Jump to content
Порталът към съзнателен живот

депресия, тревожност и натрапчиви мисли?!

Recommended Posts

Здравейте всички! Извинете за притеснението, но бях на психиатър преди няколко дни и тя ми каза, че имам паник атаки, лека форма на депресия, тревожност и хипохондрия. Споделих й и за това, че имам чувството, че полудявам или, че ще полудея. Тя ми каза, че нормално и, че няма да полудея. От два дни насам имам изключително лоши натрапчиви мисли. Те са свързани с това, че ще загубя контрол над себе си и, че ще посегна на близките ми. Това ме кара да стоя по - далеч от тях, за да не им навредя. Също и това, че ще се превърна в психопат. Преди години почина майка ми, а след това и други мой близки. След като почина се появи и първата ми паник атака, след това последваха още няколко във времето, но след всяка паник атака бях отново същият човек, но последните два месеца след една паник атака не съм на себе си. Възможно ли е да преборя натрапчивите мисли и да живея живот без страх от това да стана психопат или нещо друго? Ако да как?

Линк към коментар

• Отговори 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Здравей love_10,

Това, че търсиш съвет тук след като си посетила психиатър може би означава, че не си получила отговор, който да ти даде достатъчно надежда и идеи как да си помогнеш. Казваш ни, че само да си знаеш диагнозата (при това цели 4!) не ти върши кой знае каква работа. Но психиатърът сигурно не те е оставил да си тръгнеш съвсем без насоки. Сигурно ти е предписала медикаментозно лечение и/или ти е препоръчала психотерапия. Какви бяха препоръките й и какво е твоето отношение към тях?

Линк към коментар

Току що отговорих на писмото ви в л.с. и сеа виждам, че имате питане и тук... Дадох ви насоки в л.с.

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар