Рассвет Добавено Февруари 17, 2014 Доклад Share Добавено Февруари 17, 2014 17.02.14 Божественное, вложенное в человека, воспринимает Божественное, вложенное в яблоко. Это плод представляет собой художественное произведение ангела и когда яблоко съедаешь – он радуется. С этим яблоком ты осуществляешь контакт с этим разумным существом – ангелом. Когда трогаю яблоко, вижу существо, которое смотрит и улыбается. Тогда я благодарю его за хороший плод. Пробный камень Божественото, вложено в човека, възприема Божественото, което е вложено в ябълката. Този плод е художествено произведение на един ангел и като я изядеш, той се радва. С тази ябълка правиш контакт с това разумно същество – ангела. Като пипам ябълката, виждам едно същество, което гледа и се усмихва. Тогава му благодаря за хубавия плод. Пробен камък Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Рассвет Добавено Февруари 18, 2014 Автор Доклад Share Добавено Февруари 18, 2014 18.02.14 Например, у вас существует понятие о хлебе. Но каком хлебе? Сделанном из ячменя, из ржи, из какой-то испорченной муки или из хорошего зерна? У зерна присутствуют качества. Если тот, кто возделывал ниву и собирал зерно ругался, то всё зерно испорчено, потеряло свою чистоту. Опятнено тем, кто его обрабатывал. Поэтому говорю: хороший хлеб из того зерна если тот, кто пахал на ниве, пел, поглаживал волов, целовал их, говорил им: «Братья, ну-ка, давайте пахать». Как вы понимаете и я как понимаю. Похлопываю их, поглаживаю их: «Ну-ка, вы спереди, я сзади, будете тянуть, обработаем ниву, какой урожай будет, его и будем есть». Потом тот, кто пашет, должен молиться три раза в день. Любовь, знание и сила Запример имате понятие за хляба. Но какъв хляб? Направен от ечемик, от ръж, от някое развалено брашно или направен от хубаво жито? Житото има качества. Онзи, който орал нивата – псувал, жънал житото – псувал, това жито не е чисто, опетнено е цялото жито. Опетнено е от този, който обработва. Та казвам, хубавият хляб е от онова жито, онзи, който орал нивата, пеел, милвал воловете, че ги целувал, казва: „Братя, я да орем.“ Вие както разбирате и аз както разбирам. Потупва ги, помилва ги: „Ха, вие напред, аз отзад, ще теглите, ще обработим нивата, каквото спечелим, ще го ядем.“ После този, който оре, да се моли по три пъти на ден. Любов, знание и сила Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Рассвет Добавено Февруари 19, 2014 Автор Доклад Share Добавено Февруари 19, 2014 19.02.14 Христос говорит: «...если пшеничное зерно, пав в землю, не умрет...». Говорю: если мы подобны этому зерну, необходимо выйти из обыкновенной жизни и быть посеянными в условия будущей нивы. Это – жизнь шестой расы. Итак, нам необходимо выйти из обыкновенных условий жизни и работать. Некоторые люди ждут смерти и работать тогда, когда снова придут. Человек может умереть каждый момент, когда пожелает. Это изменение может у него произойти сознательно и он его почувствует. Значит, слова Христа имеют смысл только для тех людей, кто разумны. Даёт плод Казва Христос: ако житното зърно не падне на почвата. Казвам: ако сме като това житно зърно, трябва да излезем от обикновения живот и да се посеем в условията на бъдещата нива. Това е животът на шестата раса. И тъй, ние трябва да излезем от обикновените условия на живота и да работим. Някои чакат да умрат и като дойдат отново, тогава да работят. Човек може да умре всеки момент, когато пожелае. Тази промяна може да стане съзнателно у него и той да я почувства. Значи, Христовите думи имат смисъл само за онези хора, които са разумни. Дава плод Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Рассвет Добавено Февруари 20, 2014 Автор Доклад Share Добавено Февруари 20, 2014 20.02.14 Если Бог, приблизившись к тебе, найдёт тебя бодрствующим, ты прорастёшь как семя, разовьёшься и принесёшь плод, но если не найдёт тебя на месте, ты будешь гнить и не будешь приносить плод. Таков Божественный закон. Тем, кто Его ожидает, Бог даёт жизнь, а спящие спускаются вниз и, вследствие этого, теряют условия. Не то, что Господь желает этого, но вследствие нашей невнимательности мы спускаемся в более густую материю, образуется более сильное трение, появляется огонь. Семена, которые будут расти в этом огне, сгорят, жизнь разрушится, появится смерть. Следовательно, в более густой материи рождается смерть, а в более разрежённой – жизнь. Знаю, что Иисуса распятого ищете Ако Бог те намери буден, когато се приближи при тебе, ти ще израснеш като едно семенце, ще се развиеш и ще дадеш плод, но ако не те намери намясто, ти ще изгниеш и няма да дадеш плод. Такъв е Божественият закон. На онези, които го чакат, Бог дава живот, а онези, които спят, слизат надолу и вследствие на това изгубват условията. Не че Господ иска това, но вследствие на нашата немарливост слизаме в една по-гъста материя, образува се по-голямо търкане, явява се огън. Семенцата, които ще растат при този огън, ще изгорят, ще се развали животът, ще се роди смъртта. Следователно в една по-гъста материя се ражда смърт, а в една по-рядка – живот. Зная, че Исуса разпятаго търсите Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Рассвет Добавено Февруари 21, 2014 Автор Доклад Share Добавено Февруари 21, 2014 21.02.14 Сейчас, когда подготавливается Шестая раса, необходима Любовь к Богу – в ней спасение мира. Другого средства уже нет – мир не может улучшиться механически. Идёт разумная Божественная волна и переустраивает мир. Нет другой мощной силы, которая может побудить людей, [может] разумно действовать в людях и изменить внутреннее строение их мыслей. Достаточно выйти из своих изб и свет их найдёт. Послушайся Моей Воле и будешь счастлив Сега, когато се подготвя Шестата раса, трябва Любов към Бога, спасението на света е там. Друго средство вече няма – светът механически не може да се подобри. Иде една разумна Божествена вълна и го преустройва. Няма друга мощна сила, която да може да подтикне хората, разумното действа в хората и изменя вътрешния строеж на техните мисли. Стига да излязат от избите си, и светлината ще ги намери. Послушай Моята Воля и ще бъдеш щастлив Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Рассвет Добавено Февруари 22, 2014 Автор Доклад Share Добавено Февруари 22, 2014 22.02.14 Не знаю, сколько из вас читали Библию не как историческую книгу, потому что, если вы её подставляете под критику как историческую книгу, она критику не выдерживает. Не говорю, чтобы вы её читали и как научную книгу, так как и в этом отношении она не выдерживает критики. Библия – это книга символов. В ней человек часто уподобляется овце. [Но] овца ли он в действительности? В ней часто государство уподобляется зверю. [Но] является ли государство зверем? Рассвет Не зная колцина от вас сте чели Библията не като историческа книга, защото, ако я подложите на критика като историческа книга, тя не издържа. Не казвам да я четете и като научна книга, понеже и в това отношение тя не издържа критика. Библията е книга само на символи. В нея често човек се уподобява на овца. В действителност овца ли е той? Там често държавата се уподобява на звяр. Държавата звяр ли е? Зазоряване Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Рассвет Добавено Февруари 23, 2014 Автор Доклад Share Добавено Февруари 23, 2014 23.02.14 Для понимания символов человеку необходимо иметь отличный ум. Мы используем больше всего математические формулы, с символами – одно говорим, а другое понимаем. Язык символов в природе свойственный для человека и поэтому он его понимает. Когда начинаем объяснять символ физически, мы затемняем его внутреннее значение. Например, в Писании говорится, что пришествие Господа произойдёт в одно мгновение. Каково это мгновение? Кто-то думает, что это очень малое время. Нет, за такое мгновение могут свершиться многие дела. Зажжённая свеча За разбиране на символите човек трябва да има отличен ум. Ние си служим повече с математически формули, със символи – едно говорим, друго разбираме. Символистическият език в природата е свойствен на човека, затова всеки го разбира. Когато започнем да изясняваме един символ физически, ние помрачаваме неговото вътрешно значение. Запример в Писанието се казва, че пришествието на Господа щяло да стане в един миг. Какъв е този миг? Някои мислят, че този миг е много малко време. Не, в такъв един миг могат да станат много работи. Запалената свещ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts