pretty Добавено Януари 23, 2014 Доклад Share Добавено Януари 23, 2014 Здравейте, вече над 12 г. страдам от депресивни и манийни периоди като манийните са повече като брой, но депресивните са по-жестоки, имам предвид с по-дълготрайни последствия. Имала съм ремисионни периоди (простете ако не използвам точните медицински наименования) някои от тях дълги 2-3, че и до 5 г. Най-дългия ми период на лечение е около 1 г. В момента се лекувам с Теваквел вечер и Литурил 3 пъти дневно от година и нещо. Също от толкова съм нямала депресивни или манийни моменти, мога да кажа, че това е най-добрата комбинация за моя организъм от всички използвани досега. Моят психиатър ме съветва да продължа с лечението още година и тогава да го спра, за да започна да правя опити за бебе. Това ще бъде втора бременност за мен, като първата си беше нормална, без никакви проблеми съм кърмила 1 г., а болестта се върна, чак когато детето стана на 2,5 г. Затова ми се иска вече да спирам лекарствата. Не знам дали не е рано обаче и дали слад като изчакам още година имам по-голяма вероятност за нормална бременност. Какво ме бихте посаветвали Вие? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Януари 24, 2014 Доклад Share Добавено Януари 24, 2014 Колко общо са фазите до момента? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
pretty Добавено Януари 24, 2014 Автор Доклад Share Добавено Януари 24, 2014 четири, а аз съм на 31. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Януари 24, 2014 Доклад Share Добавено Януари 24, 2014 Тераквела те пази от манийна фаза.Ако обаче ти нямаш признаци на повишено настроение или като се казва, си еутимна може да се обсъжда спирането му и оставане само литурила за около година. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
pretty Добавено Януари 25, 2014 Автор Доклад Share Добавено Януари 25, 2014 (edited) Благодаря Ви много за бързия отговор. А има ли медикаменти, които могат да се използват по време на бременност или задължително се чака раждането. Какво трябва да направя ако се разболея по време на бременноста? Редактирано Януари 25, 2014 от pretty Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Януари 27, 2014 Доклад Share Добавено Януари 27, 2014 Има такива медикаменти.Ти посещаваш психиатър, така,че той ще ти помогне ако по време на бременността нещата се влошат. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts