Деяна Добавено Юни 10, 2014 Доклад Share Добавено Юни 10, 2014 Едно и също е Александър. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юни 10, 2014 Доклад Share Добавено Юни 10, 2014 Това не е пречка, а най-добрият урок и изпитание. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Юни 11, 2014 Доклад Share Добавено Юни 11, 2014 (edited) А , ако това е член на семейството ти ? Каква пречка е това? това е само уточнение . Отнася се за чувствата свързващи ни с другите . "Вярвай в каквото си искаш. Това е твое право и аз го уважавам ----- може да е безразличие (студенина) . Може и да е преклонение пред божественото (живота) , в другия .---- любов ---------- Имах пред вид следната картина :Малко момченце се прибира в къщи разплакано. На вратата , майка му го пресреща разтревожена . То със сълзи на очи : вярно ли е че не си ми майка ?Вярно ли е че имам друга майка ? Редактирано Юни 11, 2014 от АлександърТ.А. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
_Маги_ Добавено Юни 11, 2014 Доклад Share Добавено Юни 11, 2014 (edited) А , ако това е член на семейството ти ? Каква пречка е това? това е само уточнение . Отнася се за чувствата свързващи ни с другите . "Вярвай в каквото си искаш. Това е твое право и аз го уважавам ----- може да е безразличие (студенина) . Може и да е преклонение пред божественото (живота) , в другия .---- любов Уважението не е безразличие и студенина. Поне за мен. Редактирано Юни 11, 2014 от _Маги_ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Юни 11, 2014 Доклад Share Добавено Юни 11, 2014 Емоционалните обвързаности променят значението на думите .За уважение към началника е достатъчно да работиш добре и да не играеш мръсно зад гърба му .До като за обичан човек не е достатъчно да заявиш свободата му ,. Трябва и лично ангажиране за нейното постигане .Напр.---давам свобода на децата си . Но ако не им обясня моята гледна точка . Нищо не съм направил . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Юни 12, 2014 Доклад Share Добавено Юни 12, 2014 Ако изобщо си заслужава да се влезе в такъв спор,....Питам какво е прочел от Учителя,какво знае за него,за учението му...Повечето такива спорещи само повтарят мнения на църквата като папагали.Ако пита със здрав интерес,то му давам да чете книга от Учителя и като се запознае,да говорим.При този тип хора нещата се преобръщат.Най-често им давам ИЗВОРА НА ДОБРОТО,малка книга,с велико съдържание. Донка и Розалина 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Юни 12, 2014 Доклад Share Добавено Юни 12, 2014 (edited) Аз досега не съм попадал на хора да твърдят, че учението е секта. А и не може да се каже, че едно учение е секта. Секта са група хора. Всъщност никога не говоря директно за него. Давам винаги свързани с контекста примери. Досега никой не е възразил срещу тях. Никога не бих тръгнал да пропагандирам. Търся баланса между човека и това, което може да му свърши работа. Редактирано Юни 12, 2014 от Божидар Цендов-БожидарЗим Розалина 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts