Слънчева Добавено Юли 15, 2013 Доклад Share Добавено Юли 15, 2013 Мисъл за деня-15.07.2013г. ...При сегашните условия на живота, трябва да се създаде едно училище, в което да се приложи един метод на разсъждение, една нова философия. Някои казват: Какво е твоето учение? Казвам: Аз нямам учение. Те мислят: Какво ли искам да кажа? – Че един художник, като рисува една картина, тя не е негова. Той взел сюжета от някъде, взел тялото на едно магаре, копитата на коня, рогата на един вол – това не е изкуство. Когато беше по-млад Молитвен наряд за всеки ден:Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото Братство...– формулаМолитвен наряд за понеделник:Благославяй - №8 от "Духът Божий"Молитва на царствотоПсалом 143 ivan76, Розалина, Ани и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юли 16, 2013 Автор Доклад Share Добавено Юли 16, 2013 Мисъл за деня-16.07.2013г. Като казвам аз, аз това е изявление на целокупността, то не е достояние само за мене. Ако казвам: Аз, то е достояние на всичките хора едновременно. Като казвам аз, съзнавам в себе си, че всичките имат това право, което аз имам. Старото и новото Молитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог... - формулаМолитвен наряд за вторник:Ще се развеселя - песенПътят на живота - молитваПсалом 27 ivan76, Розалина, Рассвет и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юли 17, 2013 Автор Доклад Share Добавено Юли 17, 2013 Мисъл за деня-17.07.2013г. Вие, като изучавате беседите, спирайте се и върху общите принципи, които са прокарани там, и върху методите. Във всичките беседи аз съм разхвърлил нещата, тъй както е в Природата. Изобщо, във всички свещени книги материалът е все разхвърлян. Вземете и Библията: и там всичко е все разхвърляно. Спирайте се върху общите принципи Молитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формулаМолитвен наряд за сряда:Песен за светлия път - от "Песен на Ангелите"Молитва на братствотоПсалом 19Псалом 103 Рассвет, Ани и ivan76 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Юли 18, 2013 Доклад Share Добавено Юли 18, 2013 (edited) Мисъл за деня -18.07.2013 Има едно временно знание, има едно вътрешно знание. Външното знание се придобива отвън и се изгубва отвън. Вътрешното знание се придобива отвътре и не се губи никога. Някой път вие забравите нещо, то е външно знание. Вътрешното знание не може да се забрави. Във външното не е знанието. ...Вътрешното знание се придобива по-мъчно, но не се губи. Вие, ако имате външно знание, непременно ще оглупеете. Това да ви го подпиша с двете ръце. То е въпрос на времето. Външното знание трябва да служи като условие, като една система да се усили вътрешното знание на човека. Всичкото знание, което отвън се придобива трябва да го превръщате. Придобиване на енергия Молитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог в Бялото Братство.... – формулаМолитвен наряд за четвъртък:Той иде Молитва за плодовете на ДухаПсалом 112 Редактирано Юли 18, 2013 от Розалина Слънчева, Ани и Рассвет 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Юли 19, 2013 Доклад Share Добавено Юли 19, 2013 (edited) Мисъл за деня -19.07.2013 г Някой път вие говорите за любовта. Има една любов външна, която изчезва. Има една вътрешна любов, тя не изчезва. Външната любов е облекло на вътрешната любов. Ако можете вътрешната любов да я облечете с външната, тази дреха става ценна. Ако не може, тя ще се изгуби сама по себе си. Придобиване на енергия Молитвен наряд за всеки ден:Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формулаМолитвен наряд за петък:Фир-фюр-фен – песенМолитва на Триединния БогПсалом 44 Редактирано Юли 19, 2013 от Розалина Слънчева, Ани, Лъчезарна и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юли 20, 2013 Автор Доклад Share Добавено Юли 20, 2013 Мисъл за деня-20.07.2013г. ...всеки трябва да разбира от музика, понеже всички наши мисли вървят по закона на музиката. Мисловните радиовълни са музикални. Някой път нашата мисъл попада в дисхармонична гама и образува дисонанс. Чрез музиката това може да се измени и трябва да се види кое състояние с каква музика се сменя. Когато имаш тежко състояние и изпитваш тъга, ако знаеш законите, веднага ще се справиш, като вземеш два-три тона, инак ще ти отиде цяла седмица и повече. Щом пропее човек, от Черната ложа не могат да му пречат. Змиите се укротяват чрез музика. И онези чувства у човека, които са змийски, само чрез пеене можеш да ги обновиш. Усилени обертонове Молитвен наряд за всеки ден:Добрата МолитваПсалом 91Псалом 23Господнята молитваДа се прослави Бог в Бялото братство... – формулаМолитвен наряд за събота:Бог е любов – песенМалката МолитваПсалом 25 B__, Рассвет, Розалина и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юли 21, 2013 Автор Доклад Share Добавено Юли 21, 2013 Мисъл за деня-21.07.2013г. В българския народ само по музикален начин ще се разрешат задачите. Когато се внесат тези упражнения (разбирам нашата музика и Паневритмията), в бъдеще ще има резултат при възпитанието. Сега в музиката няма приложение и тя е статична. Но в България има музикална атмосфера, на която се дължи хубавото време. В България небето е вече така ясно, както в Италия – има хубаво лазурно небе. Ако и в България вие не можете да станете музикални, не виждам къде другаде бихте могли. Когато някъде се образува музикална атмосфера, трябва да станеш музикален. И чуждестранните музиканти чувстват това, като пристигнат в България. Тук, на Изгрева, всички трябва да бъдете като първокласни певци в света. Музиката е свещенодействие Молитвен наряд за всеки ден:Добрата молитваПсалом 91Псалом 23Господнята МолитваДа се прослави Бог в Бялото Братство... – формулаМолитвен наряд за неделя:В начало бе Словото – песенДобрата МолитваПсалом 61 Розалина, Рассвет и Ани 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts