Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте ,

От около 2 месеца , страдам от ПР.Отначало имах чуството , че ще се задуша и умра.Естествено това не стана и ми мина заизвестно време.Около 15 дена бях добре . След това започнахме ваканция и точно на първият ден ми стана лошо- задушаване , виене на свят и т.н. След това на доктори и така стигнахме до психиатър. Тя каза ,че вървя към ПР и ми изписа Золофт , пих 1/4 ., а сега пия 1/2 . Мисълта ми е , имам дереализация , когато настъпи всичко се едно ми е на кадърчета -така го виждам - вече не е така , нереално ми е всичко -вече по малко , но най-гадното ми е , че някак гласа ми е по странен , все едно не е моя :). И имам една мн гадна мисъл . Мисля си , че във всичко има някакви наркотици и ще започна да халюцинирам . Също така си мисля , че това не е ПР , ами ако е някъква по - страшна болест от която ще умра и т.н, . 

Въпросът ми е мога ли да премахна тези мисли :) , Благодаря 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте ,

От около 2 месеца , страдам от ПР.Отначало имах чуството , че ще се задуша и умра.Естествено това не стана и ми мина заизвестно време.Около 15 дена бях добре . След това започнахме ваканция и точно на първият ден ми стана лошо- задушаване , виене на свят и т.н. 

 И тук е било мястото за посещение при психолог или психотерапевт, за да се запознаеш със симтомите, да се изясни какво означават и да ти се предложат техники за овладяването им. След което щеше да придобиеш увереността, че можеш да се справяш сам и да се започне работа по промяна на мисловния модел и страха, който подсъзнателно те вкарва в това състояние и това е.

 

С включването на "тежката артилерия" - психиатър и медикаментозно лечение, без психотерапия .........., ако разгледаш форумите ще видиш десетки теми как се е развило състоянието и защо след години медикаменти, продължават да търсят решение на проблема.

 

 

"Въпросът ми е мога ли да премахна тези мисли  :) , Благодаря"

 

Можеш, започни психотерапия или разгледай многобройните методи за справяне, които са предложени по подобни теми във форума. 

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

Искам да попитам при ПР , може сичко в главата ми да е разбъркано и да мисля малко за да си спомня нещо , смисъл някой неща който са били важни за мен си ги спомням даже много добре , но малки неща трябва да мисля малко и тогава да си спомня.Дните понякога ми се сливат . Но вече горе / долу се оправям смисъл нямам вече кризи ( а аз от 1 месец някъде нямам след като разбрах , че нищо лошо няма да ми стане ) само имам дереализация , но тя вече не се проявява толко често :) Благодаря

Линк към коментар
Share on other sites

Колкото по-силно емоционален е един спомен, толкова по -добре се запаметява.В този смисъл, ако вчера, по време на обяда ти, нищо интересно не е станало, е нормално да не си спомняш, какво си обядвал.И обратното, ако майка ти е изпуснала горещата чиния с ядене върху главата ти, спомена за този обяд ще се задържи години.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

 Понякога ми е трудно да , чета смисъл чета само ,че изобщо не мога да се средоточа . Страх ме е да нямам някакъв рак на мозъка :((

Линк към коментар
Share on other sites

Кристияне, стреса блокира и запаметяването и възстановяването на спомени.А, ПР означава стрес.И мислейки си ,че имаш рак, още повече вдигаш стреса си и блокираш паметта.Това пък те кара да мислиш,че ти има нещо на мозъка и влизаш в един кръг -излез от него, спри да мислиш за опасности и болести.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...