Креми (късметче) Добавено Април 27, 2013 Доклад Share Добавено Април 27, 2013 (edited) Как ви влияят? Усещате ли ги, ако не сте прочели за тях? Внушавате ли си нещо, ако сте прочели информация като тази по-долу? ТАЗИ НОЩ НИ УДРЯ МОЩНА МАГНИТНА БУРЯ 26.04.2013, 21:30 Мощна магнитна буря ще връхлети тази вечер Земята и ще наруши работата на електронното оборудване на някои места. Специалисти предупреждават, че бурята може да повлияе и на благоразположението на хората, предаде ИТАР-ТАСС. Според професор Крис Дъби от университета на английския град Рединг пикът на бурята ще бъде днес във вечерните часове. Образно казано най-силните пориви на слънчевия вятър ще бъдат усетени на нашата планета от полунощ тази вечер до три часа сутринта в неделя, допълва експертът. Той посочва и, че в северните райони на Европа ще се вижда добре северно сияние, пише БТА. Професор Дъби уточнява, че в резултат на гигатски термоядрен взрив от повърхността на Слънцето сега с невероятна скорост в космоса се носят милиарди тонове разгорещена материя. Част от тази маса има собствено, мощно електромагнитно поле, което ще влезе в съприкосновение с горните слоеве на атмосферата на Земята и нейното магнитно поле. В резултат ще се получи сиянието, което ще се вижда на местата, където няма да е облачно. Миналия четвъртък имаше мощно слънчево изригване, съпроводено с изхвърлянето на големи количества йонизирани частици, припомня ИТАР-ТАСС. http://petel.bg/TAZI-NOSHH-NI-UDRYA-MOSHHNA-MAGNITNA-BURYA-__37971 Редактирано Април 27, 2013 от Креми Стоилова (късметче) Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
krem4i Добавено Април 29, 2013 Доклад Share Добавено Април 29, 2013 Виждам ги понякога тези новини, но не им обръщам внимание. Не съм усещала нищо по-особено в периодите когато са обявени "мощни магнитни бури". Дори тази - за 26.04.2013 я бях забравила. Но и 26, и 27 си бяха най-обикновени дни за мен. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Теодора Андреева Добавено Юни 8, 2013 Доклад Share Добавено Юни 8, 2013 На мене ми влияят много добре, много ме зареждат с енергия и добро настроение. Когато има магнитна буря, съм като фурия и свършвам един куп неща. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mvm Добавено Юни 8, 2013 Доклад Share Добавено Юни 8, 2013 Тези супер-мощни магнитни бури.... с тях мисля, че преекспонират От септември , около 22 мисля беше, като са ни заблъскали едни силни магнитни бури, според медиите досега не би останало читаво електронно оборудване, и нито един спътник На 13 -14.04.2013 също се очакваше много силна магнитна буря, а ето какво се случи всъщност - ТУК Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts