Dia Добавено Януари 28, 2014 Доклад Share Добавено Януари 28, 2014 Здравейте, Осъзнавам, че имам нужда от помощ. Бях на 8 години, когато бях заведена на първото погребение в семейството ми. Последва обгрижване на болни, възрастни роднини, които аз много съм обичала, и все още обичам. Всички, разбира се, починаха. Последното погребение беше на любимата ми маминка и беше преди 5 години. Т.е. съм преживяла голяма част от съзнателния си живот с възрастни, болни хора. Всички до един съм ги обичала! Просто си давам сметка, че това ме е травматизирало и съм развила поведение, което ми пречи да преодолявам разделите и трудностите. Всяка раздяла за мен е окончателна, при все, че много добре знам, че не е такава. Имам постоянен страх, че ще загубя някой, завинаги. Дори тази сутрин се събудих плачейки, защото бях сънувала, че баща ми е починал и аз не съм била с него. Баща ми, да е жив и здрав, е добре и днес си говорих с него. Мога ли да се излекувам? Разбирам, че не е нормално да живея така .. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Януари 29, 2014 Доклад Share Добавено Януари 29, 2014 Здравей, ти не си болна, за да се излекуваш. Това което си преживяла е било голям стрес, който е продължил доста дълго време. Този страх, за който говориш, вероятно е посттравматичен стрес, който е добре да се отработи. Страхът от загуба е един от базисните страхове и е свързан с възприятието ни за смъртта. Вероятно никой не е говорил с теб за това. Промяната на това възприятие, променя и отношението към загубата, съответно влия и на чувството за страх. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts