Диляна Колева Добавено Август 9, 2014 Доклад Share Добавено Август 9, 2014 (edited) Да, най - простичко казано, това се има предвид. Като целта на терапията в случая, не е да създаде нова мисъл или да вкара старата в забрава / което само по себе си е невъзможно/, а да преработи възприятието ти за старата. Целта не е да се промени събитието, а служи за връщане на адекватното отношение на човека към него. Често човек, който е пострадал при автомобилна катастрофа, се опитва да избегне в бъдещите срещи с автотранспорта и всичко свързано с него. В днешно време това е почти невъзможно и едва ли е полезно. Работата на тази терапия е да позволи на човека в бъдеще адекватно и достатъчно точно да работи с източника на бившия страх. Това е целта. След това всичко останало от симптомите на тревожност ще отпадне. Редактирано Август 9, 2014 от didi_ts - Диляна Колева Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
anetaaa Добавено Май 30, 2015 Доклад Share Добавено Май 30, 2015 От 6 години седя с киста на опашката, страх ме е от операцията, дайте ми съвети. Вече многократно се възпали и придоби големи размери, но не мога да преборя страха си... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Май 31, 2015 Доклад Share Добавено Май 31, 2015 Да бориш страха си прилича на усилието да гасиш огън с бензин. Повече бориш, повече се страхуваш... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
nefertari33 Добавено Октомври 31, 2015 Автор Доклад Share Добавено Октомври 31, 2015 Здравейте, Отдавна не съм писала. Влизам просто така да кажа какво става, тоест какво стана. След както попадах на разни патици, наричащи се психотерапевти и на които плащах, за да слушам ТЕХНИЯТ живот, случайно попаднах при моят ЧОВЕК. Психиатър, психотерапевт, прекрасен. Върна ме към живота с две посещения. Не знам как стана. Така и не разбрах какво ми направи. Имам чувството, че изрови нещо дъблоко от душата ми и ме върна в света при сина ми, при мъжът ми и при смеха. Дори ходих в чужбина за 10 дни на почивка.Много рядко получавам сърцебиене, не му говоря обаче хаха, страх нямам. Приела съм нещата. Не знам, просто се случи. Явно малко ми е трябвало и съм попаднала на човека. Болките по деликатните места ги няма от 13 месеца вече. Сами изчезнаха. И това не знам как стана. Сексуалния ни живот у дома си е на ниво.Благодаря Ви, Д-р В.Б!!!П.П. Анета, това се маха оперативно. Всяка болка минава. Орлин Баев 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Ноември 2, 2015 Доклад Share Добавено Ноември 2, 2015 Отлично! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts