vorfax Добавено Април 6, 2013 Доклад Share Добавено Април 6, 2013 По правило месото се смята за незаменим полезен източник на протеини и хормони, които организмът трудно би могъл да си набави от друго място. В едно от последните си издания списание „Форбс” обръща внимание именно на месото, реабилитирайки го и давайки няколко основни съвета за това какво месо и кога е полезно да се яде. Един от най-полезните продукти, които спомагат за правилното функциониране на човешкото тяло, е говеждото месо. Според специалисти, върху чиито заключения се основава публикацията на „Форбс”, говеждото месо е една от най-здравословните храни, незаменим източник на витамин В12 и на протеини. В същото време, то е с изключително ниско съдържание на мазнини. източник Една класация на най-полезните меса: • Говеждо месо • Телешки черен дроб • Пилешко месо • Агнешко месо • Патешко месо Изтъква се, че в нашето съвремие тази практика на отглеждане по пасища, се изоставя. В производството на месо се използват хормони, антибиотици, стимуланти и смески за бърз растеж с високо ниво на нитрати. Това дава най-тежък дан в млякото, което животните дават, но по една ирония за щастие българите спряха да пият мляко и се задоволяват с чуждоземни шари и бълбочи, заради цицорести дами в реклами и други нашенски феномени. Няма какво да се лъжем, цялата планета разчита на пестициди, химикали, антибиотици, стероиди, ГМО и т.н. за по-голяма продукция, реципрочна на печалбата от нея. Като намиращи се на върха на хранителната верига хората аборбират натрупаните по веригата отрови - тежки метали и прочие и това има ефект и сега върху здравето им, но изглежда е нужно да минат няколко поколения за да се посочат конкретно причинно-следствените връзки, за да се върне производството и на месото и на растителните култури до естествения си природосъобразен начин. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 6, 2013 Автор Доклад Share Добавено Април 6, 2013 * - абсорбират Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Април 6, 2013 Доклад Share Добавено Април 6, 2013 продължение на статията: Важно условие, което обаче учените поставят, за да са налице тези ползи на говеждото месо за човешкия организъм, е животните да са отглеждани по стария начин, което означава да не са хранени със зърно с нитрати, а да са пасли свободно. За жалост, в нашето съвремие много рядко може да бъде открито животно, което да е било отгледано по природосъобразен начин – без хормони, без антибиотици и стимуланти. Това в пълна сила важи и за родната действителност. В България не малко хора смятат месото е лукс, а говеждото е забравено блюдо за много от нас, поради което предпочитанията се определят от цената, а не от ползите. източник Месото вреди на човешкото здраве Според Организацията за икономическо сътрудничество и развитие всеки втори човек в 33-те страни-членки е с наднормено тегло и всеки шести страда от затлъстяване. Студии сочат, че страдащите от затлъстяване живеят средно между осем и десет години по-малко, отколкото хората с нормално тегло. Често срещани болести при наднормено тегло и затлъстяване са диабетът, сърдечно-съдовите заболявания, ракът. Причина за тези "болести на цивилизацията" често е прекомерната консумация на месни продукти. Много млади хора, особено жени избягват месните продукти, но същевременно има и не малко групи сред населението, които, повлияни от рекламата, консумират все повече месо. източник Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Април 6, 2013 Доклад Share Добавено Април 6, 2013 (edited) Много се съмнявам, че говеждото е полезно за човека. Веднага ми хрумна как това изследване служи на огромните стопанства в Южна Америка, които отглеждат говеда и са основен доставчик на Макдонадлс и сие. Съвременният човек така е мутирал, че единственото приемливо за организма му месо е птичето и рибата. И то не за всеки и не при всички обстоятелства. Редактирано Април 6, 2013 от Божидар Цендов-БожидарЗим Латина и Донка 2 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 6, 2013 Автор Доклад Share Добавено Април 6, 2013 продължението на статията го има същото в моето мнение. Така оставяш впечатление, че нещо съм спестил, а не е така ^^ Относно затлъстяването. Голяма глупост е, че българите маат месо като невидели. Т.нар. криза при нас не е започнала преди няколко години, защото не е свършвала, а с това реципрочно покупателната способност изразена в скъпа храна е сравнително ниска. Българите плющят хляб като за световно и гражданите на Западна Европа ни се чудят как е възможно това да ни е основната храна. Питайте чужденец и нека си каже мнението за компот с хляб, сливи с компот, хляб с баничка и други неща, които звучат сякаш са излезли от виц. Ключовия момент обаче е не само редовното, но и прекомерно тъпкане с хляб. Така че нека сме честни и да не крием, че основната причина за затлъстяващото население в България първо е следствие от хранене със зърнени култури и второ е следствие на обездвиженото (хайде да спестя "мързеливо") население. Ако някой смее да оспори това, ще му намеря веднага източници каквито съм чел. Българите са с водещи сърдечно-съдови проблеми в Европа, както......пише, но причината е хляба и няма нищо общо с месото! За чужденеция не знам, затова и няма да се произнасям. Само наскоро помня, че писах за изследванията констатиращи, че протеиновата диета с мляко и месо е причина за увеличения ръст. Не, че имам нещо против джуджетата, но всъщност този факт ме радва практически, естетически и т.н. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 6, 2013 Автор Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Много се съмнявам, че говеждото е полезно за човека. Веднага ми хрумна как това изследване служи на огромните стопанства в Южна Америка, които отглеждат говеда и са основен доставчик на Макдонадлс и сие. Съвременният човек така е мутирал, че единственото приемливо за организма му месо е птичето и рибата. И то не за всеки и не при всички обстоятелства. Защото? И аз мога да кажа, че насаждания страх от мръсно месо е подмолна конспирация на хляб Добруджа. В крайна сметка трябва да се съобразяваме с фактите. Първата голяма илюзия, от която трябва да се лишат хора решили да ограничават диетата си, независимо как, е че цялата планета е замърсена с химичната дейност на човека. Открити са отрови и на Еверест, може да потърся какви бяха. Озоновия слой беше разкъсан и съшит, и ако някой вярва, че лехата му моркови е чиста, а оттатък пътя е пръскана с пестициди, значи е безбожно наивен. Малко статистика: Само в България годишно се харчат 5 900 000 000 лв. за гориво за предвижване. Нека някой изчисли колко емисии отделя изгарянето на такова количество гориво. За едночасов полет на Аirbus 320 са необходими 4,5 тона керосин. Boeing 747 харчи грубо 12 тона на час. Ежегодно над държавата ни прелитат 500 000 000 самолета. Някой замисля ли се защо никой не поднася тази информация? Защо найлоновите торбички поскъпнаха от екосъображения, а автомобилните гуми - не? Не е твърде глупаво да гледаме където ни сочат, а да не сме наясно за наличието на далеч по-големи проблеми? Живеем на една и съща планета, отровите ни са поделени и няма как да се отделят растителни от местни. Ако не беше така ядреното оръжие отдавна да е най-използваното в света. Ceca 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Април 6, 2013 Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Повишават ръста заради хормона на растежа, с който блъскат животните и другите хормони. Надали е здравословно... Донка 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Април 6, 2013 Доклад Share Добавено Април 6, 2013 (edited) Много се съмнявам, че говеждото е полезно за човека. Веднага ми хрумна как това изследване служи на огромните стопанства в Южна Америка, които отглеждат говеда и са основен доставчик на Макдонадлс и сие. Съвременният човек така е мутирал, че единственото приемливо за организма му месо е птичето и рибата. И то не за всеки и не при всички обстоятелства. Защото? .... ...... Първата голяма илюзия, от която трябва да се лишат хора решили да ограничават диетата си, независимо как, е че цялата планета е замърсена с химичната дейност на човека. Открити са отрови и на Еверест, може да потърся какви бяха. Озоновия слой беше разкъсан и съшит, и ако някой вярва, че лехата му моркови е чиста, а оттатък пътя е пръскана с пестициди, значи е безбожно наивен. ...Ежегодно над държавата ни прелитат 500 000 000 самолета. .... Защото просто го знам, а няма как да го обясня. Това, че всичко е еднакво екологично замърсено, не означава да пренебрегваме другата замърсеност. 500 000 000 самолета над България само?! това означава на ден 1 369 863 самолета. Ако си представим, че летят от изток на запад, а страната ни в "висока" 300 км, то ако предположим, че минават през километър, то на всеки километър се падат 4 566 самолета, а като разделим на минутите в денонощието, то на всеки километър по протежение на тези 300 километра, минават по близо 4 самолета на минута. Представяш ли си как би изглеждало небето от всяка точка на България?! Мисля си, че тези 500 000 000 са леко преувеличени .... мисля, че и в "Междузвездни войни" имат по-малка гъстота на летателната техника П.С. Но мога да ти кажа как да си провериш сам "защото". Вземаш си радиестезичния вълномер махалото и мериш промяната в жизненото ти състояние, която биха предизвикали различните храни: растителни по вид, животински: телешко, агнешко, пиле, риба и т.н. И съответно си правиш практичните изводи за себе си и личния си организъм Редактирано Април 6, 2013 от Божидар Цендов-БожидарЗим Донка 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 6, 2013 Автор Доклад Share Добавено Април 6, 2013 А, съжалявам, половин милион, а не полови милиард са прелитащите самолети ежегодно над страната ни. Грешката е моя с нулите XD Източника. Радиестезията спада към паранауките, което автоматично излиза от източниците, които мога да ползвам. Разбира се ти може да споделиш какви са твоите наблюдения, на мен не ми се намира радиестезично вълномер махало (: Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 6, 2013 Автор Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Повишават ръста заради хормона на растежа, с който блъскат животните и другите хормони. Надали е здравословно... Смятам, че твърдението ти е погрешно, но попитах в научния форум, защото не ми достигат знания. Във всеки случай, ако допуснем, че приема на хормони на растежа от животински произход и след термообработка (ъпсурт) увеличат растежа на приемника (човека), то тези 2 см (примерно) ще бъдат толкова и за него и за поколенията след него. А в случая говорим за тенденция, т.е. натрупване на тази промяна. Внуците няма да са 2, а 6 см по-високи. Какво обаче, имаме на практика. Ако две джуджета (малки хора или както там е правилно) имат дете, то няма да има техният хормонален дисбаланс и ще бъде с нормален размер. Следователно подлагането на хормони няма наследствен ефект. Сега чакам големите мозъци от другия форум да го кажат научно, защото моето е ненаучно. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Април 6, 2013 Доклад Share Добавено Април 6, 2013 (edited) продължението на статията го има същото в моето мнение. Така оставяш впечатление, че нещо съм спестил, а не е така ^^ Относно затлъстяването. Голяма глупост е, че българите маат месо като невидели. Т.нар. криза при нас не е започнала преди няколко години, защото не е свършвала, а с това реципрочно покупателната способност изразена в скъпа храна е сравнително ниска. Българите плющят хляб като за световно и гражданите на Западна Европа ни се чудят как е възможно това да ни е основната храна. Питайте чужденец и нека си каже мнението за компот с хляб, сливи с компот, хляб с баничка и други неща, които звучат сякаш са излезли от виц. Ключовия момент обаче е не само редовното, но и прекомерно тъпкане с хляб. Така че нека сме честни и да не крием, че основната причина за затлъстяващото население в България първо е следствие от хранене със зърнени култури и второ е следствие на обездвиженото (хайде да спестя "мързеливо") население. Ако някой смее да оспори това, ще му намеря веднага източници каквито съм чел. Българите са с водещи сърдечно-съдови проблеми в Европа, както......пише, но причината е хляба и няма нищо общо с месото! За чужденеция не знам, затова и няма да се произнасям. Само наскоро помня, че писах за изследванията констатиращи, че протеиновата диета с мляко и месо е причина за увеличения ръст. Не, че имам нещо против джуджетата, но всъщност този факт ме радва практически, естетически и т.н. Мне, тук имам един въпрос - с какво обсъжданото българско население се е хранило преди половин век, преди цял век? А преди два? Ама, хайде, да не задълбаваме за преди два, че за тогава нямаме преки сведения, но за преди век - ами моят дядо е бил роден 1901г. и доживя до 92 години, много сме разговаряли с него, аз бях любимата му внучка Та не е ли бил хлябът и тогава основна храна?! Имало ли е затлъстели хора? Да, но много малко и предимно кои - чорбаджиите. Дори голямото шкембе е било като атрибут на чорбаджията С какво са се хранили по-обикновените хора, с месо ли? Да, да, ама не! При това дядо ми е от каракачански род - т.е поминъкът им е бил точно животновъдство; овце, кози, коне - всичко това им е било в ръцете, но не, рядко са кусвали месо! Мляко и сирене - да, но месо се е ядяло само на празници. Също ако някой се тръшне тежко болен. Животните са третирани като източник на доходи и източник на храна (мляко и сирене) - новите (или и стари) животни са ги продавали като стока, също вълната, млякото ... Дори и когато се е оженил и е водил уседнал начин на живот, на нивата се е ходело със самун хляб (и то не като сегашните - велпапе с много въздух, ами някъде около кило поне хляб), бучка сирене и 2-3 глави чесън или лук. Това е храната за цял ден оране, или жътва, или връзване и товарене на снопи ... Чорбаджията - можел е да си позволи бял хляб, можел е да си позволи по-често месо (и пак не всеки ден или дори по три пъти на ден, както е сега), можел е да си позволи да не извършва тежък физически труд и резултатът е какво - затлъстяване. Сам си прави изводите. А толкова месо, колкото сега се яде, никога не е било. Може би само разни ескимоси и так далее народи щат не щат, са яли предимно риба, тюлени и водорасли, корени ..., като няма друго. Редактирано Април 6, 2013 от Диана Илиева Донка и Латина 2 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Април 6, 2013 Доклад Share Добавено Април 6, 2013 E, то нещо, че е казано научно, не значи, че е вярно. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 6, 2013 Автор Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Срещнах интересна статия, според която хормон на растежа от крава може да повлияе на растежа на човек, приприем намляко: Огромната част от използваното мляко е краве. Оказва се, че в кравето мляко има хормон на растежа, който е подобен на човешкия и има същото действие върху човека като човешкия хормон на растежа. Коктейлът от хормони в кравето мляко помага на малкото теленце за 90 дена да удвои теглото си. Можем да си представим какво е въздействието върху теглото на възрастен човек. Хормонът на растежа не се разрушава при термичната обработка на млякото, нито в храносмилателната система на човека и се усвоява от него. В някои страни, между които и САЩ, животните даващи мляко се инжектират допълнително с хормон на растежа, за да отделят по-големи количества мляко. Постоянната консумация на значителни количества млечни произведения може да създаде проблем за човешкото здраве или най-малкото да допринесе за ненормално повишаване на теглото. Холестеролът в мялкото е много по-висок от този в свинското месо. Млечните произведения могат да ускорят атеросклерозата. Сирената и кашкавалите са с високо съдържание на сол и мазнина, което може да доведе до затлъстяване и хипертония. Ако сирената са от вида опушени, то тези рискове стават още по-големи. {Тази част напомня на моята алергия, при която ми се повръща от млякото.} Млякото причинява множество алергии, а да не забравяме, че 20% от бялото население на света не може да усвоява млечните протеини. Доказана е и връзката между млякото и диабета. Млякото (прясно и кисело) създава и слуз в организма, която трябва по някакъв начин да бъде изхвърлена. http://bojidarzimnikov.com/?p=1487 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 6, 2013 Автор Доклад Share Добавено Април 6, 2013 E, то нещо, че е казано научно, не значи, че е вярно. Искаш да кажеш, че не всичко, което е вярно е доказано. Щом е доказано, значи е вярно. А доказателствената част е научната част. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 6, 2013 Автор Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Диана, моля те прави умозаключения върху историите си. Не разбрах какво доказваш или оборваш. Още след комунистическо време приема на храна е скочил до тавана. Само като видиш кадри от това време с деца като скелети става ясно. А застоелия начин на живот и ходенето с кола и до тоалетната трупа сланина, неизбежно е. Още помня двете вафли, които чаках веднъж седмично. Препитанието на българина през миналите епохи не е бил интелектуален, пред компютъра, а земеделски и животновъден. В днешни време нещата са много механизирани, даже хляба, който си купувам вече е нарязан. Не, че ме мързи да си го нарежа, но друг всъщност няма. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Април 6, 2013 Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Не, иска да ти каже, че има изобилие от статии и "научни" разработки, които изобилстват с научни термини и по тази причина звучат много сериозно, тежко и ... доказателствено ... в очите на по-редовите граждани. Обаче ти не си от тях и се чудя защо се връзваш на всички такива писаници. Но всъщност няма какво да се чудя, просто ти търсиш и намираш "доказателства" при това "научни" за ползата от месото и вредата от млякото, просто защото си такъв човек - 1. предпочиташ да ядеш месо, а не мляко и 2. си материалистично/научно настроен като човек, това е За мен всеки човек е различен и за всеки е полезна различна храна, вкл. и месо за някои хора. Донка и Латина 2 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mvm Добавено Април 6, 2013 Доклад Share Добавено Април 6, 2013 За говеждото месо четох скоро През римско време, осъдените на смърт затворници не са ги убивали, а са ги хранели около 1-2 месеца само и единствено с говеждо месо печено или варено..... докато умрат за този кратък срок натровени от говеждото Донка 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 6, 2013 Автор Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Еми не обичам така да ме опростяват. Баба ми правеше домашно овче кисело мляко и като малко пале изяждах цял буркан от воле. Обичах и попара със захар. Какво значи да съм против млякото!? И като яда кълнове от просо по-малко материалистичен ли ще бъда? И месната и растителната храна са част от менюто на човека и му доставят пълната палитра от вещества нужни му за да има енергия. И тази добавка в заглавието ще я нарека тъпа, защото е безумно да си "за" или "против" храна. Можеш само да изтъкнеш нейните недостатъци и преимущества, вреди и ползи. Все едно да напиша тема "Бебета от женски пол - за и против". Отровни вещества има и в кълновете и в свинското, в такива времена живеем. Едните могат да са по-опасни, но аз вече говорих за това, че оптимално не значи правилно. По-късно ще пиша пак... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Април 6, 2013 Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Аз и друг път съм споделяла, но тук искам да кажа в съвсем прав текст - аз станах вегетарианка преди 6 години, покрай дъщеря ми, защото и без друго 10 години преди това готвех отделно за нея веге-храна. Имам и други наблюдения и съображения, обаче малката ми щерка е едно изключително здраво дете, не е пила лекарства и т.н. Аз като малка пък бях изключително болнава, всички грипове ми се лепяха, все едни ангини, до инжекции съм стигала, щяха сливиците да ми вадят, дори и като по-голяма, дори и вече с деца, често хващах грип или ангина и съм ходила с маска в къщи, за да не заразя децата ... Е, от 5-6 години също не съм пила антибиотик, дори и да ме посетят някакви грипни вируси всичко остава за ден-два известно неразположение и дотам. Правя такъв извод, защото друго в начина си на живот от 5-6 години не съм променяла. Тази есен намекнах на голямата дъщеря, че не е нормално да се разболява всяка зима поне веднъж от бронхит (тъкмо беше се разкиснала нещо вече). Защо сестра й и аз не боледуваме толкова, май това, че не ядем месо и хапваме доста плодове има значение в това отношение, а баща й напротив, също често прави усложнения като ангини и бронхити и лапа лекарствата (и в момента той киха и духа, никой друг не прихваща в семейството). Тя нищо не каза, но тази последната зима, гледам не се спуска толкова на месото у дома, оставя на баща си да го яде, и ето, тази зима е здрава, ако не броим това първо разболяване, при което й споменах за евентуалната връзка с храненето. Здравословният начин на живот няма как да не окаже своето значение. Не само месото, също и цигари, кафе, алкохол ... след 10 годишна системна употреба веднага си личи кой употребява и кой не. Понякога човек може да е генетично много здрав, но това ще му помага до не повече от около 40 годишна възраст; след това колкото и железен организъм да е имал, пак ще почне да дава фира. Донка и Латина 2 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 6, 2013 Автор Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Тази история я знаем. Викам да акцентираме на вредите и ползите от храненето с месо, че инак се припокриваме с онази тема за вегетарианството. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Април 6, 2013 Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Ми това правя де, нали включително имам у дома си двама вегетарианеца и двама невегетарианеца, т.е преки наблюдения. Аз виждам вреди от храненето с месо. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 6, 2013 Автор Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Не виждаш вреди от храненето с месо. Свидетел си, че здравето на вегетарианци е по-добро сравнено с хранещите се разнообразно. След това не значи поради това. С други думи не можеш да посочиш, че пряка причина е точно определено нещо. Отделно хората са индивидуални, което не бива да се обобщава. Има хора алергични към вода, а обичам примера и с Олек Гунар Солскяер (футболист на Ман. Юнайтед), който като вкара гол не се тръшка на тревата, защото е алергичен към нея. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кермит Добавено Април 6, 2013 Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Здравейте! Включвам се в темата единствено защото ми се струва, че така както е формулирано заглавието и няма да доведе до удовлетворителна развръзка за търсещите по тази тема. Какво искам да кажа - всичко е до индивид, както и всичко е до мярка. Под мярка разбирам количество, начин на консумиране, периоди на консумация ако щете. За да не се налага и аз да преразказвам научни изследвания ще споделя един от случаите си, с които приключих наскоро: Момиче на 17 години, което е вегетарианка от дете, консумираща обаче млечни продукти и яйца в даден момент започва да покачва тегло, което става и причина да се свърже с мен. Опитала преди това диети и режими, предложени включително от колеги не постига сваляне на килограми. След назначаването на хранителен план от мен съобразно индивидуалните и характеристики изненадващо за мен не само не започна да отслабва, но и покачи 2 кг. Нещо, което е на практика невъзможно. Голяма част от протеиновият прием на момичето идваше от млечните продукти (то и няма друг голям избор) и макар нискомаслени и висококачествени взех решение да ги преустанови експериментално за период от 1 месец. Имах биохимична аргументация за този ход, подробности за която сега няма защо да споменавам. Пледложих 2 варианта - преминаване на абсолютно вегански режим или опит да включим месото, за което имахме допълнително работа по уточняване на нагласите и спрямо възприетото вегетарианство. Момичето прие да експерименираме с месо и включването му даде резултат още на 14-ия ден - отслабна с 2 кг. При това не точно килограмите са важни, а мерките (обиколките), които се промениха значително - свалянето беше изцяло от мастната тъкан. В случая с месото постигнахме пренастройване на редица хормонални процеси, резултата от които не закъсня. Това разбира се не означава, че тя не може да се върне към вегетарианството. Може след като постигне целта си и тогава, след като вече познава как реагира организма и на различни храни не би допуснала отново покачване на тегло. Причинита това момиче, както и 90 % от подрастващите, а и зрелите хора да са с наднормено тегло е абсолютния дисбаланс между трите групи храни - въглехидрати, протеини и мазнини, тоталната обездвиженост и високото равнище на стрес. За стресът, дори да няма друга причина, то може се получава от първите 2 (никога човекът не се е хранил така високовъглехидратно и високомазнинно както сега и никога не е бил така лишен от активност както понастоящем). Та тялото е стресирано, когато получава грешни сигнали от околната среда, а вярвам всички ще се съгласят, че най-силните сигнали даваме на тялото си чрез храната и то по няколко пъти на ден. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Април 6, 2013 Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Напротив, казах, че нищо друго не съм променяла в начина си на живот, освен храненето За другото съм съгласна и аз всеки път го казвам - да, хората са различни и различни неща са им нужни/полезни, включително и при храненето. Скоро дадох пример, ако приемем, че нашето тяло е автомобил, който ни е даден да го ползваме, то ако аз имам бензинов такъв, редно е да го зареждам с бензин, а не с метан И колкото и да искам, няма да може да стане електромобил. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Април 6, 2013 Автор Доклад Share Добавено Април 6, 2013 Причинита това момиче, както и 90 % от подрастващите, а и зрелите хора да са с наднормено тегло е абсолютния дисбаланс между трите групи храни - въглехидрати, протеини и мазнини, тоталната обездвиженост и високото равнище на стрес. За стресът, дори да няма друга причина, то може се получава от първите 2 (никога човекът не се е хранил така високовъглехидратно и високомазнинно както сега и никога не е бил така лишен от активност както понастоящем). Та тялото е стресирано, когато получава грешни сигнали от околната среда, а вярвам всички ще се съгласят, че най-силните сигнали даваме на тялото си чрез храната и то по няколко пъти на ден. Споделям на 100%. Аз примерно често се храня неправилно преди лягане и ми е тежко. За месото четох, че се смила за 8 часа. Месото и картофите ползвали ензими в стомаха, които взаимно се неутрализират и може да отнеме 12 часа престоя само в стомаха. Чел съм и за случаи на диета жени, които решават, че ще отслабнат само на плодове, тъпчат се с плодовата им захар и пълнеят. Четох и за диетолог, който яде само торти и сладки, но отслабва, защото е в умерени количества. Всичко опира до баланса на какво и по колко. Ceca 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts