Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Доста объркан


Recommended Posts

Здравейте , аз съм момче на 21 год. и историята е следната.

От 2 години не съм имал връзка с момиче , или нещо трайно (така да го нареча) , когато примерно отида някъде и има непознати момичета аз не гледам да се запозная с тях еми чакам те да ме заговорат примерно ( по притеснителен съм  предполагам ) , не ги гледам въобще никакъв контакт с тях  и преди 3 дена когато едно момче ми каза ако не направя нещо по въпроса да се замислям дали не съм гей , (боже само като си помисля тръпки ме побиват) поччнаха да се въртят в главата ми мисли дали не съм гей .Последните ми няколко години преминаха в местене на различни места , по малко излизане и забавляване , контактите са ми ограничени , много рядко попадам в непознати компаний и когато това стане аз се превръщам в странен човек - не общувам , затварям се и чакам с нетърпение да си отида.Не знам вече какво да мисля.Виждам че тук са професионалисти и ще си кажа всичко от 4-5 години пуша трева .... и почвам и да си мисля че всичко идва от там не ми влияе добре смисъл спрял съм е от 2 месеца ( колкото пъти ми дават аз отказвам ) , моля ви помогнете да разбера какво става с мене , искам да се запознавам с нови хора да общувам , да се забавлявам като всички останали на моята възраст , както виждате съм доста объркан и вече не знам какво да правя.

Линк към коментар
Share on other sites

Прав си, по-стеснителен си.Явно и комуникативните ти умения могат да се повишат.В случая, се препоръчва, включването в групова терапия която да ти помогне да преодолееш тези дефицити.Потърси Орлин, той прави такива групи.

Линк към коментар
Share on other sites

Недей да се страхуваш. Не слушай "приятелите" си - тяхното мнение е тяхно мнение, не е истина. Момичетата в България са странни същества, които обичат да висят по кафенетата, да клюкарят и да си гледат смартфоните докато се опитваш да ги заговориш - очакват едва ли не луната от небето да им свалиш. Имат изисквания без покритие. Мислят се за чалга певици, сякаш всичко им принадлежи и си едва ли не длъжен да им робуваш.
Просто пробвай да заговориш някое девойче - ако веднага ти отвърне с тежкарене, сякаш е нещо много повече - забрави я. Никога повече не мисли за нея. Тя няма да ги донесе добро в никакъв случай.

 

Мога да те уверя, че повечето хора изпитват "срам и притеснение" също като теб. И тях ги е страх да направят първата крачка - мислят си "ами ако не ме хареса, ами ако не се получи... ами ако ми се подиграват?" Има само един начин да разбереш. Без риск няма печалба. Без смелост няма победа. Нищо не губиш, и без това не ги познаваш - до сега си живял без тях. А можеш да спечелиш всичко, ако си допаднете. Недей да си мислиш "ами ако не ме хареса?" Мисли си "ами ако си допаднем, ако ме хареса? Ако тя е жената на живота ми?". 

 

Колкото до това, че някой си ти е казал, че ако точно сега не тръгнеш с момиче си гей - недей да го вземаш на сериозно. Какво значи това ако сега не си с момиче? Той като е с момиче какво е станало? 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...