Галика Добавено Юли 8, 2008 Доклад Share Добавено Юли 8, 2008 Здравейте. Виждам, че подробно сте дискутирали темата за креативността, но мен ме интересува креативността в предучилищна възраст, в какво се изразява /музика, изкуство, спорт/ няма значение, тъй като започвам да пиша дипломна работа и търся материали, но не съм добра в търсенето из интернет. Ще ви бъда благодарна ако ме насочите с линкове и идеи. Поздрави! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Юли 8, 2008 Доклад Share Добавено Юли 8, 2008 В книгата "Учителят за образованието" има ценни напътствия за спецификата и подходящи творчески занимания за всяка детска възраст. Успех! http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=2486 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлата Добавено Ноември 26, 2008 Доклад Share Добавено Ноември 26, 2008 Каква точно е разликата между творчество и креативност? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Април 26, 2009 Доклад Share Добавено Април 26, 2009 В какво се състои творческият принцип? В съгласуване на две противоположни мисли и желания. Това е ребус, който трябва да се реши правилно. Можете ли да турите дясната ръкавица на лявата си ръка и лявата ръкавица на дясната? Ако ги обърнете, може; ако не ги обърнете, не може. Да го посрещнат Изненада ме толкова точно, но съвсем неочаквано за мен определение на творческия принцип. Обаче като се замислих и започанх да се връщам към опитностите си - наистина е така. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ради Добавено Април 27, 2009 Доклад Share Добавено Април 27, 2009 Да, наистина... Благодаря за цитата Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Септември 30, 2009 Доклад Share Добавено Септември 30, 2009 Според мен процесът на творчество изисква да обичаш сътворяваното! Когато го обичаш, цялата работа по учене, съчетаване на информация, различните нива на творческия процес, протичат автоматично! Откакто съм в когнитивната наука, творчеството ми просто поумря, заточено в левохемисферните посредствености. И ще бъда така още около година, което тежи. То е като да имаш крила, но да ти казват, че като нас, къртиците е нужно да копаеш. Да имаш очи, но да ти казват, че са излишни - защото в тъмата наистина е така... Всичко е за добро Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts