дъщеря също и имахме 3 големи котки и 8 малки-невероятни. Като тук пак намерхме едно коте най-много на 2 седмици изоставено от майка си и го занесохме на добрата майка, която го прие веднага като нейно и си го отгледа барабар с нейните. Но свекъра взе да гледа гълъби и котките ги раздадохме насам натам, като спасената котка отново съдбата я върна в родния и град, гладаме си я отвън и я храним и тук.

Е, животните винаги са ме радвала и винаги ще са ми любими, такава ми е природата.

Линк към коментар
Share on other sites

И аз обичам много животните. Омилявам се сърдечно, когато си представя или когато видя малки животинчета. Малките котенца, малките кученца, а представете си малко конче, малко зайче, малко пиленце, за малко прасенце няма да казвам. :D Това са толкова прекрасни създания! Всички животни са толкова прелестни творения и определено смятам, че който ги обича повече, с това работи обогатяващо върху своята собствена душевност. В този смисъл, на въпроса на Ася

дали не е по-правилно да казваме, че те се грижат за нас?

, мисля че в голяма степен това е точно така. Определено съм склонен да приема силния антропен принцип в съвременната наука (който казва, че в природата на Вселената е заложено да се развие разумност), а в един по-обширен философско-езотеричен аспект - антропоцентризма като антроподицея! Смятам, че човекът е цел на нашата Слънчева система и това, което ни заобикаля не е просто игра на Всевишния, Който си създава за собствената градинка дръвчета, тревички, животинки, човечета и планетки, а една Промислена дълговечна мега-пиеса, в която главният герой е не преди всичко, но заедно с всичко - човекът. Но определено обаче съвсем не съм нито субективист, нито персоналист, нито солипсист.

И в този ред на мисли, отговорът ми на въпроса на Ася за животните и грижата им -

следва ли, че с това си действие те изкупват по-бързо кармата си?

- би бил този, че според мен животните не си изкупуват някаква карма към нас, в смисъл, че са ни направили в минал живот нещо лошо и сега си го откупват като ни помагат, а е може би обратното - като ни помагат, го правят, защото ние сме им помогнали с нещо в минал живот (или на този, който е в тях) или пък дори още и в този живот, но на друго животно. Или пък нещо по-висшо им повелява да ни помогнат, защото в случая на нас е трябвало да ни се помогне (поради същите причини или поради други наши заслуги).

На едно място нали Учителя казваше, че след смъртта си ще видим да идват на опашка зад нас всички животинки, на които сме сторили нещо лошо, всички погрешки, които сме сторили към тях, и въобще. Всичко това като една опашка ще ни следва и в следващия живот. Затова с любовта и отношението си към животните ние фактически им помагаме в тяхната собствената еволюция. А това, както твърди окултната наука, важи и за растенията, а и за минералите. Важи за цялата Природа, защото това е нашата задача - да любим. Това е в глобален мащаб задачата на всички йерархии, на всички творения, на всички форми и същности - Любовта.

Редактирано от Apocatastasis
Линк към коментар
Share on other sites

В тоя ред на мисли значи не случайно е, че много обичаме всякакви животни и животинки и, че други пък не понясат никакво животно....

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Имам кученце за подряване. Намерихм го на я.Копринка заедно с братчето му, което вече си го харесаха и взеха. Ходи на ветеринар всеки ден, чистим го от паразити, имунизации му се слагат и пр...., но ние не можем да го гледаме защото вече имаме едно, та ако някой прояви интерес-негово е.

Ето снимки тук:

http://media.snimka.bg/2364/010984184.jpg;

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

И аз обичам много животните. Омилявам се сърдечно, когато си представя или когато видя малки животинчета. Малките котенца, малките кученца,.....

http://www.vbox7.com/play:d81c771d

Поздрави :)

Линк към коментар
Share on other sites

Тъй като всички животни са ми любими, ето информация как хората ги лекуват без болка и рязане. Линкът е на английски със снимки, под него - превод на руски.

http://www.pranichealing.org/testimonials/t_animals.htm

Пишет Марси Е. Миллер (шт. Иллинойс, США):

"В середине декабря 2003 г. у моей собаки Симона появилась кровь в испражнениях. В течение 10 дней мы лечили ее антибиотиками. Улучшения не было, и мы решили показать собаку хирургу. Колоноскопия выявила кровоточивую опухоль размером 15 см, 2-3 см в диаметре. Симону была рекомендована операция по резекции толстой кишки. Операцию назначили через 10 дней.

Я решила вылечить Симона без операции. В течение 10 дней мы с собакой слушали «Медитацию на двух сердцах», и я представляла, как Божественный свет исцеляет опухоль. Помимо этого, я продолжала давать Симону антибиотики, прописанные врачом, антиоксиданты А, С, Е и цинк.

Кроме прослушивания медитации, Симону провели три сеанса пранического целения. Первый, длительный сеанс на расстоянии, был проведен моей близкой подругой Мирной Перри. Она включила в него молитву, обращенную к ангелам, мастерам и ангелам-целителям. Два других сеанса целения я провела сама – так же, с молитвой Всевышнему, всем Ангелам-целителям, Мастерам, Мастеру Чоа Кок Суи и всем Великим Сущностям. Я также молилась Св. Франциску, который лечит животных. Почистив все главные чакры Симона зеленой праной, подзарядила их фиолетовой. Для чистки и разрушения опухоли я использовала зеленый и оранжевый цвета, а для подзарядки - фиолетовый.

В утро запланированной операции мы с Симоном опять прослушали «Медитацию на двух сердцах» для самоцеления. Когда мы приехали в клинику, я попросила врача провести перед операцией скопию толстого кишечника Симона. Он согласился, хотя предупредил, что изменений не ожидается. Через тридцать минут хирург вышел из комнаты со снимком и со словами: "Не понимаю, что произошло, но Вашей собаке операция не требуется." Я объяснила врачу, что делала в течение этих дней. А потом рассказала ему о праническом целительстве и о книге "Ваши руки могут вас исцелить". Выслушав меня, хирург предложил провести глубокую биопсию опухоли, чтобы удостовериться, что там не скрывается ничего более серьезного. Я согласилась. Через неделю были получены отрицательные результаты биопсии.

Я очень благодарна Богу, праническому целительству, Мастеру Чоа Кок Суи и Мастеру Ко за Божественное исцеление, полученное Симоном. А также за свой урок веры в Бога и в праническое целительство."

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

видях от тук тази новина и има и видео

http://www.youtube.com/watch?v=DgjyhKN_35g...feature=related

Да, имаше преди време и една друга за котки, които топлили с телата си паднало в трап малко дете.

Има какво да научим. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Ето подвизите на моя домашен любимец:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=29...mp;pid=12348287

Браво на фотографа. :thumbsup: В страхотна поза е хванат Найден. :D И явно няма проблем вече с крака, щом така смело стои на задните си лапи. А очите му като фарове! :P

Линк към коментар
Share on other sites

... А очите му като фарове! :P

На стар ЗиЛ бих добавила :3d_139: Много е сладък :3d_064:

Ето още една на куче Бени. Другите просто не са за показ :3d_011:

5786804247045497451242666366xvvOgn1KGokuJcYhGxl9.JPG

Много обича да си "оправя" леглата и се е специализирал да се завива сам skype-25.gif

Редактирано от Fut
Линк към коментар
Share on other sites

Ето подвизите на моя домашен любимец:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=29...mp;pid=12348287

Браво на фотографа. :thumbsup: В страхотна поза е хванат Найден. :D И явно няма проблем вече с крака, щом така смело стои на задните си лапи. А очите му като фарове! :P

Благодаря! Бях си обещала, че ще му оправя крака до Бъдни вечер и така и стана. Оттогава се е променил много. Не само кракът, а целият котарак се превърна от парче пършива кожа в загладен и доволен 6 кг. екземпляр. Много интелигентен, впрочем. И твърде водолюбив за котка.

Ако успея да направя още снимки, ще стане ясно, за какво говоря. ;)

Куче Бени сигурно също е пораснало. :)

Благодаря и на doe за линка (от друга тема), който просълзи всички от семейството и приятелите, на които го показах.

http://vbox7.com/play:9a59923e

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря! Бях си обещала, че ще му оправя крака до Бъдни вечер и така и стана. Оттогава се е променил много. Не само кракът, а целият котарак се превърна от парче пършива кожа в загладен и доволен 6 кг. екземпляр. Много интелигентен, впрочем. И твърде водолюбив за котка.

Ако успея да направя още снимки, ще стане ясно, за какво говоря. ;)

Ох, явно "изоставаме" :D . Наш Бебо се е застопорил на 12-13 кг и не ще да мръдне нагоре вече няколко месеца :D . Но сериозно се замисляме да кандидатсваме за рекордите - при последното мерене протегнат надминаваше 120 см. Независимо че е огромен и мързелив, е изключителен лечител. Трудното е като се разположи върху мен - тогава тренирам дишане с 12-килограмова гира.

Линк към коментар
Share on other sites

Куче Бени сигурно също е пораснало. :)

135824289513381676601242710223Z3DGcNw89Y0WKVhPKB9G_s.JPG Аха, колкото повече стареем, толкова повече щуреем и се детинеем. И много обичаме да се заяждаме/бием/борим с юрганчето на мама 19363853385629790601242710319g3JfYAGpdaBVvEmJe8i4_s.JPG защото цялото е на котенца 157297589014172657831242710287HqRAt7tQaCZHpLMC7EKs_s.JPG. А иначе за килцата да не говорим, защото сме лакоми и добре умеем да си просим храна по всяко време и то по начин по който си знаем, че няма как да ни откажат. Абееее, общо взето влязъл съм им под кожата на двете маминки. Ехххх куче да си в наш'та къща, Бао :P .

Редактирано от Fut
Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup2: Помниш ли Маева бялата мишка която казваше - " Смокини и черници"? Та и аз така, дааааа смокини и черници, това наистина е удивително. Пък и опашката е разкошна наистина :wub:

:3d_044:

Редактирано от Fut
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...