Човек_88 Добавено Октомври 22, 2013 Доклад Share Добавено Октомври 22, 2013 Здравейте, приятели. Ще обрисувам ситуацията детайлно, като започна от малко по-далеч, за да добиете цялостна представа за случващото се. Имах баба, към която бях много силно и емоционално привързан. С нея прекарах детството си, споделях, общувах всекидневно, прекарвах много време там и като цяло на моменти за мен тя беше по-ценна дори от собствените ми родители. Последните няколко години, в които прекарвах значителна част от времето си там, бяха и най-хубавите години от живота ми. За съжаление обаче, преди 2 години баба ми почина. Първите няколко месеца изобщо не можех да проумея какво точно се е случило и както на погребението, така и в следващите месеци не можех да го приема и не осъзнавах че нея вече я няма. След това осъзнах ситуацията, страдах малко и някак си всичко премина от самосебе си. Сещам се от време на време, усещам голяма липса, но за кратки моменти и след това всичко е наред. От около 8-9 дни обаче, започнах да я сънувам абсолютно всяка нощ. През 1-2 от нощите сънувам кошмари, които не са свързани с нея, а през останалите дни сънувам нея. Рядко говори в сънищата ми, но обикновено по нещо усещам че е много гневна, ядосана ми е за нещо, иска да ми се скара, да ме вкара в "правия път". Почти никога не ми говори, а когато говори го прави по странен начин - не с думи, а един вид с някакви послания - т.е въпреки неизползването на думи, разбирам какво ми казва по погледа и чрез някакъв друг вид общуване. В крайна сметка, не мога да разбера какво точно съм направил, какво иска от мен, защо ми се кара и какво точно да направя, за да спре това нещо. Преди да започне седмицата със сънищата, дори не съм се сещал за нея и не съм мислил. Сега, като я сънувам често, ми е много мъчно. Тази нощ се събудих в 4 през нощта и повече не можах да заспя, защото сънувах че с майка ми минаваме през къщата й и отново ми стана много мъчно и се разстроих. Скоро не съм ходил на гробищата, не знам дали ще помогне ако отида. Като цяло проблемът е, че не знам на какво се дължи това сънуване, какво послание носи и как да спре. Разстройва ме, навява ми спомени и ме натъжава. Не знам защо ми е гневна, при положение че нищо лошо не правя. Има ли начин да разбера, да се свържа с нея, да усетя някаква енергия или форма на контакт? Бях чел за хора, които разговарят с мъртвите и разбират посланията им. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Vespertine Добавено Октомври 22, 2013 Доклад Share Добавено Октомври 22, 2013 Здравей. Ситуацията ти ми е много позната и аз съм имала подобни сънища. В единия обаче сънувах, че когато мъртвите се появяват насън, не им е позволено да остават прекалено дълго "в контакт" с подсъзнанието на "земните" и има нещо, което ги притегля отново в тяхното измерение, където се намират след смъртта. Не зная дали това е просто проекция на разбиранията ми, но си мисля, че не е добра идея да използваш хора за медиуми, защото според мен починалите ни близки искат да се свържат с нас не чрез някой друг, защото не е бил той връзката им с нас. Замисли се за връзките с баба ти, какво е останало недоизказано, какво си спомняш за нея последно и в какво емоционално състояние сте били и двамата. Ако си бил в негативни и недоизказани отношения, може би подсъзнателно в сънищата ти излиза този конфликт и така се опитваш да го обработиш. Т.е. трябва да го осъзнаеш докато не спиш. Поговори си с родителите ти, те сънуват ли я, казва ли им нещо и иска ли нещо от тях. Това, което на мен ми подейства много добре е да зная, че имам спомените си и една част от моите починали близки продължава да живее в мен и ще се опитам да продължа живота напред и ще се опитам да направя най-доброто, на което съм способна, благодарността и обичта,с която са ме отгледали продължава да живее в сърцето ми. Задръж усещането за това по-дълго време и мисля, че душата ти ще се успокои. Аз отначало доста премислях накъде е тръгнала душата - към Рая или Ада, ако вярваш в тези разделения, но това ми донесе много мъка, която ми се стори излишна, за да не се натоварвам и да не мога да реша за самата себе си къде точно отиват душите след смъртта. Според мен не е добре да задържаме енергиите на близките си, които са починали, като страдаме за тях и се изгубим в мисли, къде ли са отишли след смъртта, защото това не ни е дадено да знаем. Всяка душа си има път на развитие според Висшия му Аз. Така, че отпусни мислите за баба си, помисли си, че тя не е била само физическа форма, а е имала и душа и дух, който има свой собствен път на развитие и сега е вече в своето пътешествие. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mvm Добавено Октомври 24, 2013 Доклад Share Добавено Октомври 24, 2013 Иди на гроба на баба си и раздай на колеги, съседи, близки за Бог да прости Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Октомври 25, 2013 Доклад Share Добавено Октомври 25, 2013 (edited) Всяко преживяване е персонално.Значи нещо много индивидуално, за преживявашия го.Има ритуал в християнството .Молитва със запалена свещ ,за успокоение на заминали души и пожелание на път в Светлина . Редактирано Октомври 25, 2013 от АлександърТ.А. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts