mar7o0 Добавено Юни 12, 2013 Доклад Share Добавено Юни 12, 2013 Така..моят проблем е много странен и дори ме е срам..но няма как...Момче на 20г. съм и от 1 седмица в главата ми постоянно се върти въпроса дали не съм гей...Имам си приятелка с която ми е хубаво, никога не съм се заглеждал по мъже, нито усещам някакво физическо или сексуално привличане към мъже..Дори от малък постоянно се заглеждам в момичета и си мисля някой работи, което понякога ми играе лоша шега. А сега откакто ми влезе тази мисъл в главата нарочно се заглеждам по мъже за да разбера дали не съм гей.. И не мога да разбера откъде ми влезе тази мисъл и не мога да си я изкарам,постоянно за това мисля и се чувствам много психически натоварен...Сега дори когато съм с приятелката ми не мога да се отпусна и мисля за това постоянно.. Не издържам вече.. Всъщност, мисля че тази мисъл ми влезе след като направих 1-2 сексуални гафа (не можа да ми стане) и тогава когато се ядосах си казах "е*ах му майката..да не съм гей.." ..И оттогава постоянно мисля за това и нарочно се пробвам дали не съм... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mar7o0 Добавено Юни 14, 2013 Автор Доклад Share Добавено Юни 14, 2013 Айде моля ви някой да напише нещо, да ми даде някакъв съвет, че се побърквам вече.. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Юни 14, 2013 Доклад Share Добавено Юни 14, 2013 Натрапливите мисли са свързани с твои вътрешни страхове. Често определянето им като нещо конкретно ( ще се самоубия, ще нараня близък, ще стана хомосексуален или педофил) няма нищо общо със същността на самия страх. Т.е. ти няма да станеш хомосексуален. Но ако помислиш, какво е отношението ти към хомосексуалността, защо я определяш като "страшна" за теб, може би ще стигнеш до отгововра на въпроса: "От какво точно се страхуваш?" Относно натрапливите мисли един от вариантите е да ги стопираш в самото им зараждане и да ги трансформираш в приятен за теб вариант. Най - напред е необходимо да повярвш в това, че те са нереални. Концентрирането на мисълта върху тях и проверките само задълбочават фиксацията върху негативната мисъл и поддържат или увеличават нейния интензитет. Сексуалният ти "гаф" вероятно се дължи на нещо съвсем различно от хомосексуализма. Помисли за отношението ти към приятелката, отношението към секса и отношението ти към теб самия. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mar7o0 Добавено Юни 14, 2013 Автор Доклад Share Добавено Юни 14, 2013 Ами по принцип никога не съм приемал хомосексуалността, но съм се държал добре с такива хора и съм се стремял да бъда толерантен. А доколкото за мислите..опитвам се да ги стопирам, но не успявам..и все повече мисля и се притеснявам...Кажете ми как да я отбягвам тази мисъл ? А отношението ми към приятелката ми е много добро, както и нейното към мен...и за това още повече се притеснявам, че до преди 1 седмица ми беше толкова хубаво с нея, а сега съм разконцентриран и когато съм с нея аз пак се държа много добре, но мислите ми ме убиват и не мога да се насладя на присъствието й.. И нарочно се замислям какво ще бъде да харесвам мъже и се заглеждам дори нарочно..Не ми харесва, но не мога да спра... И просто не мога да повярвам как цял живот съм си гледал и харесвал момичета и никога не съм се замислял за мъже, и как от 1 седмица направо съм друг човек с тези мисли... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mvm Добавено Юни 14, 2013 Доклад Share Добавено Юни 14, 2013 Това е временно, колкото повече мислиш за този "проблем" , толкова по-голям ще става той за тебе. и толкова по-трудно ще ти бъде да го отстраниш Спри да мислиш за това, спри да се заглеждаш по момчета насила едва ли не, не виждаш ли, че това ти вреди , а не ти решава натрапливостите. Когато ти се появи мисъл, че си гей, си кажи - ааа, не, тоя път няма да се оставя да ме победиш Кажи й да си отиде и че не те е страх от нея, кажи й да отиде в главите на гейовете и че в твоята глава няма място за нея. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mvm Добавено Юни 14, 2013 Доклад Share Добавено Юни 14, 2013 Ще ти разкажа за моя проблем тази година, то не е съвсем същото, но както ти си описваш мислите, ми приличат на моите. Аз понеже имам лошия навик да карам колата зимно време на отворен прозорец и тази зима явно ми се простуди лявото ухо и ме боля 2-3 дни. Мина, обаче 1-2 месеца след това ми се появи едно звънтене в ухото. В началото не му обръщах внимание, но понеже се появяваше все по-често и аз като тебе започнах да изпадам в паника. Като се заслушам в звънтенето и то ставаше по-силно, направо имах чувството, че хиляди камбани ми дрънчат в главата и че ще експлоадира, почнаха да ми се появяват едни мисли, че сигурно оглушавам. Започнах да си представям как ще живея без да мога да чувам и всякакви такива дивотии, като твоите в момента. Така няколко седмици и накрая се сетих, че мога да прочета в нета какво е туй чудо. Четох, четох, установих, че това било тиннитус, не се лекувало. Четох за хора, правили всевъзможни изследвания и пили всевъзможни лекарства без резултат. И знаеш ли какво , момче, още на другия ден, звънтенето изчезна. Понякога пак се опитва да се появи, но не му обръщам внимание и то си отива. Та така и с твоите натрапливи мисли за сексуална слабост и че си гей. Нищо ти няма. Но с мисленето си , ти ги храниш и те стават по-силни от тебе. Просто престани да ги храниш, и те като огладнеят, ще си отидат Здрав човек, ако започне да си въобразява разни неща за болести, и наистина може съвсем реално да се разболее Нашите мисли ни разболяват, те и ни лекуват. Зависи в каква посока ще ги насочим да ни служат. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ела Добавено Юни 15, 2013 Доклад Share Добавено Юни 15, 2013 Да, това са страхове, ужасни и натрапливи мисли, които не ти дават покой. Но ти несъзнателно им помагаш. Питаш се: „Дали не съм хомосексуалист?“ А в главата се оформя и загнездва само едно - хомосекуалист. Получава се фиксация, колкото повече се стремиш да не мислиш за неприятната тема, толкова по-настървено тя те преследва. Опитваш се да си докажеш, че това не е вярно, ето гледам ги тези момчета и нищо! И пак фиксация: „Ама наистина ли е нищо, я пак да погледна.....Ами ако съм?“ Определено не си! Задай си друг въпрос: „Защо приемам една „засечка“ като края на света?“ Та това е само физиология. Когато си порежеш пръста задаваш ли си въпроса как ще се справяш с една ръка или си убеден, че раната ще заздравее? Това са най-нормални неща. Да те са комплексни и са свързани с динамиката на ежедневието ни, вътрешните ни конфликти, самооценката ни, възприятията ни за света, моделите ни на възпитание и т.н. Казано по-сбито, ако се замислиш за пирамидата на потребностите си ще получиш отговора. В основата са физиологичните потребности, следват потребности от одобрение – работа, контакти, себеактуализация и най-отгоре духовните ни потребности. Когато сме в норма пирамидата се крепи и е здраво стъпила на основата си. Но в процеса на съзряване се преосмислят и потребностите. На преден план излизат например по-актуалните за момента – необходимост от контакти, работа, статус или други, но те внасят дисбаланс и в основата на пирамидата. Нещо като сътресние. То е врменно, но носи информация, че следва да си пренаредим приоритетите и да обърнем внимание на актуалните си за момента потребности. Замисли се кое е актуално за теб към този момент. Учене, работа, отговорности..... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Юни 15, 2013 Доклад Share Добавено Юни 15, 2013 Ами по принцип никога не съм приемал хомосексуалността, но съм се държал добре с такива хора и съм се стремял да бъда толерантен. А доколкото за мислите..опитвам се да ги стопирам, но не успявам..и все повече мисля и се притеснявам...Кажете ми как да я отбягвам тази мисъл ? А отношението ми към приятелката ми е много добро, както и нейното към мен...и за това още повече се притеснявам, че до преди 1 седмица ми беше толкова хубаво с нея, а сега съм разконцентриран и когато съм с нея аз пак се държа много добре, но мислите ми ме убиват и не мога да се насладя на присъствието й.. И нарочно се замислям какво ще бъде да харесвам мъже и се заглеждам дори нарочно..Не ми харесва, но не мога да спра... И просто не мога да повярвам как цял живот съм си гледал и харесвал момичета и никога не съм се замислял за мъже, и как от 1 седмица направо съм друг човек с тези мисли... Получи три припокриващи се отговора, остава да пробваш и да споделиш как ти се получава. Понеже виждаш връзка между проблема с ерекцията и натрапливата мисъл, която несъзнателно си свързал с факта, че щом "не ти става" имаш проблем с "мъжкото " в себе си, добре е да знаеш и други причини поради което се случва проблемната ерекция. Това също е вариант да прекъснеш тази нереална връзка с натрапливостта. Причината за подобен проблем може да се търси най - общо в 3 основни направления - органичен проблем, хормонален и психологичен. Понеже си в психологичен форум ще нахвърля психологичните фактори за проблем: - депресивни състоянияя медикаменти за тях, включително и някои обезболяващи - употребата на алкохол, марихуана, амфетамини, друг опиат - стреса - ако има ситуации които са останали неразрешени, или нещо, което е силно притеснително за човека и не е успял да се справи и да намери удовлетворяващо го решение - остатъчен гняв, към партьора или човек от близкото обкръжение - безпокойството от това, че отново може да има проблем с ерекцията, засилва страха и увеличава вероятността това да се случи. По този начин се получава един порочен кръг. - увеличаването на килограмите се отразява както на самочувствието, така и на отделянето на тестостерон, който е важен за сексуалното желание. Затлъстяването също е свързано с високо кръвно налягане и втвърдяване на артериите, което може да намали притока на кръв към половия член - липса на интерес към партньора Най - общо - стрес, медикаменти, самооценка, взаимоотношения. Мисля че в случая не е необходимо да се прибавят и сферите на психоанализата - травми в детството, лични травми и т.н. Всичко това ти го нахвърлих, за да видиш, че хомосексуализма никъде не е опция. Натрапливите мисли са свързани най - често със страхове на които нямаме отговор на въпроса: Какво е това? Получаването на този отговор, често решава голям процент от проблема. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mar7o0 Добавено Юни 15, 2013 Автор Доклад Share Добавено Юни 15, 2013 Благодаря Ви за отговорите! Надявам се да се оправя скоро! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts