purplegrass Добавено Декември 26, 2013 Доклад Share Добавено Декември 26, 2013 (edited) Здравейте, Първо честито рождество на всички ) Аз съм момиче на 16 години и имам отново проблем от седмица- две.. Казвам отново, защото в началото на лятото след няколко стресови случки и поради това,че съм по-чувствителна бях станала леко тревожна.. Тази тревожност, мисля че беше придружена и от дереализация т.е когато съм навън и се разхождам се чувствам все едно съм под влиянието на някакъв наркотик.. Но не точно, тъй като съм пробвала марихуана и ги няма забавените реакции просто, когато се огледам наоколо сякаш съм в леко нереална ситуация.. В началото това ме плашеше и заради това потърсих помощта на психотерапевт.. Почнах да го посещавам и тази дереализация леко отслабна, но още я имаше.. Отделно почнах да си задавам екзистенциални въпроси, коит ме притесняваха.. Аз обаче бях казала на терапевта си, че дереализацията е била само в началото, и тъй като тя беше отслабнала не споделих това,че още я има с него.. Той се фокусира върху екзистенциалните въпроси и това те да спрат да ме тревожат.. Забравих да кажа, че бях разтревожена и от това, че си мислех как лятото ми ще е тъпо и скучно.. Та така с края на лятото и започването на училището нещата, като че ли се пооправиха нямах тревожност и дереализация.. Но сега след като се се разболях за период от 1 седмица седях си вкъщи, та даже и излседвания ми правиха, защото мислеха, че може да имам диабет започнах да получавам сърцебиене, тъй като постоянно си мислех за болести и т.н Друг фактор, е че се скарах със едно момче, с което много се надявах да бъда повече от приятелка, но той ме отхвърли много жестоко, което ме подтисна още повече ( с това момче в момента поддържаме контакт, но приятелски).. Освен сърцебинето , което не се е появявало от 2-3 дена защото вече се владея сега имам дереализация, когато съм навън.. Въпроса ми е дали ако спортувам ще се махне това чувство? Как да се науча да не реагирам отлкова остро на стрес? И психотерапевта ще ми помогне ли с дереализацията и справянето със стреса ? П.п пак искам да кажа че дереализацията не е толкова силна ,колкото някой хора във форума я описват .. не искам да пия нито хапчета, нито нищо искам да се справя сама с помоща на терапевта ми Благодаря предварително ! Редактирано Декември 26, 2013 от purplegrass Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Декември 27, 2013 Доклад Share Добавено Декември 27, 2013 Въпроса ми е дали ако спортувам ще се махне това чувство? Как да се науча да не реагирам отлкова остро на стрес? И психотерапевта ще ми помогне ли с дереализацията и справянето със стреса ? Спортуването е един от основните, много приятни и сигурни начини за подобряване на състоянието ти. Започни. Да се научиш да не реагираш остро на стреса си е умение, то се придобива, ето защо психотерапията би ти помогнала много за развиването на това умение. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
purplegrass Добавено Декември 27, 2013 Автор Доклад Share Добавено Декември 27, 2013 (edited) Благодаря много ! Вече тренирах днес утре продължавам ) Последен въпрос : А от мен ли зависи колко бързо ще изчезне ? Редактирано Декември 27, 2013 от purplegrass Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
purplegrass Добавено Декември 27, 2013 Автор Доклад Share Добавено Декември 27, 2013 И възможно ли е да не е дереализация, зашото като чета какво представлява ми се струва,че не е баш това ?.. Не чувам гласовете на хората далечни и не чувствам крайниците си чужди.. Знам, че питам много, но винаги имам една капка съмнение в себе си . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
purplegrass Добавено Януари 1, 2014 Автор Доклад Share Добавено Януари 1, 2014 Някой ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Януари 2, 2014 Доклад Share Добавено Януари 2, 2014 (edited) Да, от теб зависи колко бързо ще се подобри състоянието. Както сме го писали и друг път, това е следствие от състояние на стрес при по - тревожни хора. Важно е преди всичко да си наясно, че не си болна, че това е временно състояние, което преминава преди всичко чрез промяната на възприятията. Дневния режим ти е важен, Двигателната активност също. В темите тук има написани доста техники, които е обяснено кога могат да се ползват. Може да разгледаш и да се ориентираш. Всяко четене на странична информация, кой симптом какъв е и кое какво е, по - скоро ще те обърка и ще ти създаде тревожност. Редактирано Януари 2, 2014 от didi_ts Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
purplegrass Добавено Януари 2, 2014 Автор Доклад Share Добавено Януари 2, 2014 Благодаря ви ! ) Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts