Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Аборт и нова връзка/брак

Recommended Posts

Здравейте,

Проблема е малко обширен, но ще се опитам да синтезирам информацията.

На 27г. съм. Точно допреди няколко месеца започна моето осъзнаване и навлизането ми в зряла възраст и то благодарение на човека, когото срещнах и от когото получих това освестяване.

Последните 5 години от живота ми живеех в една илюзия, че имам "връзка" с човек, който живее в чужбина, приятелите и близките ми го познават, казвали са ми че е несериозен и не е за мен, но аз бях погълната от тази връзка. Преди 4 години направих много тежък аборт по желание от него, то беше каша, размотаване по болници, общо 4 опита за аборт, последния от които успешно. Това ми се отрази на психиката тогава, но най-вече започна усещането сега, когато намерих подходящия човек, който ме обича, сериозен и отговорен човек е и иска да градим семейство заедно.

Осъзнаването започна когато видях, че има човек, който ме обича и ме е чакал 2 години, докато аз психологически бях обвързана с предишния и го чаках него. Изведнъж започнах да си анализирам живота и връзките след като се осъзнах. Направо се уплаших. Оказа се, че предишния с когото замалко да имаме дете, тъй като както казах аборта беше на везна, бях в третия месец вече и в последния "възможен" момент за прекъсване, страшно много прилича на баща ми отпреди 20 години да кажем. Тоест подсъзнателно съм търсила ролевия модел на баща ми и майка ми, който никак не е за подражание. С две думи - усещах се като жертва на домашно насилие, първо от баща ми като по-малка, той беше с тежък алкохолизъм. Майка ми е починала, никога не съм живяла с нея. И второ - във връзките сама съм търсила подчинената роля и властни и авторитарни мъже, като моя баща, а аз съм чувствителна като майка си. Сега срещнах човек с когото наистина се чувствам добре, но изпитвам малко гняв на себе си, за изборите в живота си и последиците, до които са довели. Чувство на вина и най-вече срам към новия си партньор. А той ме обича и съм сигурна, че ще ме приеме такава, каквато съм с всичките ми кусури, но проблемите идват главно от мен.

Не съм се простила с миналото си и най-вече аборта, срамувам се от това пред него, още повече че имам нужда да разкажа тези подробности, но не и на него, не може да го товаря с такива неща, той е чувствителен, също като мен. Заради това си пасваме явно. Другото което е - той иска брак, семейство и деца, а аз не знам дали съм готова за такава сериозна стъпка, най-вече поради няколко причини. Аборта на първо място, не знам как да се справя с това, страхувам се дали всичко ще е наред, ще имам ли нормална бременност и т.н. Физически съм здрава, но не искам да се чувствам притисната да го направя. Може би това стана, защото тогава още не знаеше, че съм правила аборт. Сега сигурно ще е по-различно държанието му. И другите ми страхове - не знам дали съм готова за майка и въобще дали ще бъда добра майка. :( Тук се намесва малко и миналото ми, свързано с моята майка. Имам някакви подсъзнателни страхове, да не получа нейните проблеми за вбъдеще. А тя е имала кофти съдба - след второто раждане, тоест на брат ми е имала някаква депресия, след години е получила психически отклонения, най-вече заради баща ми и баба ми (тоест нейната майка), диагноза: шизофрения и лежане по психодиспансери. Когато бях 7ми клас, ми съобщиха новината, че е починала (самоубийство, поради мъка за децата или нещо подобно). Имала съм и мащеха, която се грижеше за нас, но и тя почина. После баща ми си намери 3-та приятелка и т.н., но и там нещата не се получиха. Това е общо взето живота ми. Далеч съм от мисълта, че ще стигна нивото на майка ми, но нейната участ няма как да не остави някакъв минимален страх/притеснение в мен. Сегашния човек е много мил и готов на всичко за мен - но не знам аз дали съм готова? Още имам спомени за старата си връзка и си ближа раните и може би никога няма да успея напълно да го превъзмогна. Не искам да натоварвам сегашния си приятел с проблемите си, достатъчно си ги има и той, но и не искам да живея в миналото си, а да продължа напред, колкото и да е трудно. Мисля, че най-удачния вариант е да се поопознаем, да заживеем малко заедно и чак след това да мисля за брак и семейство. Но като се видим просто - изведнъж се появява някаква магия м/у нас и нещата се случват от самосебе си. Мисля, че съм срещнала истинската любов, романтичен е и т.н. както си му е по реда, малко му е трудно да се отпусне още, но и този момент ще дойде, но мисълта ми е, а отсега нататък накъде?

Благодаря ви предварително за помощта и съветите.

Линк към коментар

Здравей, ще ти отговоря през една мисъл на писателя Текери:

"Сееш мисъл и жънеш действие; сееш действие и жънеш навик; сееш навик и жънеш характер; сееш характер и жънеш съдба." 

Всичко започва с мисълта.

Какво е било, всъщност отдавна няма никакво значение, защото това са БИЛИ мислите, действията, навиците, характерите на други хора.

Ти не си тях.

За теб е от изключителна важност с каква мисъл ще започнеш твоето ново начало, защото това ще определи действията ти , навиците.........

Избрала си си недобра мисъл, която те кара да предприемаш недобри действия, които неизбежно ще се превърнат в навици, а те ще оформят характер и накрая ще кажеш - такава е съдбата ми. което ще е съвсем неправилен извод.

Какво да направиш от сега нататък??? - Промени мисълта. Избери си друга, хубава мисъл, която ще те подтикне към други действия и т.н.

Линк към коментар

Искам само да ти предложа да не вярваш много на изводите, които си направила от ума. Това кое как приличало на баща ти и т.н. Довери се на новото. Ново, нещо което досега не си правила, всред това ново може да се окаже правилното действие.

Линк към коментар

Темата се повтаря тук

Би било добре двете теми да се слеят. Така ще има по-голяма яснота по случая.

Редактирано от _Маги_
Линк към коментар